Přésně, síť proti ptákům. Já zatím ze záhonků kočičí záchod nemám, ale přemýšlela jsem kdyby teda jo, co s tím, nejdřív mě napadla roura na plot, ale to by mi drahy nedovolil, je fakt, že plot máme hezký, vlastnoruční a chvíli z něj musíme mít dobrý pocit😁…síť je jednoduchá🙂. Ona si ale spousta lidí řekne, proč já bych měl, když on….a je to začarovanej kruh frustrace. Mně kočicky nevadí, mám je ráda, ale mít je nechci, možná až budu stará. U každý chalupy tu kočku mají, někdo víc, ale pořád mi přijde, že to jsou nějak rozumný kočky. Občas se teda poperou, to mě rozčílí, protože to rozčílí psa, jedna sousedka změnila místo pro misky, protože k ní začal chodit na lepší granule sousedovic kocour a kočce prý všechno sežral. Ale jinak fakt nějaký stížnosti neslyším, ony asi opravdu chodí buď v noci, protože u chalup jsou i psi a nebo teda vůbec. K nám teda v noci chodí, to vím, páč nespím, ale zas ne nějak často… zkoumaj pesí místa. A vůbec nejlepší chytač hlodavců ve vsi je můj pejsek.
Keď som sa nasťahovala pred piatimi rokmi (PHA-Západ), o ulicu vyššie bol barák, kde bolo asi 100 mačiek. Dnes je ich tam asi tak 5-6. Obec všetko kastruje, 2-3x do roka robí akcie, že odchytia všetko neoznačené a kastrujú. A nemyslím si, že bude jediná v okolí.