Aktuálně: 3 716 inzerátů210 557 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Lék Apoquel

Anonymní (neregistrovaný) 02.10.2023, 15:34:22 xxx.xxx.0.110

Dobrý den, v propadlišti dějin na iFauně skončilo téma s lékem proti svědění, název Apoquel. Bylo tam dost zkušeností s tímto lékem. Našel by se tady někdo, kdo se s ním už setkal? 

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 02.10.2023, 17:16:47 xxx.xxx.119.6

Co by Vás zajímalo?

Dáváme psovi při kožních projevech alergie. Nevím ale, jestli mám dost zkušeností🙂.

Vahine
Vahine 02.10.2023, 18:12:00 xxx.xxx.8.4
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.10.2023, 15:34:22

Taky dávám psovi při projevu alergie drbáním po těle. Podávám nepravidelně, jen když to bělouš moc rozjíždí to drbání. 

Anonymní (neregistrovaný) 03.10.2023, 08:13:26 xxx.xxx.89.41

Když jsme si sehnali příbalový leták, zjistili jsme, že přípravek jednak nesmí být podáván psům mladším než rok a jednak užívání s sebou nese řadu nežádoucích reakcí. Nezpochybňujeme, že lék svědění tlumí, ale následná rizika tento efekt u našeho psa převýšila. Podávat ho štěněti nadále máme za nezodpovědné, zbylé tablety tedy panu doktorovi vrátíme a rozloučíme se s ním.

kometa
kometa 03.10.2023, 09:23:10 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Když jsme si sehnali příbalový leták, zjistili jsme, že přípravek jednak nesmí být podáván psům mladším než rok a jednak užívání s sebou nese řadu nežádoucích reakcí. Nezpochybňujeme, že lék svědění tlumí, ale následná rizika tento efekt u našeho psa převýšila. Podávat ho štěněti nadále máme za nezodpovědné, zbylé tablety tedy panu doktorovi vrátíme a rozloučíme se s ním.

Udělali jste dobře.

Anonymní (neregistrovaný) 03.10.2023, 09:28:57 xxx.xxx.235.12
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.10.2023, 15:34:22

Mám fenu AB. Používali jsme Apoquel, poslední cca rok jsme přešli na Cytopoint. Dávka jí vydrží 6-7 týdnů. 

megi-the-pes
megi-the-pes 04.10.2023, 04:12:06 xxx.xxx.61.188

Tohle přece ale nejsou léky na nějaké svědění. Dává se, když nejde nic jiného hned dělat; na vážné trable. Není to vitamin C. 
Už to někdo psal, že dostal od veterináře Ap. pro štěně. Zajímavé. Že by dr. nečet příbalák?

Na co to dostalo toto štěně tady?

Doron
Doron 04.10.2023, 11:32:17 xxx.xxx.20.97

On je to imunomodulátor, blokuje činnost některých enzymů zodpovědných za alergickou reakci.

Lék na alergickou dermatitidu , ne lék proti svědění. Když má svědění jinou příčinu, nezabere.

Gučák ho čas od času bere, zkušenost s ním mám výbornou. Užívání má určitá rizika, ale výhody za mě převažují. Když to Guču chytne, je to hrůza, paciny vykousaný do krve, začne hubnout, je mu blbě.

Jestli jste ho pejskovi nějakou dobu dávali a pomohlo to, je víc než pravděpodobný, že je alergickej.

Pes veterán (neregistrovaný) 12.03.2024, 08:43:11 xxx.xxx.197.26

Zdravím, 

rozhodl jsem se, že se podělím o zkušenost s naším psím veteránem. Jde o maltéz. psíka z útulku, když jsme jej vzali tvrdili všichni vet. že už 10 stopro měl a to bylo před devíti lety. Poslední cca rok to s ním už bylo dost na hraně a přiznám se, že jsem už jen čekal kdy se neprobere. V podstatě jen celý den spal a dostat do něj jídlo začal být obrovský problém. Začal se i pochcávat přímo do pelechu a podle mě o tom ani nevěděl. Do toho se mu vrátilo jeho vykusování a vylizování. Na to energii měl, i několik hodin v noci. 

Vet nám napsal Apoquel, moc se nám to nezdálo, ještě za ty peníze a že to musí žrát pořád ale zkusili jsme. Ne jen že vykusování přestalo, on začal zase normálně jíst, venku si i poběhne a co je největší rozdíl, počurá se jen vyjímečně ale hlavně ho máme pořád za zadkem. Najednou celé dny neprospí, ale pořád něco vymýšlí, i když teda občas se zacyklí a furt vylízá a zalízá do pelíšku furt dokola, ale nějaká pomatenost a zapomětlivost už je asi naprosto v pořádku, vzhledem k věku.

Nevěřil jsem tomu, že to není náhoda. Zkusili jsme na 14 dní vysadit a za týden jsme  byli zase při starém stavu - promiň te citlivější ale “nechte mě umřít”. Znova jsme zkusili Apoquel a během pár dní zase ten stejný pozitivní efekt. 

Zajímalo by mě jak je to možné, ale prostě je to tak a ten efekt tam je. Placebo to asi nebude, už pár let neslyší 🙂

Doron
Doron 12.03.2024, 09:03:40 xxx.xxx.162.21

Ten efekt tam je proto, že ten lék léčí alergie.  Píšu v příspěvku hned nad Vámi.

