Aktuálně: 3 713 inzerátů210 567 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Psi v médiích

megi-the-pes
megi-the-pes 16.10.2023, 00:30:21 xxx.xxx.124.42

Já teda nejsem z nejpovolanějších… Mně tyhlety metody selekce přijdou na hlavu, aby pes hodiny někde visel, to je vygumovaný pes, takto stvořen nebyl. 
Místo slavného break sticku se dá použít klacek, tyč. Jak to, že jsme to nikdy použít nemuseli? Nikdy jsme neměli tyhle křížence kdo ví čeho, aby ten pes byl úplně neovladatelný a šel po lidech. 
Podívejte se na videa pitbullů a staffordů, co loví prasata, neperou se ani mezi sebou a jsou odvolatelní. 
Jednou jedinkrát jsme museli psy tahat od sebe, jeden podržel napadeného a druhý zvedl útočníka, nic víc.
Odmala se všichni učí pusť. 
A když se dívám na tyto dva útočníky, oni nedrží, oni prostě koušou, kam je napadne, chovají se jako magoři, chvíli tam a pak zas jinam, jsou si vědomi, že je to člověk, nemají v sobě to, že do člověka je to nepřirozené. 
Nejsou to pitbullové. 
Ale jako chápu, co říkáte, takto udržovat plemeno je nanic, určitě může vést k takovým tragédiím. Chová se to jako tupý stroj, pořád dokola po něčem skáče a drží. Jenže já nemůžu nic říkat, psy prý kazím. Nechci po nich nic takového, podle mě to nepotřebují. No a co, že časem ztratí ten slavný game, ať si ho nechají v minulém století, tady už nemá co dělat. 
Mně furt vrtá hlavou ten pes, co napadl tu běžkyni, to byl opravdu stafford. Pes se v zápalu hry nebo útoku na jiného psa může splést a kousnout mě do ruky (ani to se mi nestalo, ale chápu, že stát se může), ale normální pes se sám stáhne, když si uvědomí, že jsem to já.
A tak jsem tu zoufalá, co se to stalo, esi nám zakážou všecky ty psy nebo co se bude dít.

megi-the-pes
megi-the-pes 16.10.2023, 00:36:55 xxx.xxx.124.42

Tam na stránce Staffordi a spol., to jsem si početla, pod příspěvkem o případném zákazu am. bully v UK. Neuvěřitelné, kolik lidí nemá žádnou soudnost, kolik lidí si myslí, že za vše může jen majitel, asi že krev je voda, genetika nic neznamená a kolik lidí přiběhlo s tím, že husky napadl mimino, takže co jako. Ale on to nebyl husky, ale nějaký kříženec… to jsem si dovolila moc, neobhajovat bulloidní psy. 
A když to tam tak čtu, asi bych ten zákaz i podepsala… (a pak se odstěhuji, protože bez těch psů nemůžu být)… protože tady je tolik nezodpovědných a hloupých lidí!

orionka
orionka 16.10.2023, 01:06:50 xxx.xxx.82.160

Odbočím zas od stafordů : Feny a miminka jsou dost kapitola sama pro sebe. Zachovají se k nim jako ke štěněti a tragédie je na světě.

Anonymní (neregistrovaný) 16.10.2023, 09:59:46 xxx.xxx.89.44

Neuvěřitelné, kolik lidí nemá žádnou soudnost, kolik lidí si myslí, že za vše může jen majitel, asi že krev je voda, genetika nic neznamená a kolik lidí přiběhlo s tím, že husky napadl mimino, takže co jako

Nedavala jsem sem to video, aby zacal hon na carodejnice. Jen aby si  pejskari dokazali predstavit, co se taky mohlo pri tom napadeni dit.  ( jinak porad doufam, ze to v AT byla jen a jen nahoda). 

Ale ani pejskari nemaji predstavu.  Naopak - ocekavaji od laicke verejnosti spravne reakce? Tak to prece nemuze byt. Nelze drzet psy, pri kterych potrebujete specialni znalosti k preziti, pokud se jen objevite  v jejich blizkosti…

Oni nam opravdu zakazou nakonec ty psy vsem.

Leithian
Leithian 16.10.2023, 10:32:09 xxx.xxx.120.42
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.10.2023, 09:59:46

Klid zatim v tichosti zakazujou vsecko ostatni. Psiska budou posledni. Teraristi a chovatele exotu a papouchu uz to citej.

Rapotačka (neregistrovaný) 16.10.2023, 10:35:53 xxx:xxx.244b:27a6

Ano, může za to majitel.

Doron
Doron 16.10.2023, 11:07:19 xxx.xxx.162.126

Je dobře, že jste sem to video dala. Podívala jsem se na něj dvakrát, než jsem zjistila, že to ten pán nepřežil ..

Včera večer jsem se podívala na hodinový instruktážní video, jak se bránit útoku psa, je to fakt smutný, kam to dospělo, ale chci být připravená, hlavně kvůli vnoučatům.

Ono se dneska nesmí říct, že je povahově špatnýho psa potřeba utratit . Všechno je přece vina špatný výchovy a člověka . Jestli pamatujete ten případ napadení malého chlapečka na Petříně , docela ošklivě to odnesl, tak ten pes běhá dál vesele po Praze. Já to prostě nepovažuju za bezpečný a správný. Prostě ne.

