Doron:Leithian, Vy prostě máte s kočkama asi špatný zkušenosti. Možná tam máte nějakýho kočičího grázla.
Naše kočky kdysi potkany lovily , hlavně velký nevystrovaní kocouři a máte pravdu, byly od nich strašně dobitý. Hluboký rány a hodně to hnisalo. Byly to podobný zranění,jako měl Pumy Hachi, vyplachovala jsem jim to jodovou vodou a do žrádla sypala antibiotika, byla jsem dítě a hrála si na doktorku, ale celkem úspěšně.
Byly to z dnešního pohledu strašný doby, kočky lovily z hladu, teta Tesařová vařila ve školní jídelně a každý den jim nosila čtyři litry mlíka a dvanáct rohlíků, co jakože zbyly. O mase a veterináři si mohly nechat zdát. Koťata máma uspávala éterem, já je různě schovávala.., obě jsme to dělaly tajně.
Bývalo u nás tak patnáct, dvacet koček.
Kdybyste byla naše sousedka, myslím, že bysme spolu vyšly, protože mám kočičku jednu, vykastrovanou, hodnou, je to vyloženě domácí typ a maximálně si před barákem uloví pár myší nebo na zahradě hraboše. Co mi teda vadí, že je nosí psům do domu a často živý☹️.
Vaše zvířata by mi na zahradě nevadily, ale prosím jenom psi, slepice a papoušci, hadů bych se bála !
Jo, a kromě našich psů, který cizí kočky vyblafou, je vlastně největší strážce zahrady Lilina, vyhání z ní všechny cizáky.
Takže moje rada zní…, pořiďte si kočku!🤣
Ale musíte trefit na dobrou.
I kocour vykastrovaný, dobře krmený se drží kolem domu. Můj kocour v podstatě neopouští zahradu, nemá proč. Chodí mi na zahradu dva cizí kocouři, můj se jich boji, je to truhlík. Venku nekrmím, to by mu cizáci sežrali. Jeden chodí až do kuchyně. Jak zůstane okno otevřené. Není toulavý, je moc hezký, asi si chodí na lepší. Boji se a když ho přistihnou, letí, div se nepřerazí. Nevykastrovaného kocoura bych nechtěla. Měli jsme, chodil dorvaný, toulal se daleko, zmizel třeba na týden…
Taky mi můj miláček nosí živé myši na hraní. Diví se, že ječím “chyť tu myš” a nechci v noci honit myš v ložnici. Někdy ji nechytí a najdu ji, až když smrdí. Bezva zábava.
Ještě podotknu, že jste tedy měla pestré dětství.