Aktuálně: 3 732 inzerátů209 882 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Pijavice lékařská - rizika

assil
assil 28.08.2023, 13:17:10 xxx.xxx.206.172
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 28.08.2023, 12:10:01

Počkat, jako že měla pijavice na dásních?????? 😲

Zrzavci
Zrzavci 28.08.2023, 13:23:37 xxx.xxx.226.6

Asi tem to tady neměla votvírat, to mám z toho, že jsem zvědavá jak…….

kometa
kometa 28.08.2023, 13:32:50 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:

Asi tem to tady neměla votvírat, to mám z toho, že jsem zvědavá jak…….

A tak jenom zvědavý (já říkám zvídavý) člověk se něco dozví.

assil
assil 28.08.2023, 14:00:36 xxx.xxx.206.172
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.08.2023, 13:32:50

No ale někdy by člověk radši nevědel. 😀

Doron
Doron 28.08.2023, 14:27:46 xxx.xxx.5.165

Ale tak je to stará metoda..

Já bych se se na to asi radši nedívala.

Moc zajímavé,  co píše Varaxi, já vždycky myslela, že se požívaly jen k pouštění žilou..

A bolí to?

Varaxi
Varaxi 28.08.2023, 15:04:32 xxx.xxx.191.80

Ano, na dásních. A celých dvacet minut jí visely z pusy ven. To už je teda i na mě moc. Ale vlastní zuby za to asi stojí, to jo.
Bolí to velice malinko, spíš chvílemi a připomíná to žahání kopřivou než prostou bolest. Ale všimnete si. Pak, až se cucoňa pustí, to nebolí. Pokud si to člověk nedráždí, tak to ani moc nesvědí, nenatéká, je to prostě taková ukázněná rána. 

assil
assil 29.08.2023, 09:50:22 xxx.xxx.206.172
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 28.08.2023, 15:04:32

Já bych to asi nedala, i kdyby to byl jedinej způsob jak ty zuby zachránit. To má dotyčná teda fakt můj obdiv, že to dokázala.

Fikovnice
Fikovnice 29.08.2023, 14:31:02 xxx.xxx.61.31
assil:

Jakože si nechám přicucnout pijavici na záda a vyléčí mi to tohle všechno? Nebo se to musí dávat přicucnout nějak místně k orgánům?

Já to nevím. Já to jen pro zajímavost googlila a vypadlo to, co jsem vložila jako citaci v mém příspěvku.

Fikovnice
Fikovnice 29.08.2023, 17:00:06 xxx.xxx.62.242
Varaxi:

Ano, na dásních. A celých dvacet minut jí visely z pusy ven. To už je teda i na mě moc. Ale vlastní zuby za to asi stojí, to jo.
Bolí to velice malinko, spíš chvílemi a připomíná to žahání kopřivou než prostou bolest. Ale všimnete si. Pak, až se cucoňa pustí, to nebolí. Pokud si to člověk nedráždí, tak to ani moc nesvědí, nenatéká, je to prostě taková ukázněná rána. 

Počkej, a co že jí to vyléčilo? Zánět dásní?

Já bych to teda taky nedala…

Stejně tak bych nedala (asi) nechat si muší larvy, aby vyžraly třeba shnilou nohu.

kometa
kometa 29.08.2023, 17:19:43 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Stejně tak bych nedala (asi) nechat si muší larvy, aby vyžraly třeba shnilou nohu.

Ani, kdyby vám to mělo zachránit nohu před amputací? 

Varaxi
Varaxi 30.08.2023, 11:07:09 xxx.xxx.191.80
Fikovnice:

Teta měla některé zuby umělé. Nevím, jestli můstky, nebo takové ty naražené do kosti nebo co, ale vím, že se musely pasovat. Když jí je zubař dělal, měla zrovna zánět dásní - měla je oteklé. A zubaře to nijak netankovalo a zuby jí napasoval na ty oteklé dásně. Nesedící zub dál dráždil dáseň, která pak zvesela pokračovala v otocích a zánětech a kruh se uzavřel.
Samozřejmě to není nebolestivý stav. Když uplynula doba, kdy by po zákroku už mělo všechno fungovat, ale teta měla stále problémy, zašla za ním a dozvěděla se, že vše je v pořádku. 
Tak se začaly hledat alternativy. A jednou z nich byla hirudoterapie. Šla jsem tam s tetou, já tam byla kvůli těm křečákům, obě jsme tam šly na doporučení. Není to tak, že terapeuty najdete na internetu a vyberete toho, který je nejlevnější. Musíte mít důvěru, ona každá manipulace s krví nese rizika. 
Během dvou sezení zánět ustoupil. Dásně se prakticky uzdravily a implantáty se začaly viklat a zcela jednoznačně neseděly. Teta si našla jiného zubaře (teda zubařku, ale co si budem povídat, o pohlaví to není), kde se dozvěděla, že zasáhla za pět minut dvanáct. Kvůli blbě napasovaným umělým zubům mohla přijít ještě o ty své. Zánět postupoval z dásní do kosti, což s sebou nese nemalá rizika. 
Teď má teta na druhý pokus k velké spokojenosti pár implantátů a zbytek zubů vlastních a bez bolesti.

assil
assil 30.08.2023, 12:24:18 xxx.xxx.206.172

Ani ty implantáty nejsou bez rizika, na ně umřela kamarádka mojí mámy. Nechala si dát 2 implantáty a u jednoho se jí udělal zánět, 3 roky běhala od doktora k doktorovi, i v nemocnici byla a nakonec umřela na sepsi z toho zanětu.

Já si předtím taky naivně myslela, že když se něco takového stane, tak se ten implantát vyndá, ale vono prej už to pak nejde.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.