Dobrý den prosím o pomoc do dnešního dne mám ve voliéře párek pennantu vše šlo celkem hladce párek se k sobě měl krmili se dokonce samička snesla dvě vejce jenomže podle mě ( je to muj názor) se jí nechtělo moc do budky. a samcovi se to nezdálo tak ji tam zacal naháněta dnes odpoledne si ji NApadl naprosto brutálně tolik krve a peří jsem snad ještě nezažil.a netuším co mám dělat jestli je dát od sebe ale co s vajíčkama?a ted je vše zas vše v pohodě nebo klid před další bouří? dik za odpovědi
Dobrý den. Obětoval bych raději vejce, než samici a tudíž následovně i vejce, pokud dochází k tak drastickému napadání.Otázkou je, že ji mohl jen normálně nahánět a ona se o něco poranila, viděl jste útok na vlastní oči?
Dobrý den tak jsem se dnes podíval do budky a jsou tam tři vejce jenomže samice sedí na jedné straně klece a samec na druhé a ještěě má něco s nohou ale asi to má od včerejška bohužel to nemužu říct jistě (ve dvě ráno jsem totiž odjel a vrátiljsem se ted) ale asi mu to opuchlo a už netuším co jsi mám počat za dest let co mám papoušky se mě nic podobného nestalo.Nic snad nepřeháním vše dostávají tak akorát
Ono se takhle na dálku těžko radí. Pokud je na tom samice hodně špatně tak ji odhyťte a zajeďte s ní na veterinu. Pak ji izolujte od samce. U rozel je sice nahánění tipické ale pokud to zajde až tak daleko je lepší je rozdělit. Já rozelám dávám po snesení 1.vejce jen suché.
ted jsem seděl na dvoře a pozoroal jsem je samice spala pak se probudila šla se nazobat a okoupat a jak se koupala tak doletěl samecšel taky zobat ona odletěla na druhou stranu celkem vzato celkem pohoha ale bojí se jeden druhého
Přesně co tu popisuje Luděk 13 se mi stalo u rosel žlutobřichých. Náhodou jsem získal ročního samce bez dvou prstů a začal k němu shánět samici. Po dovežení mladé samice jsem ji vypustil k samcovi. Od chovatele jsem se dozěvěděl, že před hnízděním napadá samec samici a je schopen ji i zabít. Ze začátku si sebe vůbec nevšímali ale jak přišel čas hladu samec se neznal. Na samici u krmítka dělal nálety až jednou tekla krev. Samici jsem tedy oddělil do vedlejší voliéry ke korelám, kde měli kontakt přes jednoduché pletivo. Nechal jsem je tak až do února a poté je dal opět dohromady. Samičce byl jeden rok a samcovi dva. Opět se vše opakovalo. Samici plně vysílenou jsem opět musel oddělit. Na podzim jsem vše opakoval ale bez úspěchu. Letošní rok jsem v březnu umístil rosely žlutobřiché spolu do voliéry a čekal. Umístil jsem zde více misek s krmením a pozoroval je. Ze začátku samec samici nenechal sedět na své větvy a stále jí odháněl. V dubnu jsem umístil kmenovou budku do voliéry. Ke hnízdění se měl jenom samec, který byl v toku ale samice stále nic. Stále samec samici proháněl po voliéře a také lezl do budky, kterou upravuje do dnes. Samičku jsem dnes viděl na bidílku budky, tak nevím co z toho bude. Niní už u sebe sedí na jedné větvi 10cm od sebe.