Potřebuji radu zkušenějších, jak dostat do kočky tabletu na odčervení. Nedaří se mi to. Zkoušíme vložit tabletku do masa a ona si toho vždy všimne a kousek s práškem nejí. Použít násilí a narvat to do ní mi nepřijde moc košér.
Potřebuji radu zkušenějších, jak dostat do kočky tabletu na odčervení. Nedaří se mi to. Zkoušíme vložit tabletku do masa a ona si toho vždy všimne a kousek s práškem nejí. Použít násilí a narvat to do ní mi nepřijde moc košér.
Těžko. Některé kočky jsou velmi bojovné.
Já teda volím metodu č.1 - chytnu těsně za hlavou, otevřu a nacpu až pomalu do žaludku. Ano, občas teče krev. Moje.
Č. 2 - tabletu dát do taveného sýra, který se přilepí na dásně a kočce se blbě plive. Ale i tak je lepší ho vecpat přímo do tlamičky a nespoléhat, že kočka pozře sama.
Č.3 - investice do pipety za krk. Nejdražsí, ale nejméně stresující varianta. Pro obě strany.
Jak už bylo výše, chytit kočku za krkem a vložit přímo do krku. Já neodcervuju, posílám bobek na koprologii, za tu dobu, co dělám rozbor bobků, nikdy nebylo potřeba odčervit. O stres a chemii míň
Jak už bylo výše, chytit kočku za krkem a vložit přímo do krku. Já neodcervuju, posílám bobek na koprologii, za tu dobu, co dělám rozbor bobků, nikdy nebylo potřeba odčervit. O stres a chemii míň
Já taky neodčervuji, maje kocoury domácí. Ale do staršího občas potřebuji dostat protiblinkací tabletu.
Odpověď na příspěvek uživatele Anouš z 01.09.2023, 06:18:27
Při odčervování kocourů jsem tabletku vkládala do kousku paštiky - lidské. Byla to pro ně vzácnost, takže ji zhltli i s tabletkou.
Jednou mi ji tedy kocour opakovaně vyplivl i z paštiky, ale vytrvala jsem a sežral ji v kousku pomazánkového másla. Tak zkusit něco neodolatelného. Ale měla jsem nevybíravé a vcelku žravé kocoury.
I když se s kočkama nepářu a snažím se tabletu hodit až do krku, před pár lety mi ji kočka vyblila, prostě se jí někde přilepila, slinila jak šílená a za chvíli ji vyhodila. Od té doby pipety, nemám na to nervy.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.09.2023, 11:23:36
Ano, někdy je to potřeba
Jo a ještě jsem někde četla, že je dobré pak fouknout na čumák, že to spustí polykací reflex, nevím jestli je to pravda, začala jsem to dělat, přijde mi, že to funguje
Tadyty tři kočkata, těm nikdo neřek, že se mají naštvat, když jim dávám jídlo. Jsou furt nenažraná. Co se v mládí… Jo, pes, to je jiná… otevři hubu… ne… není ani naštvaná, ani se nebojí, neškrábe, nevrčí, prostě jen kouká a vší silou tiskne zuby k sobě, to neotevřete. Takže máme vážný rozhovor o tom, jak to s ní jde z kopce… a na konci řeknu - tak si tady zůstaň, ty nevychovaná holko, já jedu na výlet. Jak řeknu “výlet”, otevře hubu, aby řekla - taky jedu! - a já se jí směju, jak zapomněla, že je tvrdohlavý pes s nesmírnou sebeúctou, takže začne skákat a cvakat, mě chce kousnout, ale to už tu tabletu zežrala.
Jo a ještě jsem někde četla, že je dobré pak fouknout na čumák, že to spustí polykací reflex, nevím jestli je to pravda, začala jsem to dělat, přijde mi, že to funguje
Já taky čekám, až se olízne. Ale není to 100% spolehlivé vodítko, už jsem našla pár vyplivnutých tablet, kdy jsem byla přesvědčená, že to klaplo.