Cholesterol velmi úspěšně marketingově zpracoval farmaceutický průmysl, klobouk dolů. Ta kvanta z valné části zbytečně podávaných a prodávaných statinů….
Cholesterol velmi úspěšně marketingově zpracoval farmaceutický průmysl, klobouk dolů. Ta kvanta z valné části zbytečně podávaných a prodávaných statinů….
jj. u zvířat se to dělá tak, že když potřebujete zjistit normální biochemické parametry já nevím třeba lenochoda dvouprstého, nachytáte co nejvíc zdravých lenochodů, vezmete krev, vyleze nějaká gausova křivka a z toho vyrobíte “normu”
akorát u lidí a cholesterolu tohle z nějakého podivného důvodu nefunguje a jako chronicky nemocné označíte většinu populace. s trvalou nutností léčby, samozřejmě.
Keď je cholesterol bežne jen v žloutku , a pak tady je vejce které má cholesterol rozložený rovnomerne na žloutko / bílko a skořábku -skořabka se nejí
= část kerá se u týchto vajec jí (bílko /žloutek) = ma více cholesterolu než vejce které ma choleterol rozložený v troch částech … rozdíl medzi vejcem “Aracauny” a bežným vejcem …
Bílek obsahuje minerální látky draslík, sodík, chlor, síru, vitamin B2 a bakteriocidní látku lysozym. Bílek je lehce stravitelný a neobsahuje cholesterol. Vaječný žloutek má vysokou biologickou hodnotu, obsahuje bílkoviny, lipidy, cholesterol a lecitin.
Keď je cholesterol bežne jen v žloutku , a pak tady je vejce které má cholesterol rozložený rovnomerne na žloutko / bílko a skořábku -skořabka se nejí
= část kerá se u týchto vajec jí (bílko /žloutek) = ma více cholesterolu než vejce které ma choleterol rozložený v troch částech … rozdíl medzi vejcem “Aracauny” a bežným vejcem …
Bílek obsahuje minerální látky draslík, sodík, chlor, síru, vitamin B2 a bakteriocidní látku lysozym. Bílek je lehce stravitelný a neobsahuje cholesterol. Vaječný žloutek má vysokou biologickou hodnotu, obsahuje bílkoviny, lipidy, cholesterol a lecitin.
A jaký je teda rozdíl mezi vejcem aracauny a běžným vejcem?
Já to nepochopila 😔.
Prakticky takmer žiadny - teoreticky zelené vajíčka obsahujú nižšie množstvo cholesterolu - presne preto lebo udajne cholesterol je aj v škořábke kerá se nejí …
Prakticky takmer žiadny - teoreticky zelené vajíčka obsahujú nižšie množstvo cholesterolu - presne preto lebo udajne cholesterol je aj v škořábke kerá se nejí …
By mě zajímalo, jak to vyvíjející se kuře cholesterol ze skořápky využije. A proč by tam vůbec měl být. Ausgerechnet u arakaun. Byl by nějaký odkaz?
A jaký je teda rozdíl mezi vejcem aracauny a běžným vejcem?
Já to nepochopila 😔.
Já po tom kdysi pátrala a rozdíl se pohyboval od neprůkazný po 4 procenta. Neřešila bych obsah vajec vůbec, pokud jich nespořádám dvacet denně a nepřesoluji. Aby se cholesterol udržel v žilní stěně a začal dělat neplechu, potřebuje totiž chlór, hodně chlóru. Takže klid. Vejce jsou zdravé, pokud se jich nejí moc. Ale to se dá říct o všem - o vodě stejně jako o vodce, že.
Částečné zanášení pórů pigmentem - jak se může "díra" tedy otvor neboli nic zanést? Pigment se přece váže na pevnou (fyzickou) část skořápky, nevznáší se ve vzduchu (aspoň tenhle ne).
A jako, že absorbují cholesterol z vajec? Proč? A nebude ten cholesterol kuřeti chybět?
Částečné zanášení pórů pigmentem - jak se může "díra" tedy otvor neboli nic zanést? Pigment se přece váže na pevnou (fyzickou) část skořápky, nevznáší se ve vzduchu (aspoň tenhle ne).
A jako, že absorbují cholesterol z vajec? Proč? A nebude ten cholesterol kuřeti chybět?
Za mě nesmysl.
Nechce mě to pustit do editace - jsem ještě chtěla dopsat, že salmonela může být i uvnitř vejce. Tam je barva skořápky úplně bezpředmětná.
Cholesterol velmi úspěšně marketingově zpracoval farmaceutický průmysl, klobouk dolů. Ta kvanta z valné části zbytečně podávaných a prodávaných statinů….
Na statiny nebývají mega doplatky.
A snížit LDL cholesterol z hodnoty třeba 7 nebo 8 se sakra vyplatí.
Jako je “overprescribing” hypolipidemik, ale nemyslím si, že by se statiny “z valné části” nasazovaly zbytečně. Ony mají i poměrně nepříjemné a nebezpečné NÚ. A to snad preskribující lékař ví.
Částečné zanášení pórů pigmentem - jak se může "díra" tedy otvor neboli nic zanést? Pigment se přece váže na pevnou (fyzickou) část skořápky, nevznáší se ve vzduchu (aspoň tenhle ne).
A jako, že absorbují cholesterol z vajec? Proč? A nebude ten cholesterol kuřeti chybět?