Dory den, chci začít chovat velké masné plemeno králíků ale slysel jsem že ti velcí mají problém s plodností. Je to pravda? Chtěl bych německé obrovité strakáče či belgické obry.
Obři jsou sice velká plemena ,ale ne masná.To jsou střední plemena Nb,Bu,Kuv,Siv,Kal,Ni.ČA.Ta při dobrém krmení můžete zabíjet už i ve 3 měsících a jsou zmasilá,ale u velkých plemen roste nejdříve kostra,takže se musí porážet podstatně déle.
Chovám křížence nOS . Porážím mladé od čtyřech měsíců , váha po vyvrhnutí bez hlavy je okolo 2 kg . Acher má pravdu že u velkých plemen se tvoří nejdříve kostra /belgický obr , NOS / . Proto chovám křížence masných plemen s NOS . NOS se mi také líbí . Velká plemena potřebují více místa a větší krmnou dávku . Masná plemena jsou již zmíněná .
Dory den, chci začít chovat velké masné plemeno králíků ale slysel jsem že ti velcí mají problém s plodností. Je to pravda? Chtěl bych německé obrovité strakáče či belgické obry.
Chovala jsem bel.obry, ale,jak psali chovatelé výše, neni to masné plemeno..kotce 2m x 1m..pro jednoho..pozdě dospívají..je to plemeno pro radost😀..křížila jsem s velkou činčilou..ale nejlepsi na maso jsou plemena k tomu určená…viz.acher..ja chovám burgundské..vyrovnané vrhy,rychle rostou,dobrá výtěžnost masa..