Dobrý, mám čtyři kachny pižmovky, dvěma jsou 2 roky a dvěma rok a u nich mám jednoho kačera, kterému jsou tři roky. Jedna kachna na jaře vyseděla 9 kachňat. Druhá 6 káčat jenže kačer 4 uštípal! Jsem bezradná, prostorem to není, výběh je velký. Jak udělat aby se to příště neopakovalo. Kačera odstavit nemohu protože ta třetí sedá později a ještě ji pojímá. Díky za rady.
Kachny pižmové
Anonymní:Dobrý, mám čtyři kachny pižmovky, dvěma jsou 2 roky a dvěma rok a u nich mám jednoho kačera, kterému jsou tři roky. Jedna kachna na jaře vyseděla 9 kachňat. Druhá 6 káčat jenže kačer 4 uštípal! Jsem bezradná, prostorem to není, výběh je velký. Jak udělat aby se to příště neopakovalo. Kačera odstavit nemohu protože ta třetí sedá později a ještě ji pojímá. Díky za rady.
Děláte chybu, že kachny s malymi nechavate s kačerem…mívám 5 kačenek a jakmile se mladi vylíhnou,okamžitě je přemístím do soukromí, nejdřív do kotce králikarny, kačenky tak dva dny jsou nejvíc pod kachnou,vylezou se jen nažrat a napit..později je přemístím do většího u země,aby mohly samy ven ..ale opět voliéra,jsou chráněné od ostatních zvířat.. žádné “navolno” po zahradě,mohlo by se jim něco stát..ke kacerovi do výběhu vracím kačenu,až když kacenky odvodi a nema o ně zajem .. začne snášet znovu.takze v žádném případě nechavat s kačerem..