Aktuálně: 3 723 inzerátů210 651 diskuzních příspěvků18 256 uživatelů

Psi v médiích

V (neregistrovaný) 21.10.2023, 08:43:55 xxx:xxx.1763:20ea

Když nemáte bouchačku a máte takovou smůlu, že nic účinného  nestihneme popadnout, co dělat?

Doron
Doron 21.10.2023, 11:20:37 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 21.10.2023, 00:38:05

Já zas četla " cizinci s bernardýni " 😊.

Ale celkově mi to přijde takový nadějný, kdyby na sůl nebylo, může člověk dělat nějakýho toho redachtora, nejni to tak složitý 😅 .

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2023, 11:28:24 xxx.xxx.61.29
Doron:

Já zas četla " cizinci s bernardýni " 😊.

Ale celkově mi to přijde takový nadějný, kdyby na sůl nebylo, může člověk dělat nějakýho toho redachtora, nejni to tak složitý 😅 .

Víš, že jsem o tom taky přemýšlela?😄

Psát do některých plátků bych asi zvládla líp než současní novináři. A plat bych měla vyšší než mám teď.😉

Orionka (neregistrovaný) 21.10.2023, 11:59:25 xxx.xxx.147.6

Ale dámy, to byste musely mít patřičné známosti, znalosti nestačí. Případně patričně vybroušený slovník.

Takový Ondřej Šimíček-treba na Parlamentních listech.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.10.2023, 12:51:10 xxx.xxx.124.42

Musíte hlavně patřit do syndikátu novinářů, do toho českého aspoň, cožto asi nepatříte, abyste měly nov. průkaz, jinak si můžete psát leda tak blog. To je taky hnus slovo. 
Webové zprávičky fungují na rychlosti, kdo dřív, ten bere prachy z reklam atp., takže na korektury není čas. Řešení je nečíst to, weby jako Seznam, iDnes a Centrum ignorovat. Pak jim to dojde. Ale to by se musely odklonit miliony. Lidí. 

megi-the-pes
megi-the-pes 21.10.2023, 13:05:07 xxx.xxx.124.42

Video s argentýnou je legrační.
Teda k smíchu. K pláči. Já nevím.
Až na vás poběží argentýnka, tak vylezte na strom. To vás možná zachrání. Když to kopnete, to teda nevím jak, argentýna je pitbull vedený i na obranu a útok na lidi, akorát že třikrát tak velký, tak se vytočí a nohu vám ukousne. Zkusit klacek, šutr, hm, hodně štěstí.
Kdyby se dělal žebříček psů, co jsou člověku nebezpeční nejvíc, pokud není hned metr od vás majitel, tak argentýna je na prvním místě. Ze silných nekompromisních plemen je tohle nejobratnější. Pak je pastevec na svém pozemku a pár dog, tosy a akity, ale argentýna vede.
Netuším, jak by se mu dalo dát pravý hák, kopnout ho nebo něco podobného. 
Podobně na tom bude ten americký bully, klíďo by je vlastně mohli tvořit pomocí argentýn a čehokoli dalšího, někteří jedinci jsou celkem obratní. 
Tzn. vidím jakéhokoli psa v útoku, odcházím na strom. A jinak si jen můžete chránit hlavu a povídat do hodinek haló haló co se stalo ať je koček milion přijeďte eště mám jednu nohu.

Doron
Doron 21.10.2023, 13:15:55 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 21.10.2023, 11:28:24

Phíkovnice pravděpodobně prorazí příručkou Péčkování pro palicolámání ! 🤣

Doron
Doron 21.10.2023, 13:20:55 xxx.xxx.162.126
Orionka:

Ale dámy, to byste musely mít patřičné známosti, znalosti nestačí. Případně patričně vybroušený slovník.

Takový Ondřej Šimíček-treba na Parlamentních listech.

Tak to je blbý. Nemám ani známosti, ani znalosti a jsem dost pomalá 😔. A nejsem v tom syndikátu 😔.

Ale jako myslím si, že kvůli tomu by mě neměli diskriminovat …

Anonymní (neregistrovaný) 21.10.2023, 14:19:53 xxx.xxx.91.208
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 21.10.2023, 13:05:07

A když není nikde strom, tak se otočit zády a začít utíkat. A nebo rovnou odhalit hrdlo ať je to rychlé.

