Husy se zabíjí spíš podle stáří, tzn, musí mít “zralé peří”..když huse rozhrnete peří na břiše,vytrhnete několik peříček ,nesmí krvácet špičky peří,ani kůže…to byste měli husu samou krev a kůži potrhanou..špičky peří musí být tvrdé a suché..
Husa landeská
Děkuji vyzkouším. A ještě dotaz, jak se říká křiku husy má to nějaký název? Jako kokrhání kohouta, čiřikání koroptve atd??
Za mého mládí husy kejhaly.
👍😄..u nás husy kejhaly také za mého mládí a kejhají dodnes😄…pod břízou ve výběhu vyrostly houby😲..asi žampiony…
Jestli se dobře dívám, tak to jsou ty přízemní bedly - bedly zahradní. Ale neměla jsem obrázek zvětšený. Ještě větší koberce mi před pár lety vytvořily na dvoře na chalupě. Udělala jsem si je vynikající na kmíně - a pak mi z nich bylo blbě!😲
Mezi žamiony a bedlami je dost nejedlých i mírně jedovatých druhů. Jednou se mi taky povedlo se žampionem přiotrávit.
Já těmi bedlemi, ale bylo to zajímavé. Jeden rok mi vyrostly koberce na dvoře na chalupě. Já si je udělala na kmíně, byly vynikající! A nic mi z nich nebylo… Další rok dtto: Vyrostlo mi zase plno těch přízemních bedel. Opět jsem je sežrala. Pak mi ale místní řekli, že bedla zahradní je jedovatá…a mně bylo blbě. Takže klidně hrála tehdy roli i psychika. Ale od té doby už jsem ten blbej nápad neměla - bedly, co mi rostou přímo na dvoře nebo zahradě na chalupě, pojídat…😛
jo kejhání, vidíte to, už jsem zapomněl.
Bedly to nejsou..je to Pečárka ovčí…ani slepice to nežerou 😂…tento “žampion” je jedovatý…