mám doma alexandra malého (5 měsíců). Umí na prst i na rameno, tráví se mnou celý den mimo klec, ale pořád mu dělá problém dotek, když se třeba sklání pro nějaý pamlsek, tak mu to nevadí, ale když sedí na bidle a chci si ho pomalu pochladit, tak se začne ohánět zobákem nebo začne utíkat. Nemáte někdo nějaké rady jak dosáhnout toho, aby se nebál doteku?
Zdravím, myslím, že když chodí na prst a rameno, tak je jen otázkou času a trpělivosti, že se nechá i hladit. Jen ho neučte lítat nebo sedět vám na hlavě! Vše co děláte a chcete po něm, tak v klidu, mile a trpělivě! Je důležité na něj v klidu mluvit a chválit ho za každou maličkost co se mu povede. S pozdravem Zappe
Trpělivost růže přináší. No a teda taky se může stát, že zrovna tento jedinec o to hlazení zájem mít tolik nebude. Prostě zkoušet klidně přes pamlsky, aby se nechal hladit.
zdravím, založila jsem tohle téma a ptala se na toho alexe. Chci sem dát nějaké posuny. Začala jsem se mu věnovat ještě více, naučil se plno nových věcí atd. A už se nechá někdy pohladit, pokud mám v ruce pamlsek tak se nechá a někdy i bez něj. No já myslím že to je krásný posun na to že jsem ho brala skoro v půl roce a nikdy neviděl lidskou ruku😄