- Příspěvek #160317
- Nahlásit
Borderky maji sklony k pasení aut takže asi ne
Ahoj.Chtěla bych se zeptat,jaké plemeno by bylo pro mě vhodné.Bydlím v centru velkého města, ale hned před domem mám velký park.Je možné chodit se psem 3x denně ven, ale ráno a večer pouze 30 minut.Odpoledne je, ale možné jít ven běhat.Park je obklopen silnicí, kde mi jednoho psa už přejelo auto, tak by bylo dobré kdyby byl pes inteligentní a ne tvrdohlavý.Jako plermena se mi líbí Kavalír king charles španěl a Border kolie.Nevím jesli jim bude ,ale tohle prosředí vyhovovat.Chtěla bych aji vyskoušet agilitu.Díky
Anonymní:Ahoj.Chtěla bych se zeptat,jaké plemeno by bylo pro mě vhodné.Bydlím v centru velkého města, ale hned před domem mám velký park.Je možné chodit se psem 3x denně ven, ale ráno a večer pouze 30 minut.Odpoledne je, ale možné jít ven běhat.Park je obklopen silnicí, kde mi jednoho psa už přejelo auto, tak by bylo dobré kdyby byl pes inteligentní a ne tvrdohlavý.Jako plermena se mi líbí Kavalír king charles španěl a Border kolie.Nevím jesli jim bude ,ale tohle prosředí vyhovovat.Chtěla bych aji vyskoušet agilitu.Díky
Kavalíři jsou prolezlí chorobami a borderce jenom běhání stačit nebude. Možná to agility.
Borderka by se v tomto režimu zbláznila a Vy s ní (teda jen do doby, než by i ji přejelo auto).
Co mě ale ve Vašem textu zaujalo - jak souvisí inteligence psa s tím, jestli vběhne pod auto…? Já jsem doteď myslela, že to souvisí spíš s inteligencí majitele🤔.
🤣🤣🤣 Tesat do kamene !
Borderky maji sklony k pasení aut takže asi ne
Border kolie jsou velmi citliví psi a potřebují jemné vedení, často jsou schopni předvídat povely předem. Pokud je border kolie správně socializovaná a dostatečně zaměstnaná, je z ní nenahraditelný společník