Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat, jak je to s odčervováním Alexandra Malého.
Jeden chovatel mi říkal, že tito papoušci s tím nemají problém, ale nějak se mi to nezdá.
Slišel jsem, že je dobré dávat papouškovi do vody rozdrcený česnek.Jak často se mu má dávat a jak dlouho ?
Před tím jsem měl Rozelu Penant a ta mi po 9 letech umřela na červi. Bohužel jsem byl ještě nezkušený a proti červům žádné opatření neprovedl.
Pro mého nového mazlíčka chci to nejlepší.
Díky za vaše odpovědi.
Martin!
S tím česnekem to pravda nebude, není prokázáno že má kladný vliv na odčervení. Pro jakýkoliv přípravek musíte zajít k veterináři. Na ptačích burzách jsou sice k dostání prostředky přímo do papouščího zobáku ale jde o černý prodej, kde není jistá správná koncentrace, takže navštivte veterináře.
Ahojki, chtěla bych poradit. Máme doma Alexandra malého, má asi 3 měšíce a nevím, jak je to s odčervováním. Dělá se odčervování preventivně nebo jen když je nějaký problém???
Dík Vlaďka
Dobrý den,na vaším místě bych papouška neodčervoval.V tomto případě je nákaza úplně minimální.Spíše byste mu ubližovali,jelikož odčervení není dobré na játra.
Nevím, jak je to u papoušků chovaných doma v kleci, ale ptáci chovaní ve venkovních volierách by se měli preventivně alespoň dvakrát za rok (většinou je to na jaro a na podzim) odčervovat.
Na ptačích burzách koupíte Panacur 2.5 procent běžně, i s návodem, nevím o nějakém černém prodeji.