Jinej pes, prý pit, ale kdoví co to bylo, dělal potíže, byl agresivní, tak ho dal páníček svýmu tátovi, páč ho nemohl nikam brát s sebou. Táta skončil s amputovanou nohou, tak ho ten pes serval. A co myslíte? Naštěstí se pejska ujala hodná holčina a převychovala ho, chudáčka. Tohle mi opravdu hlava nebere ! Lidi úplně ztrácejí zdravej rozum a pud sebezáchovy.

Jinej podobnej pes potrhal ošklivě mámu majitelky, hlídala ho a on se nějak zamotal do vodítka, takže za to taky chudinka nemohl, že se rozrušil.. Psa teda dala majitelka utratit, protože zranění byly hrozivý a sama se ho už bála . Máma v nemocnici a fb se objevil status “ Dnes navždy odešel do psího nebíčka náš milovaný …., děkujeme za společně strávené chvíle, cancy, cancy, emotikonky, emotikonky..”

Tak tohle přece,sakra, není normální !

Doron
Doron 16.10.2023, 11:36:25 xxx.xxx.162.126
orionka:

Odbočím zas od stafordů : Feny a miminka jsou dost kapitola sama pro sebe. Zachovají se k nim jako ke štěněti a tragédie je na světě.

Je to strašná tragédie 😪. Taky bych tipovala, že ten ČVS byla fena. Oni opravdu používají zuby víc než jiní psi, berou vás za ruku atd..

Kamarádce se stalo něco “podobného”, fena drsnosrstého jezevčíka se pokusila si přemístit plačící miminko do pelechu, naštěstí ho vzala za zavinovačku a maminka byla poblíž. Dnes už je z miminka hrdý majitel dvou jezevčíků..

Je asi dobře, že se o tom píše, některý lidi by vůbec nenapadlo , co se všechno může stát..

Anonymní (neregistrovaný) 16.10.2023, 11:42:36 xxx.xxx.89.44
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 16.10.2023, 11:07:19

Tak tohle přece,sakra, není normální !

ne, neni. a fakt by si zejmena pejskari meli uvedomit, do jake skupiny lidi se vlastne automaticky ted radi. Ja se treba za to stydim uz dlouho…

a bojim se zakazu - a zaroven vidim, ze to bez evidentne nejde.

Agresivni pes na hotelu dostane na pobyt kosik (primood sveho majitele) a zapari se pod nim. Majitele resi -chudak pes. Majitel povolava policii, veterinarni spravu, verejne mineni atd - na obranu psa. Uchylny to je. JEJICH pes mohl nekoho zabit. A ne, to ze nekdo provozuje psi hotel neznamena, ze ho ti psy mohou beztrestne kousat a majitel za ne neodpovida. V civilizovanem svete teda ne….

Včera večer jsem se podívala na hodinový instruktážní video, jak se bránit útoku psa

tak jen doufam, ze to nebolo to video od Stafordu a spol. nebo jak jmenuji…ten pan je taky dobry magor…

Anonymní (neregistrovaný) 16.10.2023, 11:49:46 xxx.xxx.89.44
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 16.10.2023, 11:36:25

Taky bych tipovala, že ten ČVS byla fena

nebo pes, co s ditetem zaklepal jako klepou s malou koristi 

Anonymní (neregistrovaný) 16.10.2023, 12:00:44 xxx.xxx.89.44
orionka:

az ted koukam, ze je to odkaz z roku 2015 🙄

Doron
Doron 16.10.2023, 12:07:55 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.10.2023, 11:42:36

Nene, bylo to video od kluka, kterýho by asi většina lidí vyhodnotila jako magora 😅, snažil se být korektní, nicméně pár rad, jak se bránit smrtícímu útoku smrtícím útokem, mezi řečí dal. Doufám, že to nikdy nebudu potřebovat.

Co máte proti tomu klukovi od Staffordů? Já se na pár videí podívala, přišly mi dobrý. Psi v klidu, spokojený, ukázněný.. přitom z něj nemají strach…

sutrik
sutrik 16.10.2023, 12:14:45 xxx.xxx.161.25
Odpověď na příspěvek uživatele Šelmy z 16.10.2023, 11:56:04

Rok 2014. Od té doby je v ČR mnohem více bullů a hlavně jejich kříženců.

Šelmy (neregistrovaný) 16.10.2023, 12:16:49 xxx:xxx.b3c9:da48
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 16.10.2023, 12:14:45

Prý se bohužel oficiálně statistiky o plemenech ani nevedou.

Anonymní (neregistrovaný) 16.10.2023, 12:46:25 xxx.xxx.89.44
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 16.10.2023, 12:07:55

bylo to video od kluka, kterýho by asi většina lidí vyhodnotila jako magora

tak dejte odkaz, co radi🙂 

Co máte proti tomu klukovi od Staffordů?

medialni odkaz, co kolem sebe tvori neodpovida - vzdycky - realite. Hodne filtruje, maze, blokuje…a i tak vypousti vzkazy do sveta, ktere prinejmensim nadzvedavaji oboci 😀

A me asi staci malo, abych pak neverila - celku 😄 

Ma byznys plan, neni to spasitel psu.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.