- Příspěvek #195861
- Nahlásit
ta líheň je automatická a tu vlhkost si zvedne sama u každého druhu je to nastavené z výroby. Jde to ručně upravit ale věřila sem přednastaveným hodnotám.
ta líheň je automatická a tu vlhkost si zvedne sama u každého druhu je to nastavené z výroby. Jde to ručně upravit ale věřila sem přednastaveným hodnotám.
Nemáte v lihni vlhkoměr?…u hus v předlihni se dává vlhkost 60-70%,spíš 70, v dolihni 80-90%…tvrdá skořápka je následek sucha..
Na displeji z 2.3.,když jste začala líhnout, máte vlhkost 45%.. teď,koncem líhnutí,píšete, že 60%…to jste husy, bohužel,lihla jako kuřata…já si dávám do líhně pro jistotu,další teplomer i vlhkoměr,abych měla jistotu,přestože mám líheň spolehlivou😀..
Ale stalo se.. příště se to podaří ✊✊😉🌹
samozřejmě máte pravdu ale na stranu druhou..tady se dohadujeme o 10 % vlhkosti ale jak je to v husím hnízdě někde na seně v boudě? Tam to taky nebude úplně vzorové.
Zdravím. Tam to vzorové právě je. Husa totiž, podle situace, vyjde když tak ven a navlhčí si peří, s tím se pak vrátí na hnízdo a vlhkost tak operativně reguluje.
sharingan:Zdravím. Tam to vzorové právě je. Husa totiž, podle situace, vyjde když tak ven a navlhčí si peří, s tím se pak vrátí na hnízdo a vlhkost tak operativně reguluje.
Máte pravdu, sypu si popel na hlavu ale už je pozdě. Příště budu chytřejší.
A jak to vzniklo jste zjistila? To ta líheň má ten program blbě, nebo došlo k nějakýmu omylu při nastavení?
lupus4:klidně to nechte tak, vejce oplodněná budou,housata budou.
nebo nebudou, nebo vadní, nebo “zdraví” - záleží jakou mají gen. výbavu , jen pokud se "dožijí" pekáčového věku tak nic neprodávejte na chov bez upozornění , že jde o potomky sourozenců…
…a máme po diskuzi 😀..
JardaPecival:A jak to vzniklo jste zjistila? To ta líheň má ten program blbě, nebo došlo k nějakýmu omylu při nastavení?
Právě že to má blbě přednastavené. Věřil jsem tomu ale byla to chyba. Dokonce jsem zjistila že je to nastavené pro všechny druhy stejně. Teplota i vlhkost, prvně 37,5 °C a vlhkost 45 °C. A v dolíhni 37 °C a 60 % ať je to hrabavá nebo vodní drůbež. Ty hodnoty jdou přenastavit ale myslela jsem že když se vybere druh že to už bude. Takže tato funkce k výberu druhu je dobrá jen na odečítání inkubační doby, ta se mění.
Ale když vidim,že je na displeji 45% vlhkost při lihnuti hus, tak vim,že je to špatně…pokud tedy vite, při jakých teplotách se husy lihnou..jen to chtělo trochu studovat předem..😉
ančovička:Ale když vidim,že je na displeji 45% vlhkost při lihnuti hus, tak vim,že je to špatně…pokud tedy vite, při jakých teplotách se husy lihnou..jen to chtělo trochu studovat předem..😉
Těch 45 by ještě problém nebyl, normálně se vyvíjeli, ale ty poslední dny měla být vyšší než 60 %.
..nemohu souhlasit..
Co říkáte na postřikování husich vajec pár dnů před líhnutím octem. Bylo mi to doporučeno na zeslábnutí skořápky.
Nevím, ale čistě pocitově - proč? Husa to přece taky nedělá. Pokud je house slabé a nezvládne - jeho problém a je vyřazeno z evoluce. Pokud má husa silnou skořápku - nepatří do chovu.
Můj názor.
..mysim, že vysušená vejce ani ocet “pár dni před líhnutím”, nezachrani..musí se dodržovat daná teplota a vlhkost pri líhnutí.. nízká vlhkost, tvrdá skořápka..
Zajímá mě něco od chovatelů hus. Odkdy nechavate housátkum přístup do mělké misky s vodou aby se koupali?
Anonymní:Zajímá mě něco od chovatelů hus. Odkdy nechavate housátkum přístup do mělké misky s vodou aby se koupali?
hned druhý den po vylíhutí když je teplé počasí mají k dispozici mělký plech s vodou do kterého si lezou.
Prosím chovatele landéských hus o radu. Létají tyto husy? Chceme si je pořídit ale neradi bysme je naháněli od sousedů, máme takovou zkušenosti od čínských kachen ty létaly. Děkuji, Dvořákovi.
Domácí husy nelétají…ani landeské..nám nelétají ani pižmovky…u sousedů by se tak dobře neměly 🤣🤣🤣
Také mám dotaz na husy landeské. Při jaké porážkové hmotnosti se zabíjí? Mám 6 kg zvíře, pohlaví nevím.