chovat hejnového ptáka sólo, je jen projev lidské arogance a nedostatku empatie pro potřeby zvířete…
že to tak miliony blbečků mají, neznamená, že je to OK 😢
Zdravím, pro lupus4 - to co pořád píšete, když někdo napíše, že má nebo chce mít jednoho papouška…tak se tak nějak dá pochopit, ale nadávat jim do blbečků je jistě už mimo!
Já dobře vím, že když chci mít opravdu dobrého krotkého mazlíka, tak jednoznačně MUSÍ BÝT SÁM!!! Tehdy vás potřebuje a miluje, ale jakmile má ptačího parťáka i třeba jiného druhu, tak jste na vedlejší koleji a nebo když jsou v páru, tak to může fungovat akorát do první puberty a pak nastává čas útoků, štípanců a kousancu!
Takže já radím - 1 a samečka i když jsou víc tvrdohlavý, ale pak nemusíte řešit zbytečnou a nechtěnou snůšku, která muže vést až k úhynu samičky, když se neví co a jak s tím!
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 05.09.2023, 10:34:54
Souhlasím. A jako jeden z blbečků jsem došla ke stejnému názoru. Naše andulky sice měly - tedy měli, páč to byli vždy samečci, naši velkou pozornost, spoustu z nich jsem naučila různý blbinky, jako aportovat věci,chodit u nohy, nežili v kleci, měli k dispozici celý byt, jezdili s námi na chalupu, kde si taky volně lítali po chalupě, ten poslední byl dokonce vycvičený, že mohl létat volně po zahradě. A proto, že jsem viděla jak je ščastlivej, takle svobodnej a kroužící vysoko nad loukou, dirigující a citýrující okolní ptactvo, tak už nikdy.