Anonymní (neregistrovaný) 21.10.2023, 14:21:35 xxx.xxx.91.208
V:

Když nemáte bouchačku a máte takovou smůlu, že nic účinného  nestihneme popadnout, co dělat?

A když není nikde strom, tak se otočit zády a začít utíkat. A nebo rovnou odhalit hrdlo ať je to rychlé.

Orionka (neregistrovaný) 21.10.2023, 14:59:33 xxx.xxx.147.6

Ale Megii, vy děsně strašíte. Argentýnu jsme měli na vsi. Chodila s ní babička ( tedy ještě mladá, čerstvá důchodkyně). Dcerunka si pořídila v Praze štěňátko, roztomilé, Sněhurka ji říkala, Sněhurka vyrostla, byla odložena k chalupě se zahrádkou. Paní byla statečná, chodila s ní na překousané a zauzlované lonži do luk a polí, rozhled od Ještědu k Ralsku a modlila se…..

Trickyvoo
Trickyvoo 21.10.2023, 15:30:10 xxx.xxx.62.63

No je fakt, že zrovna ta argentinka na videu byl hodný spolupracující pes a taky se mu dokázal vymanit. Je taky fakt, že chlap nepoužil plnou sílu, ale nevím, jak bych tak obrovského psa já vůbec dokázala povalit a pak následně ještě použít nějaký chvat a moc si nedělám iluze, že bych, pokud bych byla vůbec tak duchaplná a dala se na útěk, vylezla dostatečně rychle na strom.  

Orionka (neregistrovaný) 21.10.2023, 16:31:10 xxx.xxx.147.6

Mě by rozhodně útěk nespasil. Argentýna by mě měla na dva skoky, případný strom by musel být nade mnou a mít větve hodně nízko. Hodit jí batoh se svačinou - velkou svačinou - a nenápadně couvat a odplížit se (?)

megi-the-pes
megi-the-pes 21.10.2023, 19:49:54 xxx.xxx.124.42

Argentýna běží 30 km na lov - vedle auta - se smečkou pozdrží pár prasat a běží těch 30 zpět. Mám pocit, že na nějakém videu bylo i 50… 
Náš Atos se mnou s kolem běhal jen asi 10 do krámu a zpět, pak jsme šli plavat, ale on byl jiný, nikdy s nikým problém, to jeho sestra, ta byla mírně vyšinutá… 
Pokud nahrávám nějaké poučné video; chci poučovat, vysvětlovat, co se psem, pak by mě ten pes měl poslouchat… 
Proto radši nikomu Megy neukazuji. 😀

Orionka (neregistrovaný) 21.10.2023, 20:56:21 xxx.xxx.82.160
megi-the-pes:

Argentýna běží 30 km na lov - vedle auta - se smečkou pozdrží pár prasat a běží těch 30 zpět. Mám pocit, že na nějakém videu bylo i 50… 
Náš Atos se mnou s kolem běhal jen asi 10 do krámu a zpět, pak jsme šli plavat, ale on byl jiný, nikdy s nikým problém, to jeho sestra, ta byla mírně vyšinutá… 
Pokud nahrávám nějaké poučné video; chci poučovat, vysvětlovat, co se psem, pak by mě ten pes měl poslouchat… 
Proto radši nikomu Megy neukazuji. 😀

Dělat s vlastním psem, že se peru - jako, asi není nejlepší, když pes ví, že je to hra. Asi se to nedá nahrát, protože doopravdy do toho nikdo nepůjde. Jediná obrana je, nemusel se bránit, t.j. psy, kteří by napadli a jsou tedy okolí potenciálně nebezpeční eliminovat, nejlépe zastřelením. Pardón, ale prostě argent. doze se holýma rukama neubráníte.

