- Příspěvek #145974
- Nahlásit
A co reflexní deky pro koně nějaká zkušenost?
Ahoj, vím že v tomto horku si řeknete že jsem se asi zbláznila, ale ráda se připravuji dopředu a kdo je připraven, není překvapen. Proto…. je dobré používat při vyjížďkách v mrazu termodeku nebo jde o marketingový tah a zbytečnost??
klasická termodeka se určitě při ježdění nepoužívá. bederky ano. Otázka zni, proč dekuju, jestli mám oholeno a jakou právě po koní požaduju práci - od toho se odvíjí výběr a použití.
Kohe:Ahoj, vím že v tomto horku si řeknete že jsem se asi zbláznila, ale ráda se připravuji dopředu a kdo je připraven, není překvapen. Proto…. je dobré používat při vyjížďkách v mrazu termodeku nebo jde o marketingový tah a zbytečnost??
Nevím, čemu přesně říkáte termodeka.
Já používala bederku. Ale spíš na takové to hnusné podzimní pršosněžení.
A taky záleží, jak moc chlupatého máte koně a jak velké zátěži bude vystavený. Kamarádka třeba koně holí a bederky používá. V takovém rekre - sportovním režimu.
evcusik:klasická termodeka se určitě při ježdění nepoužívá. bederky ano. Otázka zni, proč dekuju, jestli mám oholeno a jakou právě po koní požaduju práci - od toho se odvíjí výběr a použití.
Jsme se shodly.🙂
Souhlas s děvčaty, a také je dobré si uvědomit, že mráz nečiní koním extra potíže, na rozdíl od vlhka a větru. Proto v mrazu (a navíc třeba když je slunečno) nemám potřebu koni na ježdění deku dávat, zatímco v teplotách kolem nuly, pršosněžení, a nebo klidně i při deseti nad nulou, ale hnutném lezavém větru s deštěm, tam je deka pro našeho staršího dekovaného plnokrevníka jasná volba.
A co reflexní deky pro koně nějaká zkušenost?
Anonymní:A co reflexní deky pro koně nějaká zkušenost?
Já ne, jezdila jsem v reflexní vestě, co je povinná pro řidiče. Ale viděla jsem párkrát reflexní kamaše.
Vždycky po zimě mám problém rozhýbat 18 letého koníka. Během sezóny skáče parkur ale přes zimu nám jaksi zleniví a už teď se toho zase děsím. Nějaké tipy na dobrý jarní trénink pro starouše?
No,nejlépe s tréninkem nepřestávat,přes zimu se věnovat drezurnímu přiježďování a kavaletam 🙂
Já si tedy neumím představit dát našemu 16ti letému celou zimu volno a na jaře hurá trénujeme na závody….