megi-the-pes:Nevim, esi foto zkresluje, ale zda se mi, ze ma kratke predni nohy. Tzn. chodi s hlavou jakoby dolu. Jako pitbullek. Dlouhe zadni a kratke predni. Vzdy si rikam, jak to, ze se mi pes nepreklapi dopredu, este s tou hlavou jak kyblik. 😀
Ale jinak by to mohl byt ovcak x labrousek. Takhle mivaj usi. Hrbet a uzka postava, hlavne v zadni casti, od zeber, to k nejakemu bojovemu terierovi sedi, ale k maline taky. 🙂 A po labrouskovi asi fakt nekouse. 🙂
Bleskurychle posloucha Megynek, kdyz je v praci. Ona je v praci na louce. Lov.
Kdyz zacala “lovit”, musely jsme zacit cvicit. Sly jsme na louku k duchodaku a normalne vojna. A pak vzdy, kdyz dorazime na louku, radi se mi k noze a dela IPOhled (vyraz ukraden Zrzavcovy) a takova rychlost, co dela sedni lehni (i za chuze, je to robot, je to magor z cvicaku, na kterym jsme v zivote nebyly) cekej skoc u me ke mne, to svet nevidel, musim pak rikat - nedelej ovcaka!
Bez odmeny; dodnes jsem nepochopila, co ji tam odmenovalo. Mozna nadupano od zvere, takze jsem ji vlastne posilala a odvolavala od pachu. Jo, tam mi vlastne tenkrat zdrhla za srnou.
No a este docela rychle reaguje na louce, kam chodi taky srny, ale lovime tam mysi.
Ted mame na zahrade asi hryzce, tak treba Megy zacne poslouchat i doma…Nevim s tou obranou. Protoze jsem nikdy na cvicaku nebyla. Jen se mi zda divne, aby se pes vycvicil na to, ze bude zakousavat vse, co macha rukama. Podle emerickych videi, ktere jsou asi nevypovidajici, by ten pes mel hlidat me a skocit, az kdyz v te utocnikove ruce uvidi zbran nebo bude utocnik moc blizko, nebo dam znameni. Neco takoveho.
Pes, ktery by chodil povenku a zral deti, protoze rvou a kopou nozickami… je podle me rozbity jedinec.
Myslim, ze na kousaci hry by mel pes byt uz dospely, dospelejsi, cca vyrovnany, nebo mozna zkuseny psovod a figurant by mohli ne zcela vyrovnaneho psa prave pres takove sebeovladaci hry psa spravit, vylepsit?
Ale rikam - nevim o obranach nic, o mondioringu a tak dtto.
Ja len viem, ze policajne psi, co robia ostre zakroky, si nikdo nedovoli len tak pustit, bez kosika, bez kontroly medzi ludi. Aspon co mam informacie od psovoda. Z toho usudzujem, a myslim si to aj osobne, ze ziaden pes nie je stopercentny a ak raz niekto nauci psa reagovat na urcite situacie a kusat, tak sa to moze vzdy zvrtnut. A predpokladam, ze policajti trenuju tiez najprv len na rukav.