Aktuálně: 3 775 inzerátů209 072 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Lék Apoquel

Vahine
Vahine 12.11.2024, 18:35:59 xxx.xxx.105.187
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 12.11.2024, 17:33:51

Jo to ucho, to bělouš si taky dřív chodil nechávat drbat a já vždycky malíčkem dovnitř na kraj a on drrržel a hlavu dával dolů, abych jako drbala pořádně a vrněl blahem…sám by si ho jinak hrozně rozdramcal, tak když jsem byla poblíž, přišel…a teď nic, je prostě klid 🤷‍♀️

PumaCZ
PumaCZ 13.11.2024, 12:31:07 xxx:xxx.31d2:c4eb
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 05.11.2024, 10:36:31

Hachi je na diete uz nejake 4 roky. Napred mel klasickou selekcni dietu, aby se zjistilo, co mu vadi, z cehoz vyslo, ze muze jen ryby a koninu. I na striktni diete pouze o techto dvou proteinech ale mel obdobi, kdy se proste drbal vic. Ted mu davam i jine druhy masa, vc. kureciho, protoze vim, ze v malem mnozstvi mu to vetsinou problem nezpusobi (ani hovezi, na ktere mel druhou nejvetsi reakci). 
U Hachiho je ale i problem v tom, ze to ma dano psychikou. Kdyz je na tom hur, zacne se vylizovat a uz to jede. Zlepsilo se to az pote, co zacal brat antidepresiva (fluoxetin). Je to proste labil a stresuje ho uz jen to, kdyz potkame na prochajde ciziho psa, nebo kdyz musime projit kolem baraku se smeckou, ktera ho  jako mladocha napadla. Stresuje ho i cekani na cvicaku a dalsi bezne veci. Prasky ted bude brat v lednu rok a je tam neskutecna zmena nejen v chovani, ale prave i intenzite drbani. U nej to je proste vsechno se vsim, ale Cytopoint mu vetsinou ulevi a je na tom pak lepe. 

Obrázek
Vahine
Vahine 13.11.2024, 20:05:22 xxx.xxx.112.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 13.11.2024, 12:31:07

Jo taky se bělouš často drbal z rozrušení. Třeba, když přijely vnučky nebo prostě přišla návštěva. Taky je labil. Zrovna dneska se chtěl prát se psem, kterého nemá rád a viděl ho dřív než já. Omládnul po Cytopointu, no. 

Byl tam živý plot.…no a já furt chodím s jednou hůlkou, takže ničemná jsem. Když vidím psa samce první, tak položím hůl, posadím ho mezi své nohy, mluvím na něj a zvládne to krásně. 

Co to má Hachi prosím Vás s tou levou přední nohou??  🤷‍♀️

Doron
Doron 13.11.2024, 22:54:44 xxx.xxx.166.104
»

A Apoquel jste tedy úplně vysadili? 

Gučka je dnes už úplně bez obtíží , to je úleva, ale nevím, čemu to mám přičítat .

Musím říct,  že je taky hodně citlivý,empatický a inteligentní, i když jako labilní se neprojevuje.

Taky mě ta souvislost už  napadla, ale nechci být moc esoterická;)…

PumaCZ
PumaCZ 14.11.2024, 09:30:02 xxx:xxx.83ce:4574
»

Neustale si ji lize, tak ma rukav, aby si nevylizal ranu :/ Uz to vypadalo, ze o ni ztratil zajem, tak jsem mu rukav pres den sundala, vubec si nevzpomnel, ze nejakou nohu ma, cimz me ukolebal a druhy den, kdy jsem ho uz nehlidala tak pozorne, si nohu znovu vylizal do krve.. 
Ma to tak uz urcite dva mesice. Napred jsem myslela, ze si tam zapichnul osinu, ale to se nepotvrdilo. Kazdopadne jemu staci vazne malinky stroupek, skrabanec, hmyzi kousnuti, nebo treba vyholena srst, aby se prehnane “opecovaval”, dokud si nevyrobi ranu nebo hotspot :/ 
Na prilozene fotce je videt strup a vyholena srst. Ted uz to ma zase skoro zahojene, ale preventivne bude mit rukav jeste alespon dva tydny, aby to nedopadlo jako minule :/ S nim vzdy vsechno na dlouho.. 

edit: Jinak jeste k tomu drbani. U nej je to krasne videt, kdyz musi mit kornout. Jakmile se mu sunda, tak se muze ulizat k smrti. Uplne vsude a vsechno. Ono lizani totiz uklidnuje nervicky a jak se vylizovat s limcem nemuze, tak si to pak “vynahrazuje”. Postupne se to zase uklidni, ale po sundani limce je to vzdy stejne. A samozrejme cim dele ho ma, tim je to intenzivnejsi.  

