Aktuálně: 3 732 inzerátů209 875 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Pijavice lékařská - rizika

Anonymní (neregistrovaný) 25.08.2023, 23:11:12 xxx.xxx.90.47

Když je něco nehutné (zvíře), tak je v tom většinou obava z nakažení. Ať už nějakou přenosnou nemocí, nebo samotným živočichem (vajíčka).

Doron
Doron 25.08.2023, 23:17:37 xxx.xxx.5.165

Jj, hnus, drží člověka dál od něčeho  nebezpečného.

Vrozená věc 

kometa
kometa 26.08.2023, 10:49:42 xxx.xxx.147.163
Bodlinka:

je to ještě nechutnější, než jsem si myslela. v podstatě nikdy jsem nepřemýšlela nad dobou působení hirudinu (a komáří štípanec nekrvácí)

nene pijavky mám ve stejný kategorii jako muší larvy, hýbající se škrkavky, střečky a podobný nechutnosti.

Ale komár vypije 0,00 prt, takže natankuje za pár vteřin. Pijavice potřebuje víc času a asi by nebylo praktické, kdyby se jí “sosák” v půlce akce ucpal. Si myslím.

Anonymní (neregistrovaný) 26.08.2023, 15:56:33 xxx.xxx.38.235

Nechápu proč motáte střevní parazity do vlákna o pijavkách😀🤮🤮🤮🤮🤮

Fikovnice
Fikovnice 26.08.2023, 16:06:17 xxx.xxx.62.56
Anonymní:

Nechápu proč motáte střevní parazity do vlákna o pijavkách😀🤮🤮🤮🤮🤮

Protože byly kýmsi zmíněny výše…😉

Nepřihlášená Varaxi (neregistrovaný) 27.08.2023, 15:51:21 xxx.xxx.137.233

Ta fotka, to je prostě následek cucání pijavice. Ale v praxi to takto vůbec nevypadá. Když tam máte tu cucoňku, tak krev neteče nikam jinam než do té cucoňky. Cca za 20-30 min se cucoňa pustí a pak to trošku krvácí. Tak to normálně setřete něčím sterilním, plácnete na to odličovací tamponky, přelepíte to tou vložkou, dáte na to nějakou savou látku spíš už jen tak pro jistotu, chvíli počkáte, jestli se Vám nemotá hlava nebo nemáte anafylaktický šok a tak, a jdete domů. Den se nesmíte koupat a musíte počítat s tím, že to může trošku krvácet, ale většinou nekrvácí. Ty odličovací tampony na ráně fungují skoro jako zátka - nasají krví, která tam pak ztuhne, a dál už nic neteče, dokud ty tampony neodděláte pryč. Doporučuju sahat na to co nejméně a hlavně nedrbat. Když druhý den sundáte ty tampony, tak to trošku znovu teče, ale brzy přestane. Jako fakt brzy, do pár minut je hotovo. A pak už je to rána jako každá jiná.
To na fotce prostě nikdo neošetřil, tak to teče. Špatně odvedená práce - toto kdyby mi někdy terapeut udělal, že mě takto pošle domů, tak mu napíšu hnusnou recenzi a už mě nikdy neuvidí. A zauvažuju, že na něj pošlu nějakého ouřady, protože krvácející rána se sice teoreticky desinfikuje sama, ale je pravda, že po té cuconi to chvíli teče a chvíli ne a zkrátka bez kvalitního ošetření je skutečně brána pro infekci otevřená - bez ohledu na to, že ta krev, co teče z rány, je teoreticky ohrožením pro okolí. 
A to jsou ezoteričtí ignoranti, kteří tvrdí, že odtéká špatná krev, tak to krvácet má. Kdyby toto někdo tvrdil, tak vezměte nohy na ramena a zdrhejte. 
Byla jsem celkem u třech různých terapeutů, co oficiálně provozují hirudoterapii, a ani jednou to nevypadalo jako na té fotce.  Prostě je to podobný zákrok, jako když si jdete propíchnout uši. S trochou opatrnosti je to bezpečný zákrok. Kdo daroval krev, tak může potvrdit, že to je mnohem větší záhul na organismus. 
Tím to nikomu nenutím, nemyslím si, že je to pro každého a že to každému pomůže. Ale není třeba se z toho hroutit. Jak říkám, moje teta zvládla mít pijavice na dásních, takže…

