Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.09.2024, 14:14:52
Jo, to u nás při opravě silnice udělali před pár lety taky, v jedný zatáčce, která sice nevypadá nijak nebezpečně, ale hrozně vynáší a je to fakt super.
Takže je vidět, že když se chce, tak to jde, proč ze stejný barvy nedělají přechody?
Tak pokud máte na silnici souvislý povrch z nějakého materiálu, který v zatáčce klouže, tak se to dá pochopit, nebo třeba když se původně hrubší asfaltový povrch za pár let ojezdí do hladka. Tam si na to řidič dá pozor a holt, kde to neznám, tam si dám pozor extra. Není to skoková změna, kolikrát to ujede už na rovince, a pak si v zatáčce sednu na zadek a odrážím se nohama, aby mi to neustřelilo.
Pokud se skoková změna dělá, tak právě k lepšímu, tj. udělá se protiskluzová úprava. Ale také už jsem slyšela o tom, že někde opatřili zatáčky protiskluzovou povrchovkou, která za deště klouzala víc, než předchozí obyčejný oježděný asfalt 😀 Akorát prostě za sucha to drželo lépe, jenže na parametry za mokra se asi nikdo nepodíval a nebo třeba se ty vlastnosti od určité teploty ztrácely nebo třeba zvolili špatnou techniku nanášení toho povrchu, nevím - nepovedlo se, nevím, jak to pak dopadlo, zda se to předělávalo.
No a když je to takováhle skoková změna k horšímu, tak to je skutečně na podnět, protože kdo to má čekat, to je vážně nebezpečné.
Ty přechody se umějí dělat z takové jako síťované hmoty, která tvoří vroubky, no ale musí se to častěji obnovovat, to stojí mergle. Také jsem už zažila pár klouzacích přechodů, zpravidla v Prahé, kde jsou leckde vyježděné do hladka od aut, no. Je to taky na palici a kdo má energii se tím zabývat, tak to nahlásí, a kdo nemá, podá si žádost o odškodnění až když mu na tom rupne krček u kyčle, no.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.09.2024, 16:14:11
Tou síťovanou hmotou nám dělali okraje loni, když dělali novou silnici, je to kvůli autům, že to drncá a jelikož tu nemáme chodníky a musím po tom chodit, tak můžu zodpovědně říct, že mokrý to klouže jak prase a navíc je to ještě vyvýšený a je to fakt na zabití nebo minimálně nějaký výron.
Tou síťovanou hmotou nám dělali okraje loni, když dělali novou silnici, je to kvůli autům, že to drncá a jelikož tu nemáme chodníky a musím po tom chodit, tak můžu zodpovědně říct, že mokrý to klouže jak prase a navíc je to ještě vyvýšený a je to fakt na zabití nebo minimálně nějaký výron.
Aha, tak já jsem to potkala v nějakém městě a fungovalo to dobře :-O Asi jich je taky víc typů… Nebo v tom městě to není tolik oblemcané prachem, listím, nevím. Byla to taková na omak jako perlinka, docela i vzorek boty se o to zadrhnul… Jestli vy mluvíte o hlučné bílé čáře, tak po té jsem nikdy osobně nešla, mám za to, že to bude něco jiného…?
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 17.09.2024, 08:45:27
Nevím co to je, ale je to prostě takový vzorovaný bílý vyvýšený, ne celé natřené barvou, ale jako krajka nebo tak něco, jako když to dělali, natřeli čáry barvou a pak na to stříkali tohle.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 22.09.2024, 14:02:13
Hledali ho i u nás, zastavilo auto a paní povídá, esi ho někdo neviděl, no a nějaká babka řekla, jo, ten pobíhá támhle za kolejema.
Nepobíhá, to je Baron a je to špringer, náš kamarád. Nikdo ho vlastně vidět nemusel, protože viz Baronek. Velikost ani barva neodpovídají, ale ta babka nebyla jediná, co to takto řekla.
Myslím, že je zastřelenej, nebo se ztratil v NP, tam se hledat moc nedá, prasata, skály, vodopády, vlci, už je to hrozně dlouho.
V těch lesích kolem Harr. a na polské straně jsem měla Megi jen jednou, tam snad není centimetr, kde by nechytala ultra lovecký mód, zatmělé oči a mění se v tank, z toho psa šel strach, nenapadlo by mě pustit vodítko… a už ji tam nikdy nevezmu. A to není stopař. Ale je tam toho moc.
Hledali ho i u nás, zastavilo auto a paní povídá, esi ho někdo neviděl, no a nějaká babka řekla, jo, ten pobíhá támhle za kolejema.
Nepobíhá, to je Baron a je to špringer, náš kamarád. Nikdo ho vlastně vidět nemusel, protože viz Baronek. Velikost ani barva neodpovídají, ale ta babka nebyla jediná, co to takto řekla.
Myslím, že je zastřelenej, nebo se ztratil v NP, tam se hledat moc nedá, prasata, skály, vodopády, vlci, už je to hrozně dlouho.
V těch lesích kolem Harr. a na polské straně jsem měla Megi jen jednou, tam snad není centimetr, kde by nechytala ultra lovecký mód, zatmělé oči a mění se v tank, z toho psa šel strach, nenapadlo by mě pustit vodítko… a už ji tam nikdy nevezmu. A to není stopař. Ale je tam toho moc.
souhlas - nechce se mi věřit, že by se o sebe půlroku staral a zcela zdivočel. Že by se nepřidal třeba k nějakému psisku. Nebo nechodil stále do stejné zahrady do stejné misky loupit… Pomezí Jizerek a Krkonoš je na jednu stranu divoké - na stranu druhou cyklistů, turistů, pejskařů se dá potkat na obou stranách hranice hodně.
Kokr s neupravenou srstí plnou větviček a bodláků nemusí být vůbec podobný fotkám hledaného psa. A volně lítajících bílo černých pejsků, kteří se mihnou lesem je jistě vidět dost a splést se dá snadno…
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 22.09.2024, 19:42:38
Taky nevěřím, že zdivočel. Ztracený, zaběhnutý pes by se snažil přidat ke psům, třeba by sledoval z povzdálí lidi se psem - fenkou na vodítku. Nebo zkusí dvůr, kde by cítil psy. Hlad….a stesk….samota není dobrá. Jestli žije, tak u někoho, kdo se ho ujal.
No tam kolem Jakušic jsou cyklisté, ale hrozně ukáznění, mají tam nové biatlon mega ultra centrum, kolem Poreby jdou turisti pěškobusem nebo minivláčkem k vodopádům, pak tam my praštěný hledáme houby… a jsme skoro jediní, koho potkáte mimo vyznačenou stezku. Na stejné místo jezdíme dva roky a furt jsem skoro nic neviděla… kdyby tam nebyly ty houby, že jo. Stačí, aby pes běžel opačným směrem než na město… neuloví nic a je to. Ale potůčků je tam hodně. Nebo se vydal na Čechy… a auta… řeka přímo u silnice, pod ní, dlouhý předlouhý úsek… Jako stává se, že po roce se pes najde… Nevím.
Je mi to líto, ale že by se tento pejsek uživil venku… Snad se pletu a dopadne to dobře.
Bože, mám pocit, že pár dní byl klid (neboli nečetla jsem v tisku o utýraném psu/jiném zvířeti)…a je to tu zas!!!😠
Jo to jsem viděla slečnu na asi instagramu, taková ta krátká videa… ?, co to řešila, a že to tak nenechá, jmenovala dotyčné, ukázala jejich fotky z FB a že jde do nich…