Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.10.2023, 12:00:44
Já si ten odkaz nepouštěla. Neviděla. Jen vím, že fena může mimino, když je s ním sama, poškodit i když nehce ublížit.
Fena mi “ošetřila” syna, plakal v kočárku a ona ho uklidnila. Vyklopila na hromadu písku a lehla si na něj. Jen shodou okolností a tím, že jsme kočár hlídali, ho neudusila, nevdechl písek…..brrrr, je to už moc let a stejně mi jde mráz
Nu, mně už se ten kluk taky moc nelíbí, když jsem si s ním hodila pár slov. Dřívější videa a slova jsou naprosto jiná než teď. Některé věci má dobré, některými se řídit nebudu, tak jako u každého, o čem si čtu nebo se dívám. Ale je fakt, že už je to velký vliv, schromažďuje se tam hodně lidí a bez nějaké kritiky berou vše jako jediný a správný názor. A to je na houby. Neumím si představit, že by mi pes fungoval na deset opakování povelu. To bychom asi opravdu v těch novinách byly my s Megy, že nějaké feně něco provedla, což jednou jedné vytrhla chlupy, ta jí zas prokousla nohu, já z toho nevím jak dlouho nespala, že jsem ten povel nezařvala dřív a mrzet mě to bude do smrti. Ať se řidičáky na psy dělají. Ale na všechny, nebo nad určitou váhu nebo příslušnost k plemeni a co kříženci? Jak to popisuje Doron, nesmí se pes uspat… a co s ním jako, dyť je vadnej! Copak pes je víc než člověk?
jj. to jsem kdysi videla na jednom z prvnich jejich videi + stupnovani hlasu pri tech opakujicich se povelech - a prestali me zajimat.
Ale me staci malo na to, abych ztratila viru 😂 Od te doby jen tehdy se o nich dozvim, kdyz nekdo vypíchne nejaky jejich hlod nekde… a ne, nespletla jsem se.
Ze je nekde nekoho hodne - kvalitu sdelenych informaci fakt nezarucuje.
Já chápu, že za určitých okolností pes kousne člověka, ale nerozumím majiteli psa, že ho neutratí. Možná se dotknu útlocitnějších přispívajících, ale nechat si tak nebezpečnáé zvíře je nezodpovědné.
Já chápu, že za určitých okolností pes kousne člověka, ale nerozumím majiteli psa, že ho neutratí. Možná se dotknu útlocitnějších přispívajících, ale nechat si tak nebezpečnáé zvíře je nezodpovědné.
A tady je to opět o tom, že o psa se majitel přestal starat a vrznul ho k babičce. Ta až se vrátí z nemocnice, bude určitě moc ráda.
Tam píší, že podle některého zdroje to není rotvík, ale pitbul. Zas s jedním l, asi je to složité… Nebude to ani jeden, spíše kdo ví co. Podle Deníku to neví ani policie. Ale zajímavé je, že se jde sepisovat petice, aby psa ze vsi majitel odvezl. Co to je? Pes je nebezpečný, měl by být někde co já vím kde, v zahraničí dostane majitel upozornění, pokutu a nařízený výcvik a podruhé mu psa seberou a utratí. Tohle chození po špičkách nechápu. Dyť je to těžké ublížení na zdraví, proč není majitel ve vazbě a pes kdesi?
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 17.10.2023, 22:17:49
On to taky mohl být kříženec, tuším že se jim říká rotbul.
Jednou jsem s ním viděla pracovat policejního psovoda. Docela jsem se vyděsila, protože napřed nechal děti ho hladit, pak předvedl zadržení a pak psa rychle dal do přepravní klece. Říkal, že když se rozpumpuje, mohl by kousnout i jeho. Takovy psi nepatří k těm, o které by se měla starat stará paní. Okolo plotu mohl jít někdo cizí a pokud psa napomenula nebo zkusila odvétst, napadl ji.
..Poranění co do závažnosti kvalifikované jako těžká újma na zdraví, které je následkem útoku psa, zakládá vlastníkovi psa trestní odpovědnost za předpokladu, že náležitě nezaopatřil (neučinil vše potřebné k tomu, aby předešel možnosti způsobení škody), znal nebo mohl a měl znát nebezpečnost psa.. tolik judikatura
Pes byl zřejmě doma, zaútočil doma na dvorku a majitel psa údajně bydlel spolu se seniorkou. Seniorka se o psa starala.
..pohyboval se na poli poblíž obce. Převzal si ho majitel, který podle policie bydlí ve stejném domě, jako napadená žena…
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 20.10.2023, 17:45:42
Balu, jen taková zajímavost: Asi 3 dny zpátky se mnou byla kámoška na nákupu (pomáhala nést tašky). Kdyby u obchodu bylo 1000 lidí, tak si bezdomovec nebo žebrající vybere mě!😀 A taky, že jo. Jestli nemám drobné. Tak mu říkám, že nemám, že sama bojuji s financemi…ale pak se mi jej nějak zželelo a říkám, že si jdu pro pečivo, tak že mu koupím jeden nebo dva rohlíky. Myslela jsem, že mě pošle někam, ale on prý:"A kdyby byla ještě nějaká pomazánka k tomu…"🙂 Pověděla jsem to kámošce (šla napřed) s tím, že dotyčný po našem nákupu tam stopro nebude. Kámoška mu ze svého ten rohlík (nebo dva) a pomazánku koupila…a on tam byl. Mohl se uděkovat a pak jsme jej viděly, jak hltavě to začal jíst. Mluvil normálně česky, žádnej cizinec či jiné etnikum. Nepůsobil vůbec opile či zfetovaně, tak jsme nakonec měly celkem dobrý pocit, že jsme mu to málo koupily.
Jednu dobu jsem se pohybovala v komunitě, kde bylo legální držení střelné zbraně normální. Chodila jsem s klukem, co taky nosil zbraň. Ač s dotyčným dávno nejsem a mohla bych k němu mít 1000+1 výhrad, tak on i všichni další nositelé zbraní, co jsem díky němu poznala, byli lidé, kteří si tasení zbraně jinde než na střelnici rozmysleli dvakrát, pak ještě dvakrát a i potom váhali. Reálně to udělal jednou jeden z nich… a nevystřelil, i když měl celkem dobrý důvod. Každý výstřel se pečlivě vyšetřuje, při zhodnocení, že se jednalo o nepřiměřenou obranu přijde o zbraně, zbrojní průkaz a k tomu další vyšetřování, které může skončit podmínkou či vězením. Dotyčného střelce neznám, ale dost pochybuji, že pokud by necítil vážné ohrožení jeho a své rodiny, riskoval by všechno to popotahování. Musel vědět, že se to bude vyšetřovat, že se dostane do novin a čeká ho několik nepříjemných měsíců. Nejsme naštěstí v USA, kde tasit zbraň a vystřelit je “běžné”.