- Příspěvek #150377
- Nahlásit
Díky moc za vaše tipy, moc si jich vážím.🐎
Ahoj, přicházím k vám s prosbou o radu. Na konci září mám narozeniny, mám si něco přát. Přemýšlím nad nějakým kompletem na zimní vyjížďky krajinou. Poradíte mi? Dřív jsem to odbývala svetrem ale někdy to nestačí a bývá zima. Je něco specoš na vyjížďky na koni nebo se mám poohlédnout v klasickém obchodě? Děkuji, Ája.
Ája:Ahoj, přicházím k vám s prosbou o radu. Na konci září mám narozeniny, mám si něco přát. Přemýšlím nad nějakým kompletem na zimní vyjížďky krajinou. Poradíte mi? Dřív jsem to odbývala svetrem ale někdy to nestačí a bývá zima. Je něco specoš na vyjížďky na koni nebo se mám poohlédnout v klasickém obchodě? Děkuji, Ája.
Třeba zateplené rajtky? Ostatní se dá pořídit v běžném sportovním obchodu, si myslím.
říká se tomu softšíl….a zimní jezdecké boty…
Já jsem kdysi - zcela nekoňařsky pro výchovu naší flekatý pomatený psice - 🙂 - dostala skvělý jezdecký zimní rukavice -nenasáknou vlhkost!. A musím říct, že je to paráda. Nejen pro mé psí potřeby,, dovedu si právě představit, jak v zimním počasí se tohle při dlouhé jízdě hodí. Takže, pokud jde o částku dostupnou pro kohokoliv, tak tohle je dobrá volba, jak někomu zadat tohle jako dárek.
Já miluji značku UHIP. Od té doby,co jsem ji objevila,v zimě mi není zima. A to aníi na delších vyjížďkách v kroku. Miluju jejich vrstvení s vesty,hybridy,zateplené ponožky,rajtky…prostě zatím jsem nenašla jediný výrobek,který by nebyl k použítí….
Roky jsem si na zimu podvlíkala letní rajtky vším možným, plus na to westernové chapsy. Byla jsem v tom jak panáček michelin a stejně mi furt byla zima. Vloni jsem pořídila termorajtky a naprostá spokojenost - teplo a konečně i v zimě ohnu kolena 🤣.
Rukavice taky super, i když se dají použít i lyžařské - vyrábí se i pohodlné tenké a přitom teplé.
A pořádné zimní boty na ježdění to je základ. Ale ty je potřeba předem konkrétní typ vyzkoušet a nebrat první šusťákový šunt. Přece jen se člověk na koni až tak nehýbe a zmrzlé nohy jsou hned.
Chemické vložky do bot. Na jedno použití, ale za pár Ká, většinou kupujeme v Dekáči. Prevlečné zateplovací kalhoty přes rajtky. Jinak obecně teplé věci (bunda či kukla) se asi nevyplatí kupovat koňské, ale prostě nějaké kvalitní.
Já jsem pořídila zimní jezdecké oblečení od Kreameru, jejich bundy, mikiny, rajtky - vše vymakané a funční a konečně mi není zima. A ještě to dobře vypadá - novou bundu jsem chvíli nosila normálně do práce, než jsem se odhodlala ji vzít na koně.
A cenově přijatelnější než mnohé naše obchody. S dodáním do Čech jsem nikdy problém neměla. A minulý pátek mi akorát dorazil nový zimní katalog …
Záleží na na tom, jak se člověk dokáže při pohybu zahřát. Já si pořídila zimní rajtky, zimní jezdeckou parku, zimní rukavice a zimní boty. To jsem byla ve stáji, kdy jsem hodně posedávala a kecela. Dneska na ježdění z toho ve většině případů nosím akorát ty boty. Ve všem ostatním mi je při ježdění horko. Bundu si do sedla beru jenom, když je k nule, na vyjížďku a pak při klusových a cvalových pasážích umírám vedrem, a nebo sychravo, tak na krokování. Rajtky když mrzne a rukavice ani nevím, kde mám.
Základem mého zimního oblečení jsou rajtky s hodně vysokým pasem, co se nikam nesunou, aby mi netáhlo na cemr, hybridní mikina na zip, a hlavně merino triko s dlouhým rukávem a stojáčkem. Jenom díky němu můžu jít jezdit a až pak sbírat bobky i zpocená a nezmrznout. Na práci si beru teplou vestu a nebo tu parku.
Díky moc za vaše tipy, moc si jich vážím.🐎