Prosím znalé, je toto klasický mravenec lesní? Přišel mi hodně velký.
Určení brouka
Anonymní:Prosím znalé, je toto klasický mravenec lesní? Přišel mi hodně velký.
Spíš dřevokaz, Camponotus ligniperda.
Tak jsem chtěl pomoct s určením brouka a přicházím vaši diskuzi a myslím si že už tady jednou byl. Zákeřnice ploštice? Asi je teď na podzim hojná.
Ploštice vroubenka americká.
👍
Je to americké slunéčko? Má nějak hodně teček ale zapáchá stejně jako naše sedmitečné
Je to Asijské slunéčko, srandisto
Invaze východních slunéček trápí Česko, místo vysavače použijte smetáček
Anonymní:Je to Asijské slunéčko, srandisto
Pardón, asijské slunéčko a je to ono? Podle toho odkazu to teda nepoznám.
Je to ono, je tam popis a stačí si najít fotky.
Dobrý den,na hledání takovýchto věcí je spousta programů na netu.Hledám cokoli když nevím k čemu to slouží,zajímám se hlavně o technické věci.Najdete podle fotky cokoli včetně zvířat a dopídíte se názvu.Najdete však třeba i inzerované ukradené kolo podle nějakého detailu,pokud máte jeho vlastní fotku uloženu.Uděláte výřez nezvyklého detailu a program to najde.
Omlouvám se,ale musel jsem na ukázku stáhnout vaši fotku,výsledek je v odkazu.
Nalétávají teď na podzim, jsou všude, i v polívce pravidelně🤣
Je to prosím zlatohlávek? Má na délku tak 30 mm, měla jsem pocit, že zlatohlávek by měl být menší..Našla jsem ho u skepic v kurníku, už byl po smrti.
Měl by to být zlatohlávek skvostný.
Děkuju ! Toho jsem neznala…
Anebo Protaetia affinis ( Potosia affinis)
Tak to už se ztrácím 😅. Ale můžu udělat lepší fotku..
Ta je jen na jižní Moravě, takže lokalita by mohla napovědět.
Praha. Ale je tady letos jiný podnebí 😊. Mám ho na okně, můžu vyfotit detail, ale nevím čeho. Je nádhernej, úplně ve tmě svítil..
Doron:Praha. Ale je tady letos jiný podnebí 😊. Mám ho na okně, můžu vyfotit detail, ale nevím čeho. Je nádhernej, úplně ve tmě svítil..
Tak to je Protaetia speciosissima - zlatohlávek skvostný. Já je mám na zahradě u Prahy taky.