skladování vajec
http://www.konzervace.info/seznam_vejce.htm
já vejce nenakládám,pokud jich mám nadbytek tak je radši prodám a při nedostatku koupím.
Nevím jestli se to vyplatí je nakládat.
Čerstvá vejce ukládáme v suchu a chladu, při stejnoměrné teplotě. Přenášením z chladna do tepla nebo naopak skořápky vlhnou a stávají se dobrou půdou pro bakterie. Na krátkou dobu vejce ukládáme na stojánek špičkou dolů, aby mohla dýchat. Občas je převracíme, aby se žloutek neusadil na jedné straně. Na delší dobu se vejce doma nakládají
Čerstvá vejce ukládáme v suchu a chladu, při stejnoměrné teplotě. Přenášením z chladna do tepla nebo naopak skořápky vlhnou a stávají se dobrou půdou pro bakterie. Na krátkou dobu vejce ukládáme na stojánek špičkou dolů, aby mohla dýchat. Občas je převracíme, aby se žloutek neusadil na jedné straně. Na delší dobu se vejce doma nakládají
Neví někdo proč se skořápka vejce rozklepává na boku?
Díky za odpověď
Neví někdo proč se skořápka vejce rozklepává na boku?
Díky za odpověď
NEVÍM😛
Pro Lenka:
To bude asi otázka z nějakého školního testu ? Takže:
- Pokud rozklepnete nožem pěkně rovně a opatrně skořápku slepičího vejce na boku (to znamená napříč podélné osy vajíčka), tak můžete zachytit žloutek v jedné půlce skořápky, pak ho přelít do druhé půlky skořápky (a to asi třikrát opakovat), a bílek samotný nechat stéci do podložené misky. Tím oddělíte žloutky od bílků, což je předepsáno v některých kuchařských receptech. Při tomto způsobu neporušíte blanku obalující žloutek, a žloutek zůstane vcelku. Můžete si ho pěkně prohlédnout.
- Domnívám se, že je skořápka na obou koncích vajíčka pevnější, že se tam hůře rozklepává. Při rozklepávání na některém z konců vajíčka podélně, by se asi ze skořápky pěkné dvě mističky nevytvořily.
- Udělejte si pokus: Rozklepněte postupně vajíčka napříč na boku symetricky, asymetricky a nakonec na tupém konci a na špičatém konci podélně. Sama uvidíte, jak Vám různé způsoby půjdou. Z rozklepaných vajec si pak můžete ušlehat těsto na piškotovou bábovku nebo na bublaninu s třešněmi. Dobrou chuť.
Chytrá holka :-)
Ahoj neví nikdo jaký je rozdíl mezi kostrou kuřecího stehýnka a křidélka?