Dobrý den, jdu se poradit zcela nekoňsky, zato kynologicky.🙂
Ptala jsem se u nás čoklidů, jak pomoci psu, kterému mouchy oždibujou ušiska do krve. Plaka psala, že tady u vás koníků vysondovala měsíčkovou mast. A já potřebuju vědít, kdy to tam dát. Napatlat betadinou, nechat zaschnout třeba přes noc a ráno namatlat vrstvu vazelíny? Děkuju moc předem za rady.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.09.2023, 12:19:03
Neskoro, ale možno sa niekomu v budúcnosti bude hodiť, SWAT od Farmanu je presne na tento účel, chráni rany pred hmyzom, funguje ako repelent a zároveň poskytuje krytie. Ideálne nakúpiť do zásoby, jednu dobu bol celkom nedostupný.
Koňata totižto žerú muchy takmer celoročne. Ten swat vytvoril takú peknú vrstvu na rane, takže do nej muchy vôbec neliezli. Ale s tým druhým skúsenosť nemám, takže neviem zrovnať.
Swat je nepřekonatelný! Jakožto majitelka muchařky vidím srovnání a růžovka je pouze udržující mazátko, kdežto Swat jediný hojí.
Bohužel se opravdu špatně shání, nejlépe objednat z Němec, popř.nějaký nadšenec, který ho propašuje z Amériky a pak prodává dále. Každopádně na psa mě to nenapadlo mazat a to teď všude po lese otravují minimušky a Piraňa je z nich šílená - jsem trubka, že mě to nenapadlo, hned dnes to zkusím!