Dobrý den, budeme se po dvou letech vracet k chovu slepic. Hlavním cílem jsou vejce, takže budeme pořizovat hybridy. Chci skloubit krásu pro oko a užitek. Ale líbí se mi i nějaké zakrslé slepičky, když bych koupil kohouta a 3 slepičky zakrslých slepic k nosným hybridům, nebude to dělat ostudu? Nebudou se mi kohouti prát a pářit i další slepice nebo se budou držet těch svých?
Dobrý den, budeme se po dvou letech vracet k chovu slepic. Hlavním cílem jsou vejce, takže budeme pořizovat hybridy. Chci skloubit krásu pro oko a užitek. Ale líbí se mi i nějaké zakrslé slepičky, když bych koupil kohouta a 3 slepičky zakrslých slepic k nosným hybridům, nebude to dělat ostudu? Nebudou se mi kohouti prát a pářit i další slepice nebo se budou držet těch svých?
Já tomu trochu nerozumím.
Chcete mít pohromadě nosné hybridy a zakrslé slepičky a od každého druhu kohouta?
Pokud ano, tak se budou prát a velký kohout vám zakrslé slepice umoří.
Jo tak by to šlo, ty nosné hybridky by musely být bez kohouta a on by je poskočil i ten zakrslý že ano? Úplně bez kohouta je mít nechci. Vím jak se pak válí pod nohama člověku a nastavují se k páření.
Úplně nechápu, proč chcete kohouta k hybridkám i k zakrslým. Některé ,,ochočenější,, slepice se nastavují i když kohouta máme. Jiné zase nic i bez něj. Rozmnožovat hybridky je stejně hloupost, na toto téma už bylo milion vláken napsáno, dle mého zbytečné komplikace ,,dvou kohoutů,,. Že se snesou Vám nikdo nezaručí stejně jako opak. A že by kohout hybridky nešel na zakrslou a naopak, to je bohužel mylné. Být Vámi, poslechnu rady viz výše.
Nepořizoval bych kohouta k hybridkám a místo zakrslých bych šel do zdrobnělých s kohoutem. Kohout zdrobnělek bude v pohodě a zdrobnělé budou mít větší šanci proti hybridkám.