zdravím, mám dotaz. Pro moje sva koňouše budu pořizovat mobilní box něco jako v příloze. Zděnou stavbu si dovolit nemůžu. Má s tímto někdo zkušenost, splní to požadavky koní?
No, tohle jsou nějaké asi turnajové boxy (nebo původně vnitřní vybavené pouze stříškou navíc). Také hlasuji pro bytelnější verzi s plnou střechou, klidně i dvojitou, aby poskytovala právě izolaci před sluncem.
Jinak bych se v takových boxech asi bála průvanu skrz ty různé otvory. Mezi boxy bych raději měla plnou stěnu a nebo možnost zavřít plnou zástěnou ty dveře. Průduch pod střechou bych také zmenšila.
zdravím, mám dotaz. Pro moje sva koňouše budu pořizovat mobilní box něco jako v příloze. Zděnou stavbu si dovolit nemůžu. Má s tímto někdo zkušenost, splní to požadavky koní?
Viz výše.
Provizorium na pár dní, ne na trvalé obývání. To už je lepší klasický dřevěný přístřešek.
Odpověď na příspěvek uživatele Řechtačka z 21.08.2023, 08:39:41
Ty jo, koukám na fotku a je mi nějaká povědomá. A taky, že jo. Boxy na fotce jsou moje, výrobce si to tenkrát asi vyfotil. Boxy mám téměř dvacet let a stále jsou jako nové. Pár postřehů: v létě je v nich pekelné vedro, koně dávám přes den do kamenné stáje. Střechu jsem nechávala dovystužit kvůli sněhu ale krytina i po dvaceti letech drží . Na zimu jsem nechala dodělat plachty na zakrytí. Je to v podstatě jako by kůň byl venku, jen na něj neprší a nefouká.
Ty jo, koukám na fotku a je mi nějaká povědomá. A taky, že jo. Boxy na fotce jsou moje, výrobce si to tenkrát asi vyfotil. Boxy mám téměř dvacet let a stále jsou jako nové. Pár postřehů: v létě je v nich pekelné vedro, koně dávám přes den do kamenné stáje. Střechu jsem nechávala dovystužit kvůli sněhu ale krytina i po dvaceti letech drží . Na zimu jsem nechala dodělat plachty na zakrytí. Je to v podstatě jako by kůň byl venku, jen na něj neprší a nefouká.
To je možné, já jsem to stáhla na ukázku z netu, tak tomu se říká náhoda. Ale recenze teda nic moc …. hlavně to léto, ty horka jsou teď nesneditelná i normálně.
Odpověď na příspěvek uživatele Řechtačka z 22.08.2023, 07:22:06
Vy jste čekala něco jiného při této konstrukci? Zajeďte si na závody, kde mají turnajáky - sama můžete na všechny smysly otestovat.
Upřímně název turnajové boxy jsou dostatečně vysvětlují k čemu jsou určené - nikdy se to nevyrovná kvalitně provedenému venkovnímu boxu či vnitřním boxům ve zděných stavbách.
Odpověď na příspěvek uživatele Řechtačka z 22.08.2023, 07:22:06
Ony ty boxy samy o sobě nejsou špatné, záleží k jakému účelu je chcete. Já je mám jako alternativu k vnitřním boxům ve zděném baráku. Jsou pěkně vzdušné, koně jsou v nich od jara do příchodu trvalejších mrazů, v horkém létě pak pouze přes noc, než se do rána vychladí kamenná stáj. Jako jedinou stálou stáj bych ale volila něco bytelnějšího a hlavně studenějšího přes léto.