Aktuálně: 3 780 inzerátů209 114 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Závojnatky

LDIS (neregistrovaný) 04.09.2023, 14:13:05 xxx.xxx.52.23

Ahoj, poradil by mi někdo s chovem závojnatek? Potřebuji více info, jak poznám pohlaví a od jakého věku jsou pohlavně dospělí nebo od jaké velikosti? Rostou z počátku spíše rychle nebo pomaleji? Děkuji.

robo (neregistrovaný) 01.12.2023, 14:44:36 xxx.xxx.193.83

co znamená když má závojnatka jedno oko vystouplé a druhé v pořádku, koupil jsem ji tam jako malou a roste s tím a prospívá normálně ale prý by to mohla být i nějaká nemoc?

Pandinus
Pandinus 01.12.2023, 16:11:45 xxx.xxx.161.10
robo:

co znamená když má závojnatka jedno oko vystouplé a druhé v pořádku, koupil jsem ji tam jako malou a roste s tím a prospívá normálně ale prý by to mohla být i nějaká nemoc?

Už jsem se s takovou rybou taky setkal. Pokud to nepůsobí jako známka nějakého onemocnění (rybka změní chování, oči měla přitom stejné atp.), nemá cenu to řešit a nejspíše v tom má prsty genetika. Je to stejné jako se v odchovech závojnatek část mláďat vrací k původní divoké formě, schází požadované znaky, tvar těla, ocasní ploutev je jednoduchá atd. Rybku sledujte a pokud se Vám nebude nic pozdávat, dále to neřešte. Určitě ale kvalitně krmit, věnovat pozornost čistotě vody a filtraci

Robo (neregistrovaný) 29.12.2023, 00:01:55 xxx.xxx.193.83

Tak jsem se konečně dostal abych to jedno vystouplé oko vyfotil. Jak jsem psal, ničemu to nevadí, takto byla závojnatka už koupena a roste s tím ale přesto, je to teda spíš genetika nebo nějaká nemoc? Snad to bude na fotkách trochu vidět ale její pravé oko je vyboulené.

Obrázek Obrázek
Zvídavá
Zvídavá 30.12.2023, 19:52:55 xxx.xxx.203.208

Já se s tím tedy nikdy “naživo” nesetkala, ale tu jednu stranu s napouklým očkem bych snad viděla opravdu jako nějakou genetickou “vadu”, zkuste kouknout na teleskopky (jedná se taky o variantu závojnatky s vypouklýma očkama, z 90% jsou černé, ale setkala jsem se i s oranžovými, mají taková kulatější zavalitá tělíčka), přijde mi, že to jedno očko by tomu mohlo odpovídat. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.