Dekuju, asi teda zase rucne 😀 jsem si to chtela ulehcit 😀
Ahoj, je možné hodit kartáče do pračky? vždycky jsem je drbala ručně, ale potřebovala bych důkladněji 🙂) Třeba do nějakého vaku ale prostě projet to tam?
Ahoj, je možné hodit kartáče do pračky? vždycky jsem je drbala ručně, ale potřebovala bych důkladněji 🙂) Třeba do nějakého vaku ale prostě projet to tam?
Pokud jsou plastové, tak proč ne, spíš bych se bála o pračku. Dřevěné bych tam nedávala, dřevo nasákne vodu a nabobtná.
Oprat klasika ručně a háčkem na kopyta vybrat chlupy, za mokra i za sucha…
Já ty hodně zadělaný beru vapkou.
Dekuju, asi teda zase rucne 😀 jsem si to chtela ulehcit 😀
Do pračky ne, ale do myčky 🙂 A pak důkladně vybrat sítko, které zachytává zbytky…
OT:no ty kráso…jako fakt to za těch deset minut ruční práce stojí si zakekelit myčku-kde si myju třeba hrneček na kafe(to by mi fakt už nechutnalo), a co ramena v myčce, tam chlupy nebudou? 🤮
Kartáč přece nemusí být jako sklo křišťálový-stačí čistý, hned po první akci je už umolousanej.
Kyblík s teplou vodou a troška šamponu, kartáč a za chvilku je všechno pěkně čisté. Dá se dát i něco desinfekčního.
Do pračky se to dá samozřejmě dát, ale počítejte s tím, že buď to bude lítat v bubnu a dělat strašné rány, nebo tam musíte přidat ještě něco k tomu, dečky třeba.
Výsledkem je chlupatá pračka 😉
Koňověci peru jen ručně, vana, trocha vody, mýdlo s jelenem nebo marseiské (dobré na umaštěná místa je žlučové mýdlo- v DM), namočit , namydlit , nechat působit, vyrejžákovat, opláchnout, ….pak dát buď jen vyždímat do pračky nebo i vymáchat a vyždímat, většinou jen dečky, kroucením by se potrhaly švy a prošití a vykapání trvá…
Teď jsem poprvé prala deku-Bucas jen pláštěnku bez gramáže, rozložila na na betonovém place , tam jsem jí namočila z hadice, rejžákem odbahnila z vnějšku, odrbala i z vnitřku, umyla klapku na ocas, křížové zápinky, opláchla hadicí…mám možnost to pak vyvěsit na zábradlí a ostříkat znova z hadice a nechat vykapat -doporučuju vymačkat vodu z “kapes” co se udělají mezi podšívkou a plátnem…na slunci to proschlo- stihlo to i zasmrdět jako mrtvola(na to jsem byla dopředu upozorněna od kolegyně), doschnout jsem to dala do haly-tepla dost, ale po doschnutí už bez zápachu(schlo to 2 dny).
Dva roky jsem jí neprala, teď jí vzala jen vodou, a kartáčem- po uschnutí tam sice byla mapka, ale kobyla si v dece okamžitě lehne, tak co…k povlečení do skříně to dávat nebudu, v úterý a ve středu vyzkoušela na celodenní lijáky a dobrý. 😊 Na řadě je 200g Eskadronka, to bude na kotouč, až to bude mokrý. Mokrá deka je fakt těžká…
Všechny deky, kromě muchařské, “peru” vapkou. Hodím přes venkovní obrácenou pozink vanu, vezmu je z obou stran a pak nechám na vaně do uschnutí. Muchařskou deku dávám do polštáře na zip a peru v pračce. Plastová hřbílka, po ručním odchlupacení, by se asi dala prát podobně.
Do povlaku na polštář bylo myšleno😀.
Verun:OT:no ty kráso…jako fakt to za těch deset minut ruční práce stojí si zakekelit myčku-kde si myju třeba hrneček na kafe(to by mi fakt už nechutnalo), a co ramena v myčce, tam chlupy nebudou? 🤮
Kartáč přece nemusí být jako sklo křišťálový-stačí čistý, hned po první akci je už umolousanej.
Já cajky v životě nikde nemyla a neprala, jinde než v čisté vodě ve výběhu 😀 No dobře, pokud jsem dostala fakt hnusný čištění někde od někoho, tak jsem to strčila do kýblu s teplou vodou a pracím práškem a pak vydrbala kartáčem… Ale i do toho kýble to jde přece odchlupené, natož do nějakého přístroje - mimochodem já mám myčku plnou chlupů od kočky, tak od koně už bych o tom ani nevěděla.
Reagovala jsem na dotaz tazatele, kdy zmiňoval neprakticky pračku.
Za mě prostě lepší to strčit do myčky než do pračky, z toho důvodu, že pračku můžou tvrdé věci poškodit. Stejně jako do pračky nedám udidlo, dám ho do myčky. A v myčce myju kde co. Kýble, kroksy, misky na krmení… čištění jak řečeno jsem tam ještě neměla 😀 Vy s tím máte problém, že se to v myčce ocitlo, no já ne 😀 Myla jsem tam i lopatku od kočičího záchodu. Každého věc.
Uff, tú lopatku by som do umývačky fakt nestrkala.