Chovám zdrobnělá plemena slepic (minorky, hedvábničky a leghornky), myslíte že potřebují na zimu zateplený kurník?? Mám je ve voliéře chráněné před deštěm a sněhem, netáhne na ně průvan, jsou v suchu. Pořídil jsem je teprve na jaře a chystám se na první zimu.
Zdrobnělá plemena kurník potřebují, stejně tak ho potřebují i velká plemena slepic i ve voliéře..nemůžete je nechat v mrazech venku ve voliéře..kurník nemusí být zateplený, stačí silnější prkna, slepice si ho "zadýchají ..okno silnější polykarbonát..určitě slepičky nemůžou být na mrazu,hlavně v noci..
Zdrobnělá plemena kurník potřebují, stejně tak ho potřebují i velká plemena slepic i ve voliéře..nemůžete je nechat v mrazech venku ve voliéře..kurník nemusí být zateplený, stačí silnější prkna, slepice si ho "zadýchají ..okno silnější polykarbonát..určitě slepičky nemůžou být na mrazu,hlavně v noci..
Děkuji, já jsem nemyslela že by byly bez úkrytu venku ve voliéře na mrazu. Kurník tam bude, ale nebude nějak extra zateplený,jen z prken s uzavíretelnými dvířky.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 01.10.2023, 18:24:17
Já choval léta hedvábničky, měly pouze nezateplený dřevěný kurník a zcela OK, hlavně, aby se v něm nesrážela vlhkost a byl dobře odvětraný. Ale třeba minorky mají velké hřebeny, bude třeba je zajistit proti omrznutí.
Odpověď na příspěvek uživatele Peji z 03.10.2023, 20:50:14
Já chovám milflérky,celý den jsou na zahradě .. kurník maji ve voliéře,4x4m, kurnik dřevěný ,zateplený není, ale už bude pro +-20 slepiček malý.. takže přemýšlím o větším,ale kdo ho udělá?🤔zkusím to doma navrhnout😀..
Já choval léta hedvábničky, měly pouze nezateplený dřevěný kurník a zcela OK, hlavně, aby se v něm nesrážela vlhkost a byl dobře odvětraný. Ale třeba minorky mají velké hřebeny, bude třeba je zajistit proti omrznutí.
Ono bude záležet taky na místě, u nás v Polabí minorky zvládnou zimu v nezatepleném kurníku.
Odpověď na příspěvek uživatele Omega 09 z 13.11.2023, 19:25:24
Odpověď není jednoduchá. Neuvádíte nic, z čehož by bylo možno vycházet.
Já jsem měl zakrslé holandské v nezatepleném kurníku a zvládaly v pohodě i několikadenní mrazy -15 až -20 °C. Kurník byl malinký, byly tam přes noc zavřeny a přes den měly otevřeno.