Chtěl bych se zeptat jak jste to udělal že se vam vylihli ty křepelky.Ja sem je tam dal pořed otačel a měl jsem to na 38,2stupňů nevim co se stalo ale po 20 dnech byli všechny zaprtky? Nemohl bys temi prosim vas poradit?Mam ted v lihni bažanty a ty jsou dobry za 4 dny se maji líhnout.
Nejsem sice Martin, na jeho odpověď si budete muset počkat ale podle mě byla chyba ve vejci, pokud teď stejnou metodou líhnete bažanty a jsou v pořádku, třeba nebyla vejce oplozena. Taky záleží jakou máte líheň a kde měříte teplotu protože pokud máte líheň stejnou jako já i Martin Tichota, to znamená bez cirkulace vzduchu a pokud měříte tu teplotu na lísce na které leží vejce tak je těch 38,2 °C docela hodně, znamenalo by to totiž, že na vejci by bylo už něco přes 39 °C a to je dost.
Dobrý den, v podsatatě už na vaši otázku odpověděl můj kamarád a kolega Zbyněk. Teplotu musíte měřit na vejcích a min. 2krát denně otáčet a pokud máte podobnou líheň jako já tak 3 dny před líhnutím neotáčet vejce a v době líhnutí a praskání kropit vajíčka jemně vlažnou vodou z rozprašovače. Teplota v líhni se mi pohybuje v rozmezí 37 - 38 stupňů.
Teď jsem zrovna líhnul na objednávku křížence masné a nosné křepelky a zasílám foto...
Pro další otázky prosím použijte můj e-mail.
S pozdravem Tichota Martin (CIVKA)