Dobrý den, co všechno je potřeba absolvovat a splnit pro udělení trenérské licence pro dostihový sport a jak dlouho to asi trvá od počátku k licenci. Děkuji.
Odpověď na příspěvek uživatele Opalín z 01.09.2023, 07:55:27
Nevím jak teď , ale v Chuchli se dal udělat kurz na trenéra sportovních a dostihových koní (trener s licencí trenovat vlastní kone) ….ten kurz mám, ale bez zkoušek na dostihového trenéra-licenci. a pro sportovní koně to bylo s cvičitelákem v Poděbradech, bohužel pro počínající povodně jsem nedojela včas a pan Pecháček mi již účast nepovolil…☹️
Edit: tak koukám, že to povýšili na nástavbové studium, já platila 4,5tisíc za dálkový kurs. cca v rozsahu 2 dny v měsíci po dobu šk. roku. Mám klasika osvědčení z absolvování kursu, byli jsme namíchaní dostihový provoz a sporťáci…
Kamarádka má chuchelské učiliště, ale protože už maturitu měla, byla jí uznána, absolvovala jen praxi. Potom měla certifikát jako jezdec a trenér i cizích koní do určitého počtu, to už nevím kolik. Ale je to dost dlouho, co to dokončila.
Pokud mas doma mladyho plnase a myslis jak zazari vyvedu te z omylu. Jednak provoz dostihaka polyka desitky tisic mesicne a jednak kdyz to neumis buxe ti to k prdu. Nicmene kone si natrenuj klidne doma na dvorku a jen si sezen trenera co ti zastiti starty svym jmenem.
Existuje licencia typu tréner-majiteľ, ktoá oprávňuje trénovať snáď 5 dostihových koní. Na tú stačilo preskúšanie z dostihového poriadku a podpis od nejakého A trénera. Podmienky vám povedia na JC, kde sa o licencie žiada.
Pokud mas doma mladyho plnase a myslis jak zazari vyvedu te z omylu. Jednak provoz dostihaka polyka desitky tisic mesicne a jednak kdyz to neumis buxe ti to k prdu. Nicmene kone si natrenuj klidne doma na dvorku a jen si sezen trenera co ti zastiti starty svym jmenem.