Dobrý den , již jednoho koně vlastním žije v režimu 24/7 a je to Hucul super Konik . Ale přece jen má v kohoutku 145 Cm já mám 170 Cm a Konik už je starší a tak mu shanim mladšího kámoše nejlépe výška 160 a víc koníka bych měla na toulky přírodou a velice me bavila hubertova jízda ke konim dojíždím 4krát týdně a krmím trávou a senem na zimu trochu mysli poraďte prosím jaké plemeno je pro me to nejvhodnější .
Dobrý den , již jednoho koně vlastním žije v režimu 24/7 a je to Hucul super Konik . Ale přece jen má v kohoutku 145 Cm já mám 170 Cm a Konik už je starší a tak mu shanim mladšího kámoše nejlépe výška 160 a víc koníka bych měla na toulky přírodou a velice me bavila hubertova jízda ke konim dojíždím 4krát týdně a krmím trávou a senem na zimu trochu mysli poraďte prosím jaké plemeno je pro me to nejvhodnější .
Trochu se ztrácím. Vlastníte koně a teď mu sháníte kámoše. To byl doteď sám? A současně dojíždíte - kam? A krmíte trávou a senem - a čím jiným?
Co je starý hucul? Naší huculce je 34 let a stále ještě povozí děti v ohradě. Najezdila jsem se na ní dost a dost, měřím 173 cm a ona má 138 cm.
Ale nechci být ironická. Já si taky ráda koně prostřídala, velikost mi nevadila , spíš moje kobyla čt měla skvělé chody ( a 175 cm).
Pokud krmíte senem a slámou, tak huculovi to přibnenáročné práci stačit může, ale teplákovi nikoli.
A pokud máte hucula samotného, připravte se na to, že se koně na sebe zafixují, zvláště hucul, když získá kamaráda. Moje známá, poměrně zkušená koňařka měla samotnou kobylu, bylo to z toho důvodu, že kobyla šla pro úraz na jatka a jí se jí zželelo.No, kobyla na ní byla závidlá do doby, než jí po pár letech pořídila kámošku. To bylo dobrý tóčo, když se jedná musela odvézt.
Staré Město u Uherského Hradiště. Zastavili jsme se tam loni na zpáteční cestě z týdenního turistického pobytu. Byli jsme jak malé děti, nadšené a úplně u vytržení.
Doporučuji! Úžasná myšlenka a hlavně teda zručnost - holt zlaté české ručičky. Na památku jsem si přivezla kovošneka, i s rodným listem.