Proc by neodchovala? Nadostala zakaz chovu, jen zakaz ucasti na vystavach.
Výsledek - celé kauzy. Už žádné další šampiony neodchová - minimálně dva roky, to bude nehorázná finanční ztráta.
Výsledek - celé kauzy. Už žádné další šampiony neodchová - minimálně dva roky, to bude nehorázná finanční ztráta.
Mě teda z toho článku nejvíce fascinuje to, jak chovatelka nevěří vlastním očím a vlastně si nemyslí, že by udělala něco špatně. Jen řeší, že ji někdo natočil a dal to na internet a jak jsou všichni zlí.
Proc by neodchovala? Nadostala zakaz chovu, jen zakaz ucasti na vystavach.
Teď nikoho nemá, bydlí v Transylvánii a je těžké tam někoho sehnat , ale ona to dělá už je pro radost. Kdybyste o někom věděli, třeba jenom na léto…, je to tam krásný. Koně mají výběhy resp. pastviny a jezdí na vyjížďky s manželem.
Bude, ale nebudou to štěňata šampionů. Nezvyšují výstavní úspěchy cenu štěňat?
Já mám štěně od chovatelky, kterou vystavování velmi baví a jezdí se psy i po světě (psi jsou na výstavách úspěšní)…a přijde mi, že cena v rámci plemene za štěně byla průměrná.
Každý si může dát cenu jakou chce.
ne, nezvysuje se cena nejak automaticky, ze ma nebo nema pes titul
a ty psi se daji vystavit i tak - neni to zakaz na jedince
je to takovy trest -netrest
Ale některé reakce jsou hodně přes čáru , tohle se prostě dělat nesmí, někteří diskutéři jsou neuvěřitelně agresivní a vulgární, neumí nebo nechtějí se ovládat, podobně jako ta vystavovatelka.
Je to veřejný lynč.
Takže,oni jsou opravdu zlí, žádná láska ke zvířatům je neopravňuje k takovému chování.
Vytavovatelka byla potrestaná, to je v pořádku, a doufám, že ten, kdo vyhrožoval jí a jejím dětem, bude potrestaný také.
To sice ano - ale já nechápu proč někdo jde soutěžit se psem, který je zdravotně indisponovaný. Tady jde především o pohodlí toho zvířete, a to v tomto případě bylo dané chovatelce úplně jedno.
biaca:Bude, ale nebudou to štěňata šampionů. Nezvyšují výstavní úspěchy cenu štěňat?
Myslím, že je spíš prestižní záležitost. Vystavovatele prostě baví soutěžit a vyhrávat. Stává se z toho vlastně takový sport.
Asi nechtěla rušit zaplacenou cestu, poplatky, atd (myslím, že se to nevrací?). A taky je asi průjem a průjem…ona to mohla být i jen její výmluva a pes nemusel být zdravotně nijak indisponován. To netušíme.
A taky neschvaluji tenhle lynč…zároveň ale nevidím nic špatného na tom, že to někdo natočil a poukázal na toto hrubé zacházení. Třeba to bude pro ostatní podobné nátury odstrašující příklad a budou se ke zvířatům na veřejných akcích chovat slušně.
Každopádně lidi jsou v tom davovým šílenství jak hyeny. Každej si chce “kopnout”. To není jen tento případ.
Oni toho pohodlí zvířata na výstavách vůbec moc nezažívají.
Paní si prostě chtěla odvézt tituly, stát na pomyslné bedně a fotit se s pohárem.
Přijde mi to podobný,jako když matky přihlašují svoje malé holčičky do těch soutěží krásy.
Doron:Oni toho pohodlí zvířata na výstavách vůbec moc nezažívají.
Paní si prostě chtěla odvézt tituly, stát na pomyslné bedně a fotit se s pohárem.
Přijde mi to podobný,jako když matky přihlašují svoje malé holčičky do těch soutěží krásy.
Je to jako všude, člověk od člověka. Znám vystavovatele, kteří dají psa do klece a víc se během celé výstavy nestarají a pes se jim v té kleci třeba i počůrá, nebo to udělá někde ihned po vytažení z klece. Nebo viz případ chovatelky, která nechala psy za horka v autě a šla si vyřizovat papíry do výstavní kanceláře, jeden pes jí uhynul. Pro mě je priorita pohodlí psa a pokud vidím, že je to dost na hraně, tak jedu domů, zvlášť ve vedrech. Po loňské zkušenosti na výstavišti v Olomouci, kdy jsem to odnesla hlavně já úpalem, tak rozhodně odmítám čekat na posuzování víc jak 2 hodiny, pokud není kam se schovat do stínu. Někteří organizátoři jsou schopni toto zajistit, jiní to mají na háku a musíte se přizpůsobit. Na takové výstavy už nejezdím.
biaca:Bude, ale nebudou to štěňata šampionů. Nezvyšují výstavní úspěchy cenu štěňat?
Jestli dostala zákaz ona jako osoba, klidně může svoje psy přihlásit a poslat s někým jiným.
Jestli dotyčná nahlásí konkrétní komentáře, tak je dost vysoká pravděpodobnost, že pisatelé opravdu potrestáni budou.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-za-komentar-k-ukrajinci-odsouzenemu-za-pokus-vrazdy-divky-padl-trest-40479956
Noo v ČR asi ne. Většina výstav je hlášená přes DogOffice a tam nelze jen tak změnit majitele. Takže pokud by se dala “zablokovat” přímo tam, tak smůla.
Ovšem v zahraničí je to asi jinak. Tam nejezdím, takže nevím.
Lenocka:Noo v ČR asi ne. Většina výstav je hlášená přes DogOffice a tam nelze jen tak změnit majitele. Takže pokud by se dala “zablokovat” přímo tam, tak smůla.
To je otázka, jestli ji to v Dogoffice zablokuje. Docela by mě to zajímalo.
Lenocka:Noo v ČR asi ne. Většina výstav je hlášená přes DogOffice a tam nelze jen tak změnit majitele. Takže pokud by se dala “zablokovat” přímo tam, tak smůla.
Je snad zablokovaná ona a ne pes. Když pošle handlera, tak může být pes normálně na výstavě. Jinak to nedává smyl.
No, možností je… Třeba může psy darovat někomu z rodiny, ten si založí “vlastní” chov a bude jezdit na výstavy.
I tak jsem ráda, že boží mlýny v tomto případě reagovaly rychle. Jak z polské strany vystavovatelů, tak z českého svazu. Třeba to povede k tomu, že se někteří nad svým chováním zamyslí. Občas je třeba to vidět u někoho jiného, aby jednoho trklo, že taky někdy nejedná košér.