Cvrk
Cvrk 27.08.2023, 17:28:00 xxx.xxx.132.58
Nepřihlášená Varaxi:

Ta fotka, to je prostě následek cucání pijavice. Ale v praxi to takto vůbec nevypadá. Když tam máte tu cucoňku, tak krev neteče nikam jinam než do té cucoňky. Cca za 20-30 min se cucoňa pustí a pak to trošku krvácí. Tak to normálně setřete něčím sterilním, plácnete na to odličovací tamponky, přelepíte to tou vložkou, dáte na to nějakou savou látku spíš už jen tak pro jistotu, chvíli počkáte, jestli se Vám nemotá hlava nebo nemáte anafylaktický šok a tak, a jdete domů. Den se nesmíte koupat a musíte počítat s tím, že to může trošku krvácet, ale většinou nekrvácí. Ty odličovací tampony na ráně fungují skoro jako zátka - nasají krví, která tam pak ztuhne, a dál už nic neteče, dokud ty tampony neodděláte pryč. Doporučuju sahat na to co nejméně a hlavně nedrbat. Když druhý den sundáte ty tampony, tak to trošku znovu teče, ale brzy přestane. Jako fakt brzy, do pár minut je hotovo. A pak už je to rána jako každá jiná.
To na fotce prostě nikdo neošetřil, tak to teče. Špatně odvedená práce - toto kdyby mi někdy terapeut udělal, že mě takto pošle domů, tak mu napíšu hnusnou recenzi a už mě nikdy neuvidí. A zauvažuju, že na něj pošlu nějakého ouřady, protože krvácející rána se sice teoreticky desinfikuje sama, ale je pravda, že po té cuconi to chvíli teče a chvíli ne a zkrátka bez kvalitního ošetření je skutečně brána pro infekci otevřená - bez ohledu na to, že ta krev, co teče z rány, je teoreticky ohrožením pro okolí. 
A to jsou ezoteričtí ignoranti, kteří tvrdí, že odtéká špatná krev, tak to krvácet má. Kdyby toto někdo tvrdil, tak vezměte nohy na ramena a zdrhejte. 
Byla jsem celkem u třech různých terapeutů, co oficiálně provozují hirudoterapii, a ani jednou to nevypadalo jako na té fotce.  Prostě je to podobný zákrok, jako když si jdete propíchnout uši. S trochou opatrnosti je to bezpečný zákrok. Kdo daroval krev, tak může potvrdit, že to je mnohem větší záhul na organismus. 
Tím to nikomu nenutím, nemyslím si, že je to pro každého a že to každému pomůže. Ale není třeba se z toho hroutit. Jak říkám, moje teta zvládla mít pijavice na dásních, takže…

Není to špatně odvedená práce, ale prostě záměrný kolegův přístup. Nechal na sobě nasát (už po několikáté) dvě hladové pijavky lékařské (nešlo mu o vlastní terapii, ale o nakrmení chovanců), pak to nechal několik hodin téct a před tím, než vlezl do spacáku, si to zavázal. Ráno to ještě trochu teklo. 

kometa
kometa 27.08.2023, 19:33:35 xxx.xxx.147.163
Doron:

Ten si tedy pěkně pustil žilou…

A tak na transfúzní stanici by dal víc…

Nepřihlášená Varaxi (neregistrovaný) 27.08.2023, 20:38:24 xxx.xxx.137.233
Cvrk:

Není to špatně odvedená práce, ale prostě záměrný kolegův přístup. Nechal na sobě nasát (už po několikáté) dvě hladové pijavky lékařské (nešlo mu o vlastní terapii, ale o nakrmení chovanců), pak to nechal několik hodin téct a před tím, než vlezl do spacáku, si to zavázal. Ráno to ještě trochu teklo. 

Jo, tak to jo. Jako já bych do toho nešla, prostě proto, že si nejsem jistá, kdo je krmil přede mnou, ale budiž. 
Ono to teče dlouho, když se to správně neošetří, ale trošičku. 
Já si spíš myslela, že si někdo zaplatil takovou terapii - a to by fakt bylo na žalobu. Takhle by to fakt vypadat nemělo. 
A ono to vypadá jako hodně krve, ale krev prostě vypadá, že jí je hodně, když teče… Na to téma jsou pokusy, že máte deci vody a deci červené barvy simulující krev, vylejete to na podlahu a necháte ostatní hádat, kolik toho je. Prakticky nikdo nehádá, že stejně, průměr je cca polovina vody oproti falešné krvi. 