Obrázek
PumaCZ
PumaCZ 14.11.2024, 09:31:30 xxx:xxx.83ce:4574
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.11.2024, 22:54:44

Hachi Apoquel mel jen jednou, hned na zacatku. Mezi tim jsem zjistila, co to je za sajrajt, a nasledne uz byl jen na Cytopointu. 

hmn
hmn 14.11.2024, 09:48:20 xxx.xxx.13.19

Hatchi má teda naloženo…😟

u Moji si teké myslím, že v tom budou nervičky
jdu jí nasadit postroj a ona se okamžitě začne drbat a lízat

čím jste začínaly eliminační dietu?
Moja je na syrovém + granule, tak to bych ráda zachovala. Maso furt špekuluju (pro milovníky jazyka- já špekuluju, ne špekuluji), králík se vetce nelíbí (že občas žere bobky, to by fakt vadilo?), to by asi odpadla i konina, no nefim nefim….

cytopoint tedy případně až se nějak vyeliminujeme

Vahine
Vahine 14.11.2024, 10:20:58 xxx.xxx.179.9

Hatchi nohu, bělouš šourek a prázdnej k tomu 🙈. Úplně si vylízal tu svrchní kůži a než byl strup a než se udloupnul, musel mít límec, protože by to bylo furt dokola. Ten den, kdy si to vyrobil, byl jen pár hodin dopo na hlídání u babi. 

Taky 100% nervy, protože si to asi spojil se stejnou situací před pár měsíci, kdy jsem ho tam taky šoupla a pak jsem nebyla pár dní doma. Teď si ale neblizní nic a včera se podrbal 4x. Normální pes a hopsálek k tomu.

Obrázek
Vahine
Vahine 14.11.2024, 10:28:34 xxx.xxx.179.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 14.11.2024, 09:30:02

A já myslela, že Hachi blbě šlápnul nebo něco takového a má ortézu a on je přitom podobný neurotik, jako bělouš. Njn. 

PumaCZ
PumaCZ 14.11.2024, 10:29:55 xxx:xxx.83ce:4574
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 14.11.2024, 09:48:20

My zacinaly na kurecim a jahlech. Dietu je pak treba striktne (tj. zadne pamlsky, nic od stolu, atd.) dodrzet po minimalne sest tydnu, ale osm je lepsich. Kazdopadne pokud krmite granule + maso, tak bych postupovala tak, ze bych osm tydnu davala jen granule. A pokud nedojde ke zlepseni, je problem v nich. Pak zkusit to same bud s jinymi, nebo s masem. Dulezite je dodrzet jeden druh proteinu a jeden druh prilohy. Ona i ta samotna priloha muze byt problem. 

Myslim, ze jak protein, tak priloha by melo byt neco, s cim se pes do te doby nejlepe nikdy nesetkal, nebo jen malicko. U nas to byla jen konina, do ktere se mi vubec nechtelo, ale nakonec to bylo s rybami to jedine, po cem nemel zadnou reakci. 

A ano, i bobky mohou byt problem, pokud krmite kralika nejakym zrnim, ve kterem muze byt napriklad psenice, na kterou muze mit pes alergii. Pokud krmit jen senem a kvalitnimi granulemi bez obilovin (obsahujici jen lisovanou vojtesku a jine travy a bylinky), tak bych v tom pak ale problem nevidela. 

PumaCZ
PumaCZ 14.11.2024, 10:34:11 xxx:xxx.83ce:4574
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 14.11.2024, 10:20:58

Jo, Hachi si taky vylizuje rad slabiny. A tim, ze je tam jemna kuze, tak tim spis si tam vyrobi “bebicko”. Ale davam jiz vyse zminenou penu a je to podle me o chlup lepsi. Ne, ze by se tam vubec nelizal, ale prijde mi, ze je ta kuze ted “vice odolna”. Resp. tim, ze pena pusobi proti kvasinkam a bakteriim, si tam zatim nevyrobil zadnou infekci (a zadnou ranku, protoze ho neustale hlidam a okrikuji, pokud se tam lize dele nez 5 vterin).  

edit: Jakmile se vic lize, tak pokud musi doma zustat sam, tak jedine s limcem. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.