Dobrý den, z jakého materiálu používáte krmítka pro vaši drůbež? Budou lepší plastová, keramická nebo plechová nebo z ještě jiného materiálu? Myslím krmítka na vodu, směs a šroty. Díky.
Materiál na krmítka
Mám plechovou remosku, kameninové nádoby, plastovou misku, litinovou pánev, dřevěné krmítko stlučené z prkýnek, ze všeho umějí jíst 🙂 Skoro hádám, že je jim to jedno. Kdybych pořizovala nové, vybrala bych to, co se mi bude nejlépe čistit a co slepice třeba nepřevrátí, pokud na to budou moci sedat a pokud to bude venku, aby vám do toho nelezli třeba ptáci nebo ježek. Teď si kamarádka koupila takové to dlouhé nerezové krmítko s mřížkou svrchu, ale ono to má takové záhyby, pod kterými se bude držet šmurajs, to by se mi nelíbilo, zlatá pánev 🙂
Já mám krmitka pro slepice klasická plechová s mřížkou,aby slepice do krmitka nemohly šlapat a nanést tam špínu…krmítko je stabilni,nejde zvrhnout..potom mám ještě krmitla plastová,"zvony"..můžou se i zavěsit a velikost se dá koupit podle potřeby.. tato jsou šikovná hlavně pro odchov kuřat..zvony mám pro kuřata i na vodu 👍
Já mám plechové, dřevěné a betonové, ale když potřebuju slípky nechat den, dva bez dozoru, mám i tubusové plastové. Jinak v plechovým mají směs a do druhých dvou dávám mlsky - zbytky, odřezky a podobně se šrotem, takové to na vyzobání během chvíle.