Proč Vás to tak překvapilo, že lék pomáhá? 😊

Také s ním mám výbornou zkušenost.

janaa
janaa 12.03.2024, 10:16:21 xxx:xxx.d355:a801
Doron:

Ten efekt tam je proto, že ten lék léčí alergie.  Píšu v příspěvku hned nad Vámi.

Proč Vás to tak překvapilo, že lék pomáhá? 😊

Také s ním mám výbornou zkušenost.

Dovolím si opravit. Lék neléčí alergii,ale potlačuje její projevy

Kamarádka léta dávala labradorce, zezačátku každý den,postupně se interval prodlužoval. Lepší alternativa než prednison, ale ještě lepší cytopoint

Doron
Doron 12.03.2024, 11:53:28 xxx.xxx.162.21
janaa:

Dovolím si opravit. Lék neléčí alergii,ale potlačuje její projevy

Kamarádka léta dávala labradorce, zezačátku každý den,postupně se interval prodlužoval. Lepší alternativa než prednison, ale ještě lepší cytopoint

Jojo, chtěla jsem to napsat jednoduše.

Cytopoint pracuje na stejném principu? Jdu si vygooglit !

Vahine (neregistrovaný) 19.10.2024, 13:12:10 xxx.xxx.179.9
Doron:

Jojo, chtěla jsem to napsat jednoduše.

Cytopoint pracuje na stejném principu? Jdu si vygooglit !

Doron, prosím, na co jste přišla, co je tedy lepší ohledně principu fungování? Cytopoint x Apoquel. Dávám běloušovi občas apoquel, ale snažím se dávat jednorázově. Minule měl tu svou alergii divočejší, tak jsem mu dala 1.tbl. v jeho dávce, a to 3 dny po sobě a on začal víc pít. To mě kapku vyděsilo, souvislost tam byla určitě, ptž po vysazení pil zase normálně a už jsem to v minulosti u něj pozorovala a bylo to stejné s tím pitím. Jinak Apoquel mu zabírá, to jo. 

Byl by snad Cytopoint lepší už jen v tom, že je podáván injekčně? Princip je stejný? Uvažuji o tom a chci to zkusit. Vet se zeptám, ale nejdřív se chci zeptat tady…třeba si to přečte i Bodlinka  🙋‍♀️

PumaCZ
PumaCZ 19.10.2024, 15:30:51 xxx:xxx.d7e2:ebd7
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 19.10.2024, 13:12:10

Jednoznacne Cytopoint. Apoquel je imunosupresor, zatimco Cytopoint je monoklonalni protilatka cilici pouze na cytokin IL-31 zodpovedny za svedeni pri alergii. 

Vahine (neregistrovaný) 19.10.2024, 16:05:14 xxx.xxx.179.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 19.10.2024, 15:30:51

Pumo, děkuju a zdravím. Chápu. Prostě jiný princip a Cytopoint z toho vychází mnohem líp. Taky je teda finančně výš, jak koukám, ale zkusím to a budu se modlit, aby mu to vydrželo ty 2m, jak tu chovatelé píší. 🙈

Jak s nasvalením u Hachiho? Jak se daří? Vy máte zkušenosti s Cytopointem? Pěkné dny přeji! 

PumaCZ
PumaCZ 19.10.2024, 16:19:09 xxx:xxx.d7e2:ebd7
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 19.10.2024, 16:05:14

Rado se stalo :) 
A ano, cytopoint je drazsi, ale v podstate nema vedlejsi ucinky a na rozdil od Apoquelu ho pes muze bez rizik uzivat i dlouhodobe. Apoquel je presnym opakem. 
My davame Cytopoint uz nekolik let, vzdy jednou za par mesicu. Ze zacatku casteji, ale ted davame tak jednou za pul roku (zhruba, nevim presne). 
Pokud se potykate se svedenim, tak jsou jeste super vyrobky od Douxo S3 - maji primo radu Calm, ktera pomaha zmirnit svedeni :) 

Jinak nasvalovani jde pomalu, ale uz ten nas spekacek trochu shodil, tak jsme snad na dobre ceste :) Na cvicak jsme vsak zatim chodit nezacali, protoze ted jsem pro zmenu marod ja :D 

Obrázek
Vahine (neregistrovaný) 19.10.2024, 16:33:38 xxx.xxx.179.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 19.10.2024, 16:19:09

Super, tak doufám, že to na bělouše zabere. To Douxo jsem si uložila. Bělouš má teď celou plejádu různé drahé kosmetiky, tak až to vypotřebujeme, koupím a vyzkouším. Jsem ráda, že Hachiho vidím, vypadá šťastně, že zase může běhat a čuchat kdekoli…a Vy se brzo uzdravte, ať můžete na ten cvičák 🌷👍

megi (neregistrovaný) 19.10.2024, 20:40:45 xxx.xxx.124.4

Vahine, ono se neví, na co má Bělouš alergii?

Fikovnice
Fikovnice 19.10.2024, 20:53:32 xxx.xxx.32.55
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 19.10.2024, 16:33:38

Vahine, ahoj. 🌼 Cytopoint je biologikum (lokivetmab). Na cenu jsem se teď schválně dívala, předpokládám, že Bělouš může být ve váhové kategorii 10 - 20 kg a tam teda vidím cenu kolem 2300,- Kč (předpokládám, že za jednu injekci).

Doron
Doron 19.10.2024, 21:00:19 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 19.10.2024, 20:53:32

A jak často se dává ta injekce;)?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.