Dobrý den, poznáte co to mohlo být za druh ptáka který padl za oběť dravci? A který dravec to mohl udělat, je to uvnitř velké plechové haly, jaký dravý pták si troufne dovnitř? Na fotce jsou vidět i nohy oběti a ty jsou rozhodně větší než od vrabce a ptáků stejné velikosti. Špaček nebo kos by to mohl být, ale uvnitř haly?
Ano,jste nejblíže pravdě,označil jsem Skorce podle kresby peří,tazatel nenapsal lokalitu,jestli je tam potok,nebo nějaký mokřad poblíž.Pronásledovaný pták uniká predátorovi kamkoli,nejlépe do přítmí.Vidím to na dvoře u vrabců,přílétne dravec a vrabci unikají pod střechu do kůlny.
Podle zbytků a stylu hodování to vypadá na létajícího predátora,ten kořist usmrtí pomocí drápů,které proniknou do plic a srdce a nastává rychlá smrt.Potom začne oškubávat peří,aby se dostal k masu.Nohy a křídla po nažrání nechává ležet na místě a odlétá pryč.
Když jsem pracoval v JZD,tak byl Krahujec,nebo Poštolka po halách každou chvíli,chytali tam vrabce a hrdličky,jak jdou do útoku,tak už je nic nezajímá a vlétnou i do pasti.
Dravce jsem jako mlaďas i choval,tak znám jejich zvyky,škoda,dnes je hlavně sov po skrovnu.Sova pálená je doslova klenot mezi dravci,myslím její krásu.
Dobrý den, poznáte co to mohlo být za druh ptáka který padl za oběť dravci? A který dravec to mohl udělat, je to uvnitř velké plechové haly, jaký dravý pták si troufne dovnitř? Na fotce jsou vidět i nohy oběti a ty jsou rozhodně větší než od vrabce a ptáků stejné velikosti. Špaček nebo kos by to mohl být, ale uvnitř haly?
Vzhledem k tomu, že zůstala noha, tak se jedná o savčího predátora. Opeření dravci takové části nikdy nenechají a vehementě je polykají.
A velká obrysová pírka tmavě zbarvená se světlým lemem jsou velké krovky a patří mladému kosovi. Obrázek pro ilustraci. J