Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 09.08.2024, 21:50:09
“Milé kočičky mi do dnešního dne udělaly na ptactvu škody za víc jak 5tis. (Papoušci a čistokrevná kuřata)…”
K tomuto jsem se Ti vyjadřovala soukromě, ale nemám problém napsat veřejně, že Tě v tomto lituju a že chápu Tvé naštvání. Jenže:
a) zabezpečení kočky je fakt těžké
b) neudělaly to právě nějaké polodivoké kočky, které jsou “ničí”? Škoda, že nemáš nějaký třeba videozáznam, možná, že v tom případě bys s uplatněním škody uspěla. Ale to není samozřejmě Tvoje vina, pokud nějaký důkazní materiál neexistuje.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 09.08.2024, 22:41:02
Kdyby se tu pár lidí nečílilo ze sem stejnej hajzl kdyz ho hajim a misto toho pouzili pri cteni oci tak by pochopili ze hajim to ze zabil a ne to jak zabil.
Ono ten názor na kočky, co se špacírují po cizích pozemcích bude asi člověk od člověka resp. majitel pozemku od majitele pozemku.
Jasně, pokud budu chovatel papoušků a nebo jiného drobného zvířectva a budou mi to tam chodit plašit nebo dokonce hrdlit cizí kočeny, tak budu mít asi jiný názor, než třeba vlastník jako jsem já, komu kočky nemají co zničit a volně žijící a krmené ptactvo na mojí zahradě z velké části ochrání psy. Tak mě prostě ta kočka procházející přes mojí zahradu nevadí vůbec…
Proto jsem psala, že můj pohled na věc není objektivní, ale čistě subjektivní záležitost.
I když jsme pejskaři, asi by se nám taky nelíbilo, kdyby se nám po pozemku proháněli cizí psi a podupali nám zahrádky a ulovili naše zvířata. Takže rozhořčení Leithian, že jí vadí cizí kočky, naprosto chápu. Téma koček je složité, lidi nemají tendence si své kočky hlídat jako to dělají u psů. Pár lidí má kočku zavřenou doma, ale velká spousta má kočku jako spotřební zboží, nevrátí se, někdo daruje další kotě. Kočka by měla být očipovaná a vykastrovaná, aby bylo jasné, čí ta čičina je. Kdyby byly venkovní kočky kastrované, nebylo by tak jednoduché, pořídit si nové kotě. Kdyby kdyby…. je to ještě hůř řešitelné než u psů, psi mají být ze zákona čipovaní a stejně nejsou a když náhodou jsou, nejsou čipy registrované.
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 10.08.2024, 11:41:38
Zcela upřímně já nechápu. Podle mého základním problémem celé této věci je nekompetentnost p. Beníčka. Za prvé z videa je jasně patrné, že je mu zcela jedno co zastřelí - jestli je to kočka, tchoř nebo podle mého i kdyby se mu tam chytla čivava tak by ji zastřelil a týral stejným způsobem jako kočky. Pán je jednoduše sadista a na takové pozici nemá pracovat. A ten jeho spolupracovník musí být jednoduše řečeno dement nebo-li člověk s nízkém IQ.
Říkám povětšinou. O tobě bych to fakt neřekla, to bys mohla vědět. Nicméně moc dobře víš že tvoje vypouštění Fida ven a děj se vůle boží neschvaluju. (A následné rozčilování když se střílí aby se chudinka nevyděsil a nezdrh nebo to že na něj nějakej pes doráží). Tupým kočkařem nazývám ty co maj u baráku x koček a je jim naprosto buřt kde lítaj co dělaj atd. A prostě v tomhle jsem za spravedlnost. Když nesmim do lesů vypouštět hady aby jakože invazivní druh proč je to tolerováno kočkam který jsou neidentifikovatelny čí sou pokud vůbec něčí. A ano vadí mi když se tu dští jed a síra na lidi kterym utek pes nebo ví že neposlouchá a pak honí zvěř. Tp je děsný halooo jak je dotyčnej hloupej neschopnej, zlej. Co chudinka srnečka. Ale že majitelé koček denodenně dělaj naprosto to samý jen ptákum, malejm hadum a ještěrkam a malejm zajíckum to je ok cajk a je jim to buřt plotože čičinta. Nejsme ve středověku aby kočka byla jedinej způspb likvidace myší a pokud doma člověk nemá tunu zvířat a tudíž lákadlo fakt mu nehrozí hlodavčí invaze a fakt neni důvod aby měl x koček co lozej po všech pozemcích. Narovinu, souseda už sme upozornili že tu jeho kočky nechcem a že jezevce učíme kočky lovit. Tak ať se s tim srovná jak umí.
pokud doma člověk nemá tunu zvířat
O to právě jde - ve stájích nic lepšího (rozuměj ekologického) není. Pastičky nestačí a jedy můžou ohrozit necílové druhy zvířat, nedejbože děti.
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 09.08.2024, 21:50:09
Tak si udělam vratky na plot, dam elektriku nebo udělam ten neviditelnej ohradník jako mívaj amíci. Možností je milion. Jen chtít.
Ale jak to chceš udělat v případě stájí nebo farem? Otevřené prostory, pohyb zvířat, lidí a dopravních prostředků. Nejenom finančně, ale i technicky naprosto nereálné. Udělat kočkuvzdorně.
Svůj dvorek nebo zahradu si takhle teoreticky zabezpečit můžu, ale tohle ne.
Já teda kočkař nejsem, kočky nemám a nikdy mít nebudu, takže mám na to poměrně objektivní pohled, si myslím. Ke mně na zahradu kočky nevlezou a pokud vlezou, tak jsou v nebezpečí života. Moji sousedi vždycky kočky měli. Ty první dvě nebo tři byly peršanky a nikdy k nám nevlezly. Co se k nim nastěhoval rozvedený syn, tak ten už měl 3 kočičky a to byly takové ty typicky vesnické, dvě z nich byly tuším i nějaké toulavé, které se k nim prostě nastěhovaly. První k nám vlezla a nepřežila, druhou jsem zachránila, náhodou jsem byla na zahradě, ale nakonec ji přejelo auto. Teď teda mají třetí a ta si zahrává, dost často ji vidím z okna nebo z auta, když se vracím z práce, na naší zahradě.
Nic to ale nemění na tom, že podle mě ten zmíněný pán není normální a mě by teda fakt nenapadlo po kočkách jakkoliv střílet nebo je ještě trápit. Ten člověk se v tom evidentně vyžívá. A jeho nadřízený ho zcela nepochopitelně brání.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.08.2024, 15:29:17
Jo ale realně. Na naší vsi to je 1 statek. Kravin a 2 papouškáři. Tim to hasne a průměr jinej nebude. Famt řadovej domek s pidi zahradou 2 pidipsama nepotřebuje 4 kocky.
No byla jsem kdysi pár let bez koček a teda představa, že někde, kde máte kolem baráku pole louky, udržíte myši v snesitelné koncetraci jen pomocí pastiček a jedů bez koček, je úplně mimo realitu.