Dobrý den, králíci mi začali nějak prsat, kýchat nebo jak to nazvat. Mám je celoročně ve chlévě kde je kolem 18°C ať je vedro nebo chladno, výkyvy minimální takže nachlazení by to být nemělo. Jinak se chovají normálně, i žerou jako vždycky.
Králíkům nevadí zima,ale průvan a jak už jsem psala vlhko,čpavek,prašnost podestýlky,sena.A samožřejmě v uzavřeném prostoru se různé nemoci lépe přenáší.
Přesně jak jste psal , taková zima není . Když všechno zabedníte může to být ještě horší . Je otázka , jak dlouho je v chlívku chováte a jak dobře čistíte kotce . Pokud nemáte možnost kotce občas propláchnout ,pak se čpavek časem může objevit . Já kotce pravidelně proplachuji . V létě jednou za týden ,v zimě jednou za čtrnáct dní . Králíky chovám na roštech . Kotce jsou dole oplechovány a voda je odváděná ven do jímky . Po čištění je vzduch v chlívku úplně jiný .
Přesně jak jste psal , taková zima není . Když všechno zabedníte může to být ještě horší . Je otázka , jak dlouho je v chlívku chováte a jak dobře čistíte kotce . Pokud nemáte možnost kotce občas propláchnout ,pak se čpavek časem může objevit . Já kotce pravidelně proplachuji . V létě jednou za týden ,v zimě jednou za čtrnáct dní . Králíky chovám na roštech . Kotce jsou dole oplechovány a voda je odváděná ven do jímky . Po čištění je vzduch v chlívku úplně jiný .
No ve chlévě je mám už několik let. Jsou v dřevěné králíkárně s pevným dnem, prolít vodou to nelze ale čistím pravidelně, vsrtvu hnoje tam nemají.