Pitbulla vezmu za krk a zvednu, přestane dýchat a pustí. Nebo zastřelím. Jak je to můj nejmilejší kamarád, smůla, půjde. Natáčel to kdo a proč tak dlouho, proč nevolal odchyt? Jsou to dvě minuty videa, ale to už byl pokousaný, asi to trvalo déle a taky těmi dvěma minutami to neskončilo…
Co udělám s křížencem nebo tam, kde si nebudu jistá? Zastřelím to. Dojdu si pro nůž a… Lidský život má přednost.
Nechápu to. Proč to bylo tak dlouhé. Lidé okolo se určitě báli. Ale fakt nešlo nikoho zavolat?
A stejně nechápu, že tam ty psy chovají. Když pitbull je zakázaný a jeho kříženci také. A toto jsou kříženci - americký bully je kříženec pitbulla a cane corso a dalších takových. Věřím, že cane corso, rotvík, argentýna, … jsou psi naprosto v pohodě. Pod nějakým vedením, jasně. Ale jak se to spicne s pitbullem… jsou to nějaké nekompatibilní geny nebo co.
na historii plemen jste tu odbornik vy…
ale problem je krizeni bulla s terierem. Bull v sobe nese to nepousteni koristi. A terier dodal trochu labilni nervove soustavy a tohle je vysledek.
Plus to, ze pro tyhle plemena neni normalni vyuziti… vsechny ty bull “hry” pro zabavu v podstate podporuji to nechtene pro zivot, ale super jen a jen pro lidskou zabavu -i kdyz vynechame boj v arene.
Tak je tu vzrusivost do extremu - ale bez jakekoliv sebekontroly, rychlost a vytrvalost a urputnost - hodiny viseni na koristi. a podle toho, co je nejurputnejsi -to se pouzije v chovu dal? Mohlo tohle dopadnout dobre?
tuhle historii “selekce” za sebou nema ani cane corso, ani rtw ani ta argentyna nakonec…ti se porad selektovali hlavne k tomu, aby byli cloveku uzitecni. A ne aby meli takove vlastnosti, aby cloveka dokazali sezrat…
Lidstvo je proste rozmachane a asi si fakt zaslouzi vyhynout.
Vyškrtit by asi byla nejlepší možnost a možná i nejbezpečnější, kdyby někdo sundal pásek nebo něco. Pes drží a pak odpadne…, nelepší kdyby to drželi dva, povdliknout , překřízit, zdvihnout do výšky a vší silou táhnout. Ale ti lidi byli opravdu už starší, neměli sílu a zkušenosti a určitě se báli a neuměli spolupracovat . A psi byli dva..
Ale máte Megí pravdu, taky se divím, že ta dívka natáčela a nic neudělala , mohla aspoň něco přinést, nějakej krumpáč, motyku, lanko, sekeru, nůž…nikdo ani nevolal o pomoc.., třeba by přiběhnul někdo schopnější..
Nojo, nebyli to holt žádní gladiátoři 😔.
Vyškrtit by asi byla nejlepší možnost a možná i nejbezpečnější
ne, megi nema pravdu. pacidlo pouzivaji -znalci plemene. Na to jedine prisahaji…ale kdo ho nosi u sebe z beznych kolemjdoucich, ze?
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 15.10.2023, 16:49:37
Ale tam je celou dobu slyšet telefonát (mužský hlas)…někdo další volá…předpokládám, že policii - sděluje adresu a že dva psi napadají a koušou do muže.
No a nějaká dívka tam volá cosi “between legs” a také “hurry up”, ale jak jsem psala, už si to pouštět nebudu.😢
No, ale já bych mu nechtěla vypáčit hubu, co pak s ním?
Chtěla bych ho zabít.., nebo alespoň dostat do bezvědomí.
Napsala jsem vyškrtit, myslela jsem uškrtit 😔.
pak je potreba pouzit strunu/lanko - a ne siroky opasek… klacek, nuz, zbran ?
me se asi nechce psat o takovych situacich, jak je “nejlepe” resit… nemely by vubec nastat. Uz jen protoze pro bezneho kolemjdouciho je to - neresitelne…|Tohle umi resit jen lidi, co tyhle psy znaji a maji koule -na vsechno - a ani tady nedam ruku do ohne za to, ze to dokazi - vzdycky.
nahody nejde nikdy vyloucit - jen pro me to uz asi nejsou nahody.
Prej už několik lidí zachránilo kopnutí do psích kulek.
Když už, tak tou tyčí. Protože reakce může být rychlé, bleskurychlé otočení…a visí vám na noze. I s tou tyčí byste musela být rychlá a jak se otočí, vrazit mu ji do huby.
(Jaký fofr to je, jsem jednou zažila. Naštěstí to nebyl bull, ale boxer, který sice držel psa za ucho, ale lidožravý nebyl. Klacek jsem neměla, tak jsem ho “tam” sekla pěstí. Ucho pustil okamžitě a mně ruku neukousnul. Hlavně bylo po rvačce. A myslíte, že jsem se dočkala vděku od majitele psa s uchem? “Ty si blbá, teď moh viset tobě na ruce” - jó, člověk se nezavděčí. To bylo : “Dělej něco, von mu to ucho urve, do koulí, do koulí” a když je po všem….sem blbá. )
pak je potreba pouzit strunu/lanko - a ne siroky opasek… klacek, nuz, zbran ?
me se asi nechce psat o takovych situacich, jak je “nejlepe” resit… nemely by vubec nastat. Uz jen protoze pro bezneho kolemjdouciho je to - neresitelne…|Tohle umi resit jen lidi, co tyhle psy znaji a maji koule -na vsechno - a ani tady nedam ruku do ohne za to, ze to dokazi - vzdycky.
nahody nejde nikdy vyloucit - jen pro me to uz asi nejsou nahody.
Neměly by nastávat, ale nastávají.
Člověk v měl mít nějaký plán, co takové situaci dělat .
Ale tam je celou dobu slyšet telefonát (mužský hlas)…někdo další volá…předpokládám, že policii - sděluje adresu a že dva psi napadají a koušou do muže.
No a nějaká dívka tam volá cosi “between legs” a také “hurry up”, ale jak jsem psala, už si to pouštět nebudu.😢
Máte pravdu, ale ten mužský hlas mi přijde vzhledem k situaci takový “robotický”, nevzrušený, bez emocí. A že by to při tom natáčel? A ještě měnil formát?