Anonymní (neregistrovaný) 21.10.2023, 21:10:33 xxx.xxx.18.149

To video je docela vtipne, kdyby si ten pan nemyslel, ze neco z toho funguje 🤣 Tam, kam bych nestrcila ani ruku - on se toho neboji a  - nastrci hlavu 🤪

Ale jako hru tohle hrajeme s mym canikem casto - na rehabce. Kdyz si potreti lehne na stejny bok a potrebujeme ho prehodit na druhy - pripomina to podobny recko-rimsky zapas. Pes vychechtany  -"jen" lezi - a ne, nejde s nim hnout. A to je uplne v klidu.  Musim ho zvednout a polozit povelem nebo navest. Ono obecne na ne mechanicka fixace moc nefunguje. Vzdycky je lepsi pouzit mozek nez hrubou silu na ne…

Irma19
Irma19 21.10.2023, 21:45:12 xxx.xxx.239.133
Anonymní:

To video je docela vtipne, kdyby si ten pan nemyslel, ze neco z toho funguje 🤣 Tam, kam bych nestrcila ani ruku - on se toho neboji a  - nastrci hlavu 🤪

Ale jako hru tohle hrajeme s mym canikem casto - na rehabce. Kdyz si potreti lehne na stejny bok a potrebujeme ho prehodit na druhy - pripomina to podobny recko-rimsky zapas. Pes vychechtany  -"jen" lezi - a ne, nejde s nim hnout. A to je uplne v klidu.  Musim ho zvednout a polozit povelem nebo navest. Ono obecne na ne mechanicka fixace moc nefunguje. Vzdycky je lepsi pouzit mozek nez hrubou silu na ne…

Tak dejte do placu taky nějaké tipy…

Doron
Doron 21.10.2023, 22:05:39 xxx.xxx.162.126

Rozhodně to tedy není metoda pro holky 😊!

Věřím, že nějakej trénovanej psychopatickej mladej chlap nadupanej adrenalinem a testosteronem by třeba i něco svedl , ale já teda určitě ne.😔

Jdou mezi lidma i gladiátoři..

Anonymní (neregistrovaný) 22.10.2023, 08:30:59 xxx.xxx.18.149
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 21.10.2023, 21:45:12

Jak se ubranit pri vazne minenem utoku silneho psa? 

Na to radu nemam 😕 Uz jsem to tu psala - tak jako nevim, jak branit vaznemu napadeni od pumy, medveda, lva - ale temto utokum se muzu vyhnout tim, ze jim nelezu to cesty.

Bud je ten pes normalni - a pak je jedno jak je velky, silny, tezky. Nebo nepatri do civilizace. Vadi mi to, ze napadaji i jen jine psy nebo zvirata a ne, netolerovala bych to.

Mam pochopeni i pro nahodu - jedno blbe kousnuti,  leknuti a pad na hlavu - i to se stat muze.  Ale ne, ze pes rve nekoho na ulici xy minut - k smrti. 

Utoky na lidi na verejnem prostranstvi -a to je o cem se tu pise - jsou uplne mimo misu. Tohle by melo byt hodnocene jako obecne ohrozeni, nezajistena zbran atd. Jestli sam majitel psa netusi, co ma doma? To by nemel byt problem spolecnosti - to je problem zase toho majitele. 

Anonymní (neregistrovaný) 22.10.2023, 08:56:10 xxx.xxx.18.149
Doron:

Rozhodně to tedy není metoda pro holky 😊!

Věřím, že nějakej trénovanej psychopatickej mladej chlap nadupanej adrenalinem a testosteronem by třeba i něco svedl , ale já teda určitě ne.😔

Jdou mezi lidma i gladiátoři..

Videla jste nekdy videa ze zakroku policajtu (jejich psu) na fetaky? kouknete na yt. Tak ani fetak se nebrani dlouho, kdyz je pes zakousnuty. A to maji jinaci pomocniky nez jen adrenalin v sobe.

Proste ne, k tomu napadeni nesmi vubec dochazet. To je -z meho pohledu-jedina prevence. 

A to mam rada velke, silne, hbite psy - ale nemuzu si dovolit mit verejnosti nebezpecne psy, kdyz je na verejnost beru. 

Me tohle tema “trapi” protoze to omezuje i muj svet. Diky par lidem, co si hraji s necim, o cem nemaji tuseni, jak moc je nebezpecne - to odnasi milion slusnych lidi, co evidentne nikdy nic neprovedli ( jejich psi ).  

S vanickou se vyleva i dite. 

Zacina to zadne obrany ve sportovce a konci to drzenim psu max do 30 cm.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.