Ahoj, vím že v tomto horku si řeknete že jsem se asi zbláznila, ale ráda se připravuji dopředu a kdo je připraven, není překvapen. Proto…. je dobré používat při vyjížďkách v mrazu termodeku nebo jde o marketingový tah a zbytečnost??
klasická termodeka se určitě při ježdění nepoužívá. bederky ano. Otázka zni, proč dekuju, jestli mám oholeno a jakou právě po koní požaduju práci - od toho se odvíjí výběr a použití.
Ahoj, vím že v tomto horku si řeknete že jsem se asi zbláznila, ale ráda se připravuji dopředu a kdo je připraven, není překvapen. Proto…. je dobré používat při vyjížďkách v mrazu termodeku nebo jde o marketingový tah a zbytečnost??
Nevím, čemu přesně říkáte termodeka.
Já používala bederku. Ale spíš na takové to hnusné podzimní pršosněžení.
A taky záleží, jak moc chlupatého máte koně a jak velké zátěži bude vystavený. Kamarádka třeba koně holí a bederky používá. V takovém rekre - sportovním režimu.
klasická termodeka se určitě při ježdění nepoužívá. bederky ano. Otázka zni, proč dekuju, jestli mám oholeno a jakou právě po koní požaduju práci - od toho se odvíjí výběr a použití.
Souhlas s děvčaty, a také je dobré si uvědomit, že mráz nečiní koním extra potíže, na rozdíl od vlhka a větru. Proto v mrazu (a navíc třeba když je slunečno) nemám potřebu koni na ježdění deku dávat, zatímco v teplotách kolem nuly, pršosněžení, a nebo klidně i při deseti nad nulou, ale hnutném lezavém větru s deštěm, tam je deka pro našeho staršího dekovaného plnokrevníka jasná volba.
Vždycky po zimě mám problém rozhýbat 18 letého koníka. Během sezóny skáče parkur ale přes zimu nám jaksi zleniví a už teď se toho zase děsím. Nějaké tipy na dobrý jarní trénink pro starouše?