Doron: Se vší pravděpodobností se k nim nechovají pěkně. Prý tam měli i kojící fenu s malým štěnětem a přesně, je mi líto toho psa, co musí celý den sedět. Jeden pes při kontrole KVS vyhublý , druhý ve špatném zdravotním stavu. Kolem nich prý ochranka, která nedovolí natáčet.
Žebrání se psy mi opravdu nevadí, ale musí to mít nějakou štábní kulturu. Včera k nám před dům zrovna přišel pán se psem, (vypadal jak velkej knírač, ten pes😊), a prý jestli nepotřebujeme pomoc na zahradě, že spolu bydlí ve stanu a jestli nemám spacák nebo nějaký deky. Byli oba sympatický, pes teda trochu víc 😅. Tak jsem pánovi dala pětikilo a péřovou bundu, říkal, že psovi koupí ty nejlacinější konzervy v PENNY a sobě chleba a krabicový víno 😔. Byli to takový parťáci, co se spolu probíjejí životem, fakt bylo poznat, že se mají rádi.
Tohle, co dělají ti Rumuni, je takový otrokářství.
Hele, zajdu se tam podívat a podám zprávu. Takhle to je" jedna paní povídala…".
Vzhledem k tomu, že jsem dnešní ( již několikáté ) dopoledne strávila uklízením bezdomoveckého sídla v příměstském lesíku ( již několikátého ), mám k lidem bez domova žijícím v těchto lokalitách vztah výrazně negativní. Přispívá k tomu i to, že jim lidi jejich “příbytky” bourají, a to i policie. Snad podobný osud nepotká vašeho “pána se psem” a na zimu najdou útočiště.
Ti se psem jsou snad aspoň ochotni jít na zimu do azylového domu. Rozhodně jsem proti tak jednoduchému řešení “odebereme, vrazíme do útulku” - klasický nápad pánu politiků z Prahe !!
A ještě : U autobusového nádraží pravidelně lehá člověk bez domova. Děs, běs - špína, puch, samá moucha, nikdy nevíte, jestli je ještě na živu. Podle mě takový člověk duševně nemocný, je blázen a patří do léčebny, blázince. Tady končí svoboda. Ne kvůli lidem, kteří chodí okolo, ale kvůli němu samému! Přece systém nemůže čekat, až tam vydechne naposled !
Rumunské občany bych deportovala do Rumunska i se psy. Máme dost vlastních. Zajímalo by mě, kdyby takhle Čech působil stejně v Berlíně, či ve Vídni ! ( Zkoušet to nebudu )