.:Jeden blbej divočák a jak jim dá zabrat
Na tom videu je natočená smrt, že to dávají veřejně… https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/524375/smrtici-utok-obrovskeho-divocaka-zachytila-kamera-zabil-starika-jeho-snachu-vazne-zranil.html/array#
.:Jeden blbej divočák a jak jim dá zabrat
Na tom videu je natočená smrt, že to dávají veřejně… https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/524375/smrtici-utok-obrovskeho-divocaka-zachytila-kamera-zabil-starika-jeho-snachu-vazne-zranil.html/array#
Když jsem pracovala v Liběchově, divočáci žili přímo v městečku. Šla jsem jednou s dětmi na louku u školy a prasata -několik bachyň s mladými, se zvedla a svižně prošla přímo skrz naši skupinu o kus dál. Byla na lidi zvyklá a nešla v podstatě vytlačit z městečka. Moc dobře věděli, že mimo město je myslivci střílí, tady měla všeho dost. Jako nikdy na nikoho neútočila, ani kupodivu na psy, ti z nich měli strach, ale stejně to nebyl zrovna nejlepší pocit.
drvodelkafialova:Když jsem pracovala v Liběchově, divočáci žili přímo v městečku. Šla jsem jednou s dětmi na louku u školy a prasata -několik bachyň s mladými, se zvedla a svižně prošla přímo skrz naši skupinu o kus dál. Byla na lidi zvyklá a nešla v podstatě vytlačit z městečka. Moc dobře věděli, že mimo město je myslivci střílí, tady měla všeho dost. Jako nikdy na nikoho neútočila, ani kupodivu na psy, ti z nich měli strach, ale stejně to nebyl zrovna nejlepší pocit.
Liběchov u Mělníka? 🙂
Přesně.
drvodelkafialova:Přesně.
Už se těším až se tam zase podívám.🥰
V Gdyni běhají běžně po městě. Jsou i různě barevní.
Je tady nějaký myslivec? Bachyně s pruhovanými selaty je součástí skupiny? A to páření mi přijde nějak statické.
AI?
Jsou i různě barevní.
jsou “barevní” naprosto normálně 🤣
A to páření mi přijde nějak statické.
vždyť je to jen 15s záběr 😉
medvěd vs divočák
z toho 10 let starého videa je vidět jak dlouho je už učí se “dokrmovat” a zvykat si na lidský pach…
A to páření mi přijde nějak statické. vždyť je to jen 15s záběr
Já vím, že páření u prasat je dlouhé, protože… Ale na tom záběru to vypadá jako papírová maketa. A nedozvěděla jsem se, jestli se prasnice s pruhovanými selaty vrací ke stádu. Já myslela, že až později.
Ano vrací, tvoří skupiny s různě starými mláďaty i odstavenými mladými. Netuším jestli mají i divoké bachyně při říji “stav nehybnosti” pak by se dala vysvětlit ta statičnost.
Já taky ne, ale pořád je to prasnice, tak bych předpokládala, že ano. Ale žádnou bachyni jsem ještě nepitvala, tak jenom dedukuji. Vlastně ani kance ne. Takže nevím, jak jejich pohlavní aparát vypadá.
Vzhledem k tomu, že se můžou křížit s prasetem domácím bych řekla, že se nebudou nijak výrazně lišit.
Dobrý večer,
Krmoviská boli vždy, a kým rapídne nevzrástla populačná krivka medveďa hnedého tak problem nebol. Netreba zabúdať, že skoro v celej európe boli vyhubene, alebo vytlačené veľké šelmy, ale na Slovesnku si polovníci z lesoochranarskych združení (to boli ochranári, nie ako terajší, ktorý sedia viac za stolom ako v prírode, česť výnimkám), že je niečo zle a stanovili na určitú dobu ochranu šelmám. Keď sa stavy obnovili tak s nimi hospodárili rovnako ako s raticovou zverou. Vďaka nim má Česko teraz mačku divú, ktorá sa na Slovensku vďaka nim nachádza aj v borovicovo zmiešaných lesoch Záhoria. Vďaka nim má česko vlkov. Vďaka nim má Česko rysa. Som proti odstrelu šeliem v chránených oblastiach, ale s medveďom treba niečo robiť. A polovníci medveďov nelákajú k obciam, polovníctvo je na tom v dnešnej dobe celkom zle vzhľadom na to, že čokoľvek sa stane iba okrajovo s poľovníctvom je hneď v hlavných správach o 19:00 ale keď niečo zle spravia ochranári tak sa o tom ani nedozvieme. Mám na Vás jednu otázku, prečo sa ochranari tak ako sa zaujímajú a medveďa nezaújímajú o jaribičky, prepeličky, tetrovov, zajacov? Lovu zdar!
Sardullah:No ono není vesnice jako vesnice…někde to už o domácích zvířatech skorem vůbec není a nebo jen drobné zvířectvo typu slepice, králíci, které je defakto pozavírané…no a pak tady máme psy…nejsem odborník na vlky, ale nevidím jediný důvod, proč by vlk lozil někam za plot, kde štěká pes, který evidentně nehlídá žádné ovce nebo jinou potenciální kořist.
Já nevim, mám na to možná jiný pohled…nebo spíš jiné měřítko strachu…vlk ve mně nevzbuzuje obavy, nějak mě neděsí projít územím, kde úřaduje vlčí smečka, ale některé lokality ve městech mi přijdou podstatně nebezpečnější a to tam žádní vlci nejsou.
Pořád mám podstatně větší vítr z divočáků, než z vlků, přijdou mi obecně nebezpečnější, jak pro lidi, tak pro psy…ale zase je to relativní pohled…pro ovce je bezpečnější divočák.
Statistiky mluví jasně.
Kkt
J:https://www.idnes.cz/praha/zpravy/otraveni-dravci-orel-myslivec-vydry-ryby-chov-soud-trest.A240808_115755_praha-zpravy_pari
Okresní soud v Příbrami uložil dvouletý podmíněný trest a pokutu 250 000 korun myslivci a chovateli, který u Sedlčan otrávil orly mořské. Jed podle svých slov cílit na vydry, které požíraly ryby z jeho chovu. Konzumaci otrávených návnad ale nepřežili dva orli mořští a další dravci a šelmy.
V roce 2021 soud vyměřil rybníkáři z Klatovska trest 2,5 roku podmíněně za otrávení dvou orlů mořských a dvou krkavců velkých karbofuranem u Mečichova na Strakonicku v roce 2019. Muž vinu odmítl.
V roce 2022 byl odsouzen chovatel drůbeže a myslivec z Břeclavska na tři roky podmíněně za otrávení dvou luňáků červených a dalších živočichů v roce 2021 v Milovicích. Přišel také o zbrojní průkaz. K trávení se přiznal.
Dokud to nesežere něčí pes, tak není problém
Rtrd
R:Dobrý večer,
Krmoviská boli vždy, a kým rapídne nevzrástla populačná krivka medveďa hnedého tak problem nebol. Netreba zabúdať, že skoro v celej európe boli vyhubene, alebo vytlačené veľké šelmy, ale na Slovesnku si polovníci z lesoochranarskych združení (to boli ochranári, nie ako terajší, ktorý sedia viac za stolom ako v prírode, česť výnimkám), že je niečo zle a stanovili na určitú dobu ochranu šelmám. Keď sa stavy obnovili tak s nimi hospodárili rovnako ako s raticovou zverou. Vďaka nim má Česko teraz mačku divú, ktorá sa na Slovensku vďaka nim nachádza aj v borovicovo zmiešaných lesoch Záhoria. Vďaka nim má česko vlkov. Vďaka nim má Česko rysa. Som proti odstrelu šeliem v chránených oblastiach, ale s medveďom treba niečo robiť. A polovníci medveďov nelákajú k obciam, polovníctvo je na tom v dnešnej dobe celkom zle vzhľadom na to, že čokoľvek sa stane iba okrajovo s poľovníctvom je hneď v hlavných správach o 19:00 ale keď niečo zle spravia ochranári tak sa o tom ani nedozvieme. Mám na Vás jednu otázku, prečo sa ochranari tak ako sa zaujímajú a medveďa nezaújímajú o jaribičky, prepeličky, tetrovov, zajacov? Lovu zdar!
Asi jsou na medvědy a vlky nějaké dotace.😄 Nebo že by se moc lidí nefotilo s perličkami či zajíci? Nejsou tak atraktivní a asi se kolem nich nedá udělat takové to “živobytíčko”.😄 Heslo za vším hledej peníze a osobní prospěch nikdy nezklame.Myslivci to bohužel opravdu nemají lehké. Práce kterou zastanou je povinnost a samozřejmost, ale když se něco “nepovede”,tak jsou toho plné noviny a internet i s TV.😐