lupus4:Na kokořínsku jsou už skoro 20 let, nebýt fotopastí, tak o nich ani nikdo neví…
Myslivci by věděli a část z nich jsou členy desítky let. Hajný byl skoro můj soused.🙂 Na Mělnicku jen našli vlka, který podlehl střelnému zranění odjinud.😐
Na kokořínsku jsou už skoro 20 let, nebýt fotopastí, tak o nich ani nikdo neví…
lupus4:Na kokořínsku jsou už skoro 20 let, nebýt fotopastí, tak o nich ani nikdo neví…
Myslivci by věděli a část z nich jsou členy desítky let. Hajný byl skoro můj soused.🙂 Na Mělnicku jen našli vlka, který podlehl střelnému zranění odjinud.😐
Pak dejte vědět jestli se povedlo👏.
Samozřejmě že o nich na Kokořínsku myslivci vědí a víc k tomu psát nebudu😏
Známému ve vedlejší vsi před několika lety roztrhali ovce hned u domu a to má psy. Nicméně od té doby je klid
Hmmmmm….. tak jo.
Vidím vlka velikého,
an chodí ausgerechnet na kočičí žrádlo!
Vidím vlka velikého,
an si z toho zakládá na mohutné sádlo.
Rozhodně, rozhodně.
Zrzavci:Hmmmmm….. tak jo.
Vidím vlka velikého,
an chodí ausgerechnet na kočičí žrádlo!
Vidím vlka velikého,
an si z toho zakládá na mohutné sádlo.
Rozhodně, rozhodně.
Klídek prosím. Tehdy mi za domem v noci sejmuli vlci dančí. S hajným a myslivcem jsem byl druhý den u toho. Tak jsem se o tom dozvěděl. A místní nebyli absolutně nadšení z výskytu vlků. Neodvážím se říct co s nimi nakonec bylo. Možná někde “přihráblí” ve slůji?
Daja:Pak dejte vědět jestli se povedlo👏.
Nepovedlo.
Bez tupé preparace a nůžek to prostě nejde. Jenom prostým tahem to střevo přetrhnu a rozhodně to nebude precizně oddělené od závěsného aparátu (jako na té fotce). Neumím si představit, jak by to ten vlk dokázal. A proč by to vůbec dělal.
Pravda, zkoušeli jsme to na kočce vytažené z mrazáku, ne na čerstvě zabitém psu, ale i tak…
Děkuji 👍 a asi bude rozdíl i v tom zmražení.
kometa:Nepovedlo.
Bez tupé preparace a nůžek to prostě nejde. Jenom prostým tahem to střevo přetrhnu a rozhodně to nebude precizně oddělené od závěsného aparátu (jako na té fotce). Neumím si představit, jak by to ten vlk dokázal. A proč by to vůbec dělal.
Pravda, zkoušeli jsme to na kočce vytažené z mrazáku, ne na čerstvě zabitém psu, ale i tak…
ale to střevo zřejmě vytahali krkavci - krásně čerstvý, nenamrzlý
absence vlčích stop, pak mě tam nesedí ta absence hlavy, že by si ji ukládal “do vitríny” nesedí, proč by překusoval krční páteř (že zlomí vaz zatřepáním chápu) ale co s hlavou ?
mě to přijde, že to někdo chce na vlky jen “hodit” aby bylo “vzrůšo”, jak bývá zvykem…
Netahejte to od prdele ale z druhý strany, nepřemrzlý ale teplý
Daja:Děkuji 👍 a asi bude rozdíl i v tom zmražení.
Ano, to mě taky napadlo.
ale to střevo zřejmě vytahali krkavci -
I kdyby - mě zaráží hlavně ta preciznost. Jsou očividně šikovní.
To snad nekdy pitvate i certve zabite psy kvuli vyuce? ….asi ne?
Ne.
Od jisté doby nechávám všechna zvířata projít mrazákem. Navíc patologii mám jenom jednou týdně. Takže to by musela být velká náhoda, že ho ráno utratí a odpoledne si pro něj dojedu.
Čerstvé mrtvolky jsou občas telata nebo ještě méně často hříbata. Ale viz výše - správné načasování a navíc to by mi je museli kolegové dovézt. Nemám časový prostor jet někam do horoucích pekel.
U nás se psi nezabíjejí. Ani jiná zvířata.
Anonymní:Netahejte to od prdele ale z druhý strany, nepřemrzlý ale teplý
Jaký je rozdíl, jestli to tahám odpředu nebo odzadu? Z toho závěsu to musím uvolnit tak jako tak.
Podmínku teplé mrtvolky splnit nemůžu. Viz výše. To by musel někdo, kdo poráží psy. Což se u nás neděje.
mě tam nesedí ta absence hlavy
A ta stažená kůže je taky normální?
No proč, vlci jsou smečka, sice součinná ale při krmení platí pravidla smečky a krmí se od nejsilnějších po slabší a tak občas slabší rychle uzme kus sousta a prchá a tak to reálně mohlo vzniknout.
Kus sousta ano, ale oddělit lebku od páteře je pěkná fuška.
Přínosy návratů vlků do krajiny - 20letá studie z Yellowstone:
https://www.livescience.com/animals/land-mammals/reintroducing-wolves-to-yellowstone-helped-entire-ecosystem-thrive-20-year-study-finds?lrh=ad034d0a4b9336a0cc56495630d7faae87aac112b242e19ac727a5e30af14f27
Zajímavé čtení…..🐺
Článek z ledna 2025 - o jedenáctileté alfa vlčici 907F, která měla 10 vrhů štěnat, ten poslední vrh v 11 letech (zemřela na následky zranění z potyčky s jinou smečkou 25.12.2024):
https://www.livescience.com/animals/land-mammals/yellowstones-queen-of-the-wolves-killed-by-rival-pack-after-living-to-11-years-old-and-having-10-litters-of-pups
Vlci johóóó🐺😊
pro změnu "trocha" medvědů - asi sněm