Ahoj, podle čeho se posuzuje jestli je už kočka tlustá nebo je to ještě v normě? Jsou na to nějaky ukazatelé? Poraďte pls a díkes předem.
Je kočka tlustá ?
Nejlépe asi pohmatem a pohledem. Žebra jsou v ideálním případě hmatatelná. Pokud nejsou, kočka je tlustá. Pokud jsou žebra vidět, kočka je moc hubená.
Nejsem si úplně jistá. Tohle je moc zjednodušené. Jinou stavbu těla mají moje britky, úplně jinou exotky tipu https://www.snape-cattery.cz/kocky-females/ dovolila jsem si ,,ukrást" kvůi fotkám😉
principy jsou stejné. žebra mají být lehce hmatná, ale nepíchají vás do ruky. pokud píchají, kočka je hubená. pokud vrtáte prstíkem ve špeku a nenacházíte, je tlustá
lesnizinka:Nejsem si úplně jistá. Tohle je moc zjednodušené. Jinou stavbu těla mají moje britky, úplně jinou exotky tipu https://www.snape-cattery.cz/kocky-females/ dovolila jsem si ,,ukrást" kvůi fotkám😉
Za mě pohmatem na páteř a pánev. Pokud všechno trčí na všechny strany = kočka hubená. Pokud nenehmatám nic = kočka tlustá. Jedno, jestli siamka nebo britka. Je rozdíl, jestli je jedinec plemnem štíhlý (subtilní) nebo hubený. A plemenem robustní nebo tlustý.
Mirakel:Ahoj, podle čeho se posuzuje jestli je už kočka tlustá nebo je to ještě v normě? Jsou na to nějaky ukazatelé? Poraďte pls a díkes předem.
Vložte foto.
Celé postavy a seshora.
A já zas vložím varování: Můj kocour byl jednu dobu extrémně obézní a teď bojuje(me) s těžkým diabetem.😢
Pokud se musím ptát, jestli jsem tlustá, tak asi jsem.
A u koček zrovna tak. Pokud se majitel začal zajímat, jestli kočka není tlustá, na 90 % tlustá je.
Varaxi:Pokud se musím ptát, jestli jsem tlustá, tak asi jsem.
A u koček zrovna tak. Pokud se majitel začal zajímat, jestli kočka není tlustá, na 90 % tlustá je.
Aneb - když se zeptám partnera, jestli nejsem tlustá a on odpoví ano - rozbrečím se. Když odpoví ne - rozbrečím se stejně a ještě ho obviním z neupřímnosti.🙂
To si nemyslím, hodně ženských se ptá a přitom jsou jak laňky, buď si nevěří nebo chtějí slyšet chválu. Někdo nemá odhad, o minulém psovi jsem stále slyšela, jak je hubený a ať dám chudákovi najíst, zato na veretine ho vždy chválili, v jaký je kondici. Občas se mi zdá některá z koček taky tlustá, dřív bych se ptalay teď je osahavam, většinou jsou to chlupy. Třeba Ronja po porodu neskutečně nasrstila a vypadá jak koule a je to jen koule chlupů