Doron
Doron 27.08.2023, 22:01:01 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Nepřihlášená Varaxi z 27.08.2023, 20:38:24

Nojo, to je ten šok na červenou barvu 😅.

Vám řeknu, co se mi stalo, ale nesmíte to nikomu říct 🤣.

Jsme postavili psům boudu velikou, jen tak aby se přes den mohli schovat před deštěm, nebo ležet na plochý střeše a pozorovat ulici, jinak spí doma.

A já učila Gučáka :“ Běž do boudy." a :“Hop na boudu." No, nakláním se dolů a : “ Běž do boudy!”, a on si to spletl a s obrovskou razancí vyskočil nahoru a dal mi šílenou ránu do nosu. Krev začala stříkat proudem, bílý šaty od krve, boty od krve, na zemi kaluž, ruce od krve..

A já se slyším jak volám: “ Mámoooo!!!”🤣🤣🤣

Teda docela trapas, v mým věku, už jsem byla trojnásobná babička 😅.

Fikovnice
Fikovnice 28.08.2023, 01:35:10 xxx.xxx.63.255
Doron:

Nojo, to je ten šok na červenou barvu 😅.

Vám řeknu, co se mi stalo, ale nesmíte to nikomu říct 🤣.

Jsme postavili psům boudu velikou, jen tak aby se přes den mohli schovat před deštěm, nebo ležet na plochý střeše a pozorovat ulici, jinak spí doma.

A já učila Gučáka :“ Běž do boudy." a :“Hop na boudu." No, nakláním se dolů a : “ Běž do boudy!”, a on si to spletl a s obrovskou razancí vyskočil nahoru a dal mi šílenou ránu do nosu. Krev začala stříkat proudem, bílý šaty od krve, boty od krve, na zemi kaluž, ruce od krve..

A já se slyším jak volám: “ Mámoooo!!!”🤣🤣🤣

Teda docela trapas, v mým věku, už jsem byla trojnásobná babička 😅.

"A já se slyším jak volám: “ Mámoooo!!!”🤣🤣🤣 Teda docela trapas, v mým věku, už jsem byla trojnásobná babička 😅."

😄🤣

Fikovnice
Fikovnice 28.08.2023, 01:56:23 xxx.xxx.63.255
Nepřihlášená Varaxi:

Jo, tak to jo. Jako já bych do toho nešla, prostě proto, že si nejsem jistá, kdo je krmil přede mnou, ale budiž. 
Ono to teče dlouho, když se to správně neošetří, ale trošičku. 
Já si spíš myslela, že si někdo zaplatil takovou terapii - a to by fakt bylo na žalobu. Takhle by to fakt vypadat nemělo. 
A ono to vypadá jako hodně krve, ale krev prostě vypadá, že jí je hodně, když teče… Na to téma jsou pokusy, že máte deci vody a deci červené barvy simulující krev, vylejete to na podlahu a necháte ostatní hádat, kolik toho je. Prakticky nikdo nehádá, že stejně, průměr je cca polovina vody oproti falešné krvi. 

"Pijavice lékařská v častých případech umožní zachránit člověka od operace. Obvykle se léčebné látky ve slinách pijavic využívají při pomoci s děložními myomy, hemeroidy, cysty na vaječnících, hypertenzi nebo artritidě. Sliny pijavice mají rovněž kosmetické účinky při celulitidě, vráskách, jizvách nebo při akné."

Varaxi, toto jsem teď vygooglila, vůbec se o tuto problematiku nezajímám a většinu z toho, co jsem ocitovala, beru s rezervou. Třeba léčba myomů, ovariálních cyst…?!😲

Písneš, proč tuto proceduru podstupuješ Ty?

Nepřihlášená Varaxi (neregistrovaný) 28.08.2023, 08:46:37 xxx.xxx.60.165
Kvůli bolestivým křečovým žilám. Na jejich vzhled to má zanedbatelný vliv, ale pak rok dva nebolí a nezhoršují se. Strýc trpěl na otoky paty, pomohly mu ty pijavice docela dost, ale definitivně se otoky přestaly vracet, až přestal chodit do práce. Teta měla záněty dásní fakt strašné, té cuconě zachránily zuby. Bratr a jeho křečáky - ten spokojený nebyl, prý to vliv mělo, ale dva tři měsíce, tak přestal chodit. Švagrové pomohly cuconě na opakované kožní záněty způsobené zlatým stafylokokem, mně nepomohly vůbec... Každý to má jinak. Doporučuju zkusit, ale neslibovat si zázraky.
Fikovnice
Fikovnice 28.08.2023, 08:49:01 xxx.xxx.63.255
Nepřihlášená Varaxi: Kvůli bolestivým křečovým žilám. Na jejich vzhled to má zanedbatelný vliv, ale pak rok dva nebolí a nezhoršují se. Strýc trpěl na otoky paty, pomohly mu ty pijavice docela dost, ale definitivně se otoky přestaly vracet, až přestal chodit do práce. Teta měla záněty dásní fakt strašné, té cuconě zachránily zuby. Bratr a jeho křečáky - ten spokojený nebyl, prý to vliv mělo, ale dva tři měsíce, tak přestal chodit. Švagrové pomohly cuconě na opakované kožní záněty způsobené zlatým stafylokokem, mně nepomohly vůbec... Každý to má jinak. Doporučuju zkusit, ale neslibovat si zázraky.

Aha, vidíš, díky!

Kdybych neměla takový vztah nebo spíš nevztah (ukončená komunikace) s tetou, tak jí to poradím. Tu bolí nohy už roky. Ale u ní to bude kombinace všeho možného - kolena (ta už má teda vyměněná), páteř a křečáky.

PumaCZ
PumaCZ 28.08.2023, 09:58:56 xxx:xxx.cde0:e7e9

Pro lidi s FB doporucuji sledovat tuto slecnu/pani https://www.facebook.com/groups/427771512838710 - dela jak s lidmi, tak se zviraty, a dava pred a potom obrazky. 

Ja se o hirudoterapii zajimala kvuli babicce s nehojicim se bercovym vredem, tendencim k tromboze a celkove se spatnou cirkulaci krve. Uprimne jsem cetla i nejake studie a byla jsem docela pozitivne naladena. Babicka do toho ale nakonec nesla, takze nemohu rici, z vlastni zkusenosti, zda to funguje nebo ne.  

assil
assil 28.08.2023, 10:07:20 xxx.xxx.206.172
Fikovnice:

"Pijavice lékařská v častých případech umožní zachránit člověka od operace. Obvykle se léčebné látky ve slinách pijavic využívají při pomoci s děložními myomy, hemeroidy, cysty na vaječnících, hypertenzi nebo artritidě. Sliny pijavice mají rovněž kosmetické účinky při celulitidě, vráskách, jizvách nebo při akné."

Varaxi, toto jsem teď vygooglila, vůbec se o tuto problematiku nezajímám a většinu z toho, co jsem ocitovala, beru s rezervou. Třeba léčba myomů, ovariálních cyst…?!😲

Písneš, proč tuto proceduru podstupuješ Ty?

Jakože si nechám přicucnout pijavici na záda a vyléčí mi to tohle všechno? Nebo se to musí dávat přicucnout nějak místně k orgánům?

kometa
kometa 28.08.2023, 10:10:54 xxx.xxx.147.163
assil:

Jakože si nechám přicucnout pijavici na záda a vyléčí mi to tohle všechno? Nebo se to musí dávat přicucnout nějak místně k orgánům?

Já myslím, že nemusí. Prostě ty látky, které vylučuje, se dostanou do krve a tím pádem všude. Ale třeba se pletu.

Varaxi
Varaxi 28.08.2023, 12:10:01 xxx.xxx.191.80

Doporučuje se to dávat nad postižené místo blíže směrem k srdci. Já si to jednou zkusila dát na tu nohu s křečákem a nevyhovovalo mi to, tak jsem pokračovala s pijavicemi na zádech a dobrý. Funguje to taky. Jde o to, že srdce během několika málo vteřin tu krev stejně dostane prakticky kamkoli do těla, takže je ten účinek stejně na celé tělo. 
Teta to měla na těch dásních, protože potřebovala maximální dávku na cílené místo, ale myslím, že kdyby si je dala přicucnout na záda nebo kamkoli jinam, byl by rozdíl minimální. Dásně se ale lépe a rychleji hojí, takže vlastně na tom vydělala. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.