Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.08.2024, 19:30:52
Děláte si legraci?🌺
Mám veterinu, ale to neznamená, že se vyznám v taxonomii. Která se navíc, díky výzkumu DNA, pořád mění. Ale to, že ježura patří mezi vejcorodé (ptakořitní) a ne mezi šelmy, snad zůstalo.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 16.08.2024, 19:32:14
kdybyste si to slovo našli, je to hyenka, cibetková, mini hyena… a on to ale napsal, že jde o aardwolfaDobře, ale hyenka cibetková pořád není hrabáč. Ani ta ježura mi tam nepasuje.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.08.2024, 19:53:24
Myslím, že není potřeba taková přísnost. Tady mají být hlavně psi v médiích a ten člověk nám už nic nenapíše, když se pak řeší jenom chyby. Votráví to každého. Byl to pro telefon dlouhý a složitý text, stane se, a kdo si otevřel přehled těch šelem, hned mu to bylo jasné, taky je možné, že je někdo ďizgrafik, dyslektyg, mně uš to vlasně ani nebavý číst, jak se furt někdo opravuje.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 16.08.2024, 19:56:22
Já si ten přehled otevřela. A poctivě pročetla. Ale když je jezevec vedený v čeledi lasicovití i skunkovití (jako ježura), tak mě to mate. Mám ráda systém.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.08.2024, 19:58:55
Není vedený v obou. Jezevec není žádné zvířátko.
Jezevec je rod. Ve skunkovitých. Je tam jezevec smrdutý a krátkoocasý.
A pak je zvířátko - jezevec lesní - a ten je v lasicovitých. Třeba je to taky rod jezevec, ale jinde. 😀 Ještě jsou další věci - podčeledi nadčeledi čeledi nebo co - jezevec - jinde.