Dobrý den, chci se po 12 letech vrátit k akvaristice. Před léty jsem choval paví očka a můj chovu končil fiaskem, uhynuly mi na bakteriální rozpad ploutví. Nevím jestli jsou paví očka na to náchylná nebo byla chyba u mě ale nerad bych aby se to opakovalo.
velikost akvária? vybavení akvária? způsob zaběhnutí akvária? osazení rostlinami? filtr? kolik ryb?
Akvárium 50 l, umělé rostliny, písek na dně. Filtr budu msuet pořídit nový, ten starý z dřívějška by asi fungoval ale hádám že denska budou mnohem výkonější a menší filtry takže ten pořídím. Počet ryb (pavích oček) si nechám poradit do 50 l?
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 28.09.2023, 09:12:32
kvalitní filtr k živorodkám je základ, tyhle rybky hodně kadí. umělé rostliny, na to se vykašlete a založte to akvárium pořádně s živými, to vám taky pomůže ke kvalitě vody a taky proti řasám
no a za měsíc tam dejte ryby. obecná poučka je 1 cm ryby na 1 litr vody. to máte pět cm ryby / 50 = 10 kusů.
jestli jste jich měl víc, což určitě ano, to dělají všichni, nějaký vyšeptaný filtr, umělé květiny a ryby co tam šoupnete hned jak napustíte vodu,
to je celkem spolehlivý způsob, jak všechno zabít.
Akvárium 50 l, umělé rostliny, písek na dně. Filtr budu msuet pořídit nový, ten starý z dřívějška by asi fungoval ale hádám že denska budou mnohem výkonější a menší filtry takže ten pořídím. Počet ryb (pavích oček) si nechám poradit do 50 l?
Ha! Umělé rostliny - proč? Ty vám přirozenou rovnováhu v akva neudělají. A ještě se o ně rybky můžou zranit Vyhodit a koupit živé.
Ad množství rybek neporadím. Ale osobně bych v tak malém prostoru do pavích oček vůbec nešla, jsou to prasátka. Spíš do nějakých menších teter nebo razborek a tak. Třeba 10 kusů.
Někdo další určitě doplní.
A hlavně si dopředu něco nastudujte a nenechte se v prodejně balamutit. Tam vám prodají cokoliv, jenom aby měli tržbu. A když vám osádka uhyne, tak prodají novou a budou mít další peníze.