- Příspěvek #153548
- Nahlásit
No ano, že jo? Je tam toho nejvíc.
No ano, že jo? Je tam toho nejvíc.
Zrzavci:No ano, že jo? Je tam toho nejvíc.
Nevím to jistě, ale myslím, že ne. Nejvíc tuším v hovězích játrech a úplně nejvíc, z běžně dostupných - losos, tuňák.
lesnizinka:Nevím to jistě, ale myslím, že ne. Nejvíc tuším v hovězích játrech a úplně nejvíc, z běžně dostupných - losos, tuňák.
Nemyslím, že by ho v játrech bylo nějak extrémně hodně. A i kdyby jo, nemůžu je krmit denně. Ad losos - srdíčko je určitě levnější.
Nejvíce je ho v hovězím srdci. A přes to všechno, pokud se kočka krmí čistě maso+vnitrnosti+kosti, je potřeba taurin dodávat. Ona si ho na rozdíl od psa neumí vytvořit a premrazovanim, krajenim a manipulaci s masem se ten taurin ničí.
Arziska:Nejvíce je ho v hovězím srdci. A přes to všechno, pokud se kočka krmí čistě maso+vnitrnosti+kosti, je potřeba taurin dodávat. Ona si ho na rozdíl od psa neumí vytvořit a premrazovanim, krajenim a manipulaci s masem se ten taurin ničí.
Já ho teda nikdy nepřidávala, ale k tomu maso+vnitřnosti+kosti měli a mají kocouři i granule a konzervy. A tam taurin, předpokládám, je. Vím, že by se kočky neměly krmit psími konzervami, protože v těch není.
Já tedy taurin také nepřidávám, především krmím kombinovaně - tj. granule, konzervy, maso. Tak myslím, že ho mají dostatek
Já ho nějak programově nepřidávám - páč Mouses jest myšilov, tak předpokládá, že v přirozený stravě bude mít všeho dostatek. Jen, když vím, že čoklidi mají zrovna zelený držky a já jsem zrovna v řeznictví, vezmu mu hrst srdíček pro potěchu chuťových buněk. Miluje je.
Arziska:Zkuste maso posypat Fortiflorou probiotikama, mě se osvědčilo pokaždé, když nějaký druh masa nechutnal. Úspěch zaručen vždy. Ono to hodne navoni a zatraktivni a navic je to i zdraví prospěšné.
Tohle je strašně super tip, pokud nemáte strašně rozežrané kočky.
Pokud je nasypu na nějakou konzervu, co jim nechutná, tak slížou! jen ty probiotika (nutno říct, že dokonale) a konzerva tam bez zájmu schne.
Pokud je nasypu na syrové maso, tak ho cítí i přes ty probiotika a ani to neolížou 😀 …jakože nechápu. Fakt nechápu. Je to u nás marný.
Edit: jako napadlo mě ty probiotika do té konzervy i zamíchat, to jsem si říkala, jak jsem na ně vyzrála…no prd. Čuchnou a odchází. A to jsem tam nasypala celej pytlík T_T…
Právě tipuju, že u nás by to dopadlo stejně👎 Cokoliv jsem chtěla vylepšit, změnit, se mi na to z vysoka.
Vařila jsem mamčině Mandy(feně) staré kuřecí, co jsem našla v mrazáku, ale nesmrdělo, vonělo to. Tak jsem ten vývar odlila do Viktorkové misky, jestli by mu třeba nechutnal. No výborně, už dva dny nechce z misky nic, protože tam byl ten vývar, tak už mu vadí i ta miska a žere jen z Gučinkové😏
Já mám také jeden tip - u nás pokud konzerva noc nejede poleji pitíčkem od Miamoru a sežerou to pak vždycky.
Taurin…trochu se necháváte blbnout reklamou ne? Kočka, pokud je na mase, žádný přídavek taurinu nepotřebuje. Nebo myslíte, že všechny přírodní kočky prostě zdechnou z nedostatku taurinu?
Přírodní kocky si uloví živou a čerstvou potravu, která není mletá, krájená ani mražená, tudíž se z ni taurin nevytrati.
Taurin je aminokyselina, ne vitamín C, ta se zpracováním nikam nevytratí a už vůbec ne krájením. Jakový smysl by potom mělo přidávat ho do kočičích kapsiček, konzerv, neřkuli granulí, kdyby zpracováním mizel?
Vytrácí se např. i při styku s kovem, proto se doporučuje krájet maso keramickým nožem. Je to podložené, já jsem si to nevymyslela…
Jsem na facebooku ve skupině o krmení koček syrovou stravou a tam doporučují, pokud je kočka krmena pouze masem, přidávat suplementy, a to i ten taurin. Pokud aspoň polovinu stravy tvoří granule nebo konzervy, prostě nějaké kompletní krmivo, pak doplňky přidávat netřeba. Asi bude rozdíl mezi koupeným masem a čerstvě ulovenou kořistí… Proto jsem si zatím netroufla na to, krmit pouze masem, stále mi to připadá trochu jako věda….
Arziska:Vytrácí se např. i při styku s kovem, proto se doporučuje krájet maso keramickým nožem. Je to podložené, já jsem si to nevymyslela…
I kdyby, kolik se ho v řádu jednotek ztratí? Já bych to nehrotila.
kocoura219:Jsem na facebooku ve skupině o krmení koček syrovou stravou a tam doporučují, pokud je kočka krmena pouze masem, přidávat suplementy, a to i ten taurin. Pokud aspoň polovinu stravy tvoří granule nebo konzervy, prostě nějaké kompletní krmivo, pak doplňky přidávat netřeba. Asi bude rozdíl mezi koupeným masem a čerstvě ulovenou kořistí… Proto jsem si zatím netroufla na to, krmit pouze masem, stále mi to připadá trochu jako věda….
A proto krmím od všeho trochu. A starší kocour má už 18. Takže žádný nedostatek taurinu se asi nekoná.
Arziska:Vytrácí se např. i při styku s kovem, proto se doporučuje krájet maso keramickým nožem. Je to podložené, já jsem si to nevymyslela…
Tak tohle mě zajímá, kde to máte podložené? To, co tady píšete, se vždycky tradovalo o vitamínu C, ale i tam už se to časem začalo vyvracet jako trik prodejců keramického nádobí.
Tenurri:Tohle je strašně super tip, pokud nemáte strašně rozežrané kočky.
Pokud je nasypu na nějakou konzervu, co jim nechutná, tak slížou! jen ty probiotika (nutno říct, že dokonale) a konzerva tam bez zájmu schne.Pokud je nasypu na syrové maso, tak ho cítí i přes ty probiotika a ani to neolížou 😀 …jakože nechápu. Fakt nechápu. Je to u nás marný.
Edit: jako napadlo mě ty probiotika do té konzervy i zamíchat, to jsem si říkala, jak jsem na ně vyzrála…no prd. Čuchnou a odchází. A to jsem tam nasypala celej pytlík T_T…
Tenurri, já teď hodně řeším, jestli mi Fido bude jíst jídlo pokapané B-komplexem. Uvidíme…
lesnizinka:Tak tohle mě zajímá, kde to máte podložené? To, co tady píšete, se vždycky tradovalo o vitamínu C, ale i tam už se to časem začalo vyvracet jako trik prodejců keramického nádobí.
Ne, toto se fakt o taurinu traduje…
Já to určitě nehrotím, ale info je třeba zde: