Syrové maso,čerstvé, drobně krájené.
Prosím kdo by mi pomohl vymyslet speciální krmnou dávku pro starší kočku bez zoubků. Navíc má nemocné dásně a tvrdší krmivo už ji dělá problémy. Dá se něco vymyslet jiného, než jen konzervy? Díky.
Prosím kdo by mi pomohl vymyslet speciální krmnou dávku pro starší kočku bez zoubků. Navíc má nemocné dásně a tvrdší krmivo už ji dělá problémy. Dá se něco vymyslet jiného, než jen konzervy? Díky.
Můžete jí syrové maso umixovat, umlít, to stejné když jí to lehce ovaříte, to budete mít k tomu ještě vývárek, který jí na to můžete nalít. Můžete k tomu přidat spařené vločky a udělat jí hňahňání. do toho syrové vajíčko …. maso můžete uvařit rovnou se zeleninou, rozmixovat. Můžete to pak zavařit a mít při ruce. nebo mít v mrazáku.
jestli jde i o granule, tak bych krmila kotěcíma, ty jsou malé a kočka je nemusí kousat
jinak viz zrzavcová
mé starušky bezzubky (matka + 3 dcery, všechny přišly o zuby v 16.tém roce) normálně jedly maso, bez problémů, já jim to vždy krájela na malé kousky
Nebo něco takového: https://www.falcokrmiva.com/masove-konzervy-s-mletym-masem-pro-kocky/kat21.html
Známá svým plnoletým kocourům krmí granule pro geronty, jsou měkké a holedbají se zvýšenou dostupností živin a posílením těch složek, které jsou pro geronty potřebné.
Syrové maso,čerstvé, drobně krájené.
keriton:Nebo něco takového: https://www.falcokrmiva.com/masove-konzervy-s-mletym-masem-pro-kocky/kat21.html
Ona ta mletina bývá u vybíravek problém. Včera do mě ta naše vetka hustila, ať Fido víc jí mokré krmení, jenže mu mletina vůbec nechutná. A ani mým dvěma dalším kočkám. Kapsičky s kousky “masa” to ano, a to by mohla i bezzubá kočka. To se dá také polykat a nekousat…
Nemelu, krájím na pidi kousky. Říkala jsem si, že jednodušší, bude, když koupím víc masa na nabalíčkování, ho prostě namlet. No nejdřív asi vyzkouším, jestli mi ho namleté budou jíst, nikdy jsem právě nezkoušela, tak abych ho pak nemusela vyhodit🙄
Náš kocour má rád vajíčka míchaná na másle. Aby to bylo dřív studené (kdo má poslouchat jak ječí, otírá se mi o nohy, můžu se o něj přerazit), tak mu to zaleju plnotučným krabicákem. Kapsičky přebírá a nechává.
Náš důchodce miluje kozí mléko, zakysanou smetanu, syrové maso, syrové vejce, konzervy Cosma a granule Purizon (jsou malé, nekouše, ale rovnou polyká). Zuby nemá rok a půl.
Nedá se něco dělat s těmi dásněmi? Pokud ho budou bolet, bude méně ochotný přijímat potravu 😔
Děkuji moc za vaše rady, určitě nějaké využiji ale ještě se zeptám, co říkáte na možnost namočení granulí vodou nebo mlékem aby změkly? Je to dobrý napad?
Já jsem kocourovi od jeho deseti let granule namáčela - do horké vody a po deseti minutách podávala. Žral je pěkně. Zuby teda měl, ale nechtěla jsem, aby musel chroustat.
Lepší namočit do vývaru - to bude voňůvka aspoň 🙂 Ne každá kočka se na granule ve vodě tváří, ale vývar, to je něco jiného 🙂
Je to stařenka, dopřejte jí, prosím, prosím, víc, než granule ve vodě. Však je to maličký zvíře, nesní toho tolik jako třeba naši psi, není s tím tolik práce. Zvíře nám dělá léta společníka a když zestárne, zasloužilo by si trochu tý péče navíc.
Anonymní:Je to stařenka, dopřejte jí, prosím, prosím, víc, než granule ve vodě. Však je to maličký zvíře, nesní toho tolik jako třeba naši psi, není s tím tolik práce. Zvíře nám dělá léta společníka a když zestárne, zasloužilo by si trochu tý péče navíc.
Omlouvám se, nepřihlásila jsem se, to jsem byla já.
Anonymní:Prosím kdo by mi pomohl vymyslet speciální krmnou dávku pro starší kočku bez zoubků. Navíc má nemocné dásně a tvrdší krmivo už ji dělá problémy. Dá se něco vymyslet jiného, než jen konzervy? Díky.
Nemocné dásně… Ledviny jsou v pořádku?
Odberryho:Náš důchodce miluje kozí mléko, zakysanou smetanu, syrové maso, syrové vejce, konzervy Cosma a granule Purizon (jsou malé, nekouše, ale rovnou polyká). Zuby nemá rok a půl.
Nedá se něco dělat s těmi dásněmi? Pokud ho budou bolet, bude méně ochotný přijímat potravu 😔
S těma dásněma se dá dělat to, že jí vytrhaly zuby, takže se za pár týdnů vyléčí i dásně…samy. Nejsou zuby - není problém.
lesnizinka:S těma dásněma se dá dělat to, že jí vytrhaly zuby, takže se za pár týdnů vyléčí i dásně…samy. Nejsou zuby - není problém.
ano
a skoro bych řekla, že ty moje babušky k tomu dostaly atb a měly doživotní klid
lesnizinka:S těma dásněma se dá dělat to, že jí vytrhaly zuby, takže se za pár týdnů vyléčí i dásně…samy. Nejsou zuby - není problém.
Mně z příspěvku přišlo, že zuby nemá už delší dobu a dásně ještě jinak problematické. Pokud je to jen než se zhojí po vytržení zubů, tak to se číče určitě náramně uleví. Náš měl pusu sešitou a stejně šel s chutí na granule. Bolest zubů byla větší, než pak bolest sešitých dásní. Doteď mě štve, že ten týden po vyčištění na jiné veterině zbytečně trpěl, než se na klinice zděsili a navrhli vytrhat.
Tak kočky tam mají většinou zánět dásní. Ne jen bolavé po trhání, to trhání už je spíš důsledek toho zánětu. Zánět se vyléčí sám, když nejsou zuby. ATB to urychlí, ale nejsou nutné. Mamka měla už teďka pod můstkama parodontózu jako prase, zuby už musely jít ven(těch pár, co držely můstky) dostane klapačky. Zubařka už parodontozu tím pádem ani neřešila.