Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 19.10.2024, 22:49:25
Doron, prosím, už jste nechala píchnout Gučkovi ten Cytopoint? Zajímá mne, kdy mu zabral, jestli je už teda ďobnutej? Bělouš byl dnes večer na žlázkách a rovnou ten Cytopoint dostal a další termín za měsíc a další inj. už individuálně podle toho, kdy to drbání zase rozjede…takhle to má vet s pejsky, co ho dostávají, vyzkoušené. Táák uvidíme no.
Už přes noc mi vyměnili psa! Nedrbe se vůbec a na procházce byl po dlouhém čase extrémně veselý, házel zadelí a poskakoval, jak kdyby omládnul. Jsme spokojení oba, funguje to na něj, zatím! Nevím, jak to bude probíhat z dlouhodobého hlediska, ale teď radost mám. 🥳
Bavila jsem se o Cytopointu se známou, co má frbula a říkala, že u nich nezabíral ani Apoquel a Cytopoint taky ne, tak má pes chudák dlouhodobě Prednison, chudák sotva funí, nožky asi trpí, ale prý dobrý. 🤷♀️ Já bych se osobně moc bála vedlejších účinků a nabírání na váze není to nejhorší z nich.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 04.11.2024, 07:34:55
Máme jorkšíra alergika. Začínali jsme apoquelem, ale bez výsledku. Drbal se neustále. Nejhorší to bylo v noci. Vet nasadil apoguel, který bereme již druhým rokem. Ihned po první injekci /ještě ten den večer/ bylo zřejmé, jak se mu ulevilo a nám také. Najednou jsme měli úplně jiného psa /akčního raubíře/. Na další injekci jsme šli po měsíci, pak za tři měsíce, půl roku a naposledy jsme byli po 9 měsících. Držím palce
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.11.2024, 13:30:52
Začínali jsme apoquelem, ale bez výsledku. Drbal se neustále. Nejhorší to bylo v noci. Vet nasadil apoguel, který bereme již druhým rokem. Ihned po první injekci /ještě ten den večer/ bylo zřejmé, jak se mu ulevilo
Myslím,že zadavatel chtěl napsat,že apouel nezabral,cytopoint po první injekci😉
Jinak Bella je na cytopointu,co je u mě, takže už několik let, a zabírá stále a skvěle. Zrovna minulý týden jsme byly, tentokrát podle mě tak po třech měsících, teď je milosrdné období,na jaře pícháme opravdu po měsíci
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.11.2024, 13:30:52
Děkuju, děkuju všem za zkušenosti.
I ten náš je taky jako politý živou vodou. Hlavně venku se vrátil asi tak o těch 5 let zpět, ale doma se nají a zalomí to, to už je na svejch 😉…ovšem venku, to je zase ten kašpárek, jak to měl uvedeno od dočasek v popisu, kterého jsme tehdy vyhráli 😊
Bělouš to sice, po veselé procházce, pak v pelechu zalomil, ale když se vyspal, vyžadoval intenzivní hry. Taky jsem mu dovolila zahrát si na drsnou piraňu, kdy si naoko okusuje paničku…tak to tu už taky dlouho nebylo.😃 Ukončila jsem hru po chvíli, i když vepředu ty zuby nemá, stejně to je drsoň. Celkově vidím, že má teď víc energie a drbal se ten včerejší 1. den dávky Cytopointu minimálně, asi jen 10 % předchozího stavu. Doufám, že to takhle vydrží i nadále.
Nebudu podávat další průběžná hlášení, chtěla jsem jen předestřít nově příchozím, jak to brzo zafungovalo, i když to tak nemusí být u každého alergika. Vet říkala, že účinek nastupuje do 48 hodin. No u nás to bylo do 12hodin.
mám dotaz - vaši psi jsou (pravděpodobně) alergici cytopoint řeší důsledek (drbání), ne příčinu řešíte tu alergii? dieta?
Hele, z mojí zkušenosti,pokud je pes pouze alergik na žrádlo,pak to vyřeší dieta a cytopoint nepotřebuje. Cytopoint je super pro psy,které mají alergie buď nespecifické nebo na vše možné jako je pyl,roztoči,plísně atd. Protože tomu se prostě vyhnout nedá. Bellina je třeba alergik asi na vše, alergie na žrádlo se neprojevovala ani tak drbáním,jako urputnými průjmy. Takže následovalo dlouhodobé hledání a ladění diety (klepám,podařilo se). Ale drbání a lízání a chronický záněty v uších by se tím nevyřešily. To jsou právě ty alergie na vše a nespecifické. Určitě je alergik na různé pyly,kdy na jaře proto musíme píchat cytopoint každý měsíc, ale prach,roztoče atd. tam taky jsou, protože byť v zimě je to o hodně lepší, není to tak,že by se nedrbala a nelízala.
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 05.11.2024, 10:36:31
To bylo asi na mě. Ano, za sebe mohu říct, že alergie a následnou dietu řeším hodně. Jednotlivosti přidávám opatrně, on totiž moc rád jí. Ovšem běloušek mě udržuje ve střehu a na přelomu léta a podzimu se pro něj vepřové maso stalo novým alergenem. Ještě počátkem roku to bylo úplně v pořádku a baštil, mimo jiné, sušené vepřové dobroty od Budogu a teď si to prý můžu požvejkat sama. Né to neříkal, dělám si legraci. On by sežral všechno, i to, co mu nedělá dobře. Vet mi řekla, že to může dobaštit, není toho totiž moc a že to prý teď Cytopoint podrží. Je to pravda. Ale chápu, že pro jeho zažívání to dobrý není, bude to brzo pryč. Další dobroty budou holt už jenom kuřecí, už jsem je objednala a jsou na cestě. Současné granule kuřecí jsou ok. Stejná značka granulí vepřové- monoptotein malé balení jsem už dala pryč, jinému psovi jsem je poslala. Bělouš trpí i jinými tzv.nespecifickými alergiemi. Nejhorší venku je pro něj pozdní jaro a začátek léta, podzim a vlhkost venku s plísněmi je taky špatně. Doma vadí prach, roztoči, míru nedokážu určit. Nemáme koberce, tak se vše líp udržuje. Všechno peru v jednom pracím gelu pro zvířata- to je ok. Aviváž pro něj nepoužívám, jen trochu octa…ale pro nás aviváž někdy používám a v té pračce to je, toho se prostě nezbavíte úplně. O alergiích něco vím, mám dnes již dávno dospělé dítě, které mělo od 3.měsíce věku atopický ekzém a pak i nějaké potravinové alergie.
Říkala jsem, že nebudu průběžně informovat, aby z toho nebyl seriál, jen Vám musím ukázat, jak máme refresh psa. Podařilo se mi to zachytit na fotkách.
Cytopoint nemá žádné vedlejší účinky, jen takové, že mi pes omládnul a na každé procházce takhle poskakuje, tancuje a háže zadelí, jak je mu bez drbání dobře 😊 není to novinka, tohle dělal před lety, když byl mladší, kašpárek je zpět 😃
Bohužel žádné rychlé zlepšení , ale vet říkala, že se uvidí až po druhé injekci.
Asi jsem udělala chybu, že jsem hned po injekci vysadila Apoquel, takže se zase zubožil a musela jsem Apoquel nasadit zase ve vyšší dávce.
Teď je mu dobře, je veselý, paciny si líže málo, ucho si chodí nechat drbat ale má ho pěkný, čistý. Kvasinky hubíme i lokálně. Až budou pryč, začnu Apoquel pomalu snižovat a zkusím pak vysadit po druhé dávce.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 12.11.2024, 17:33:51
Ajaj, přála jsem Gučkovi takový nástup účinku, jako tomu je u nás. To mě fakt mrzí…tak snad po té druhé injekci to bude lepší 🍀 od té 1. injekce 7.11. jsem na Gučku